Šta je novo?

Windows XP MediaCenterEdishn Vs. Windows XP Pro

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sta mislite, sta je bolje???

i, da... posto nemam sp2 integrisan, da li bi neko mogao da mi ispise pravilan postupak instaliranja sp2 (na postojeci win sa sp1)...

Pa postupak je sledeci:
dvoklik na sp2.exe>next>next>next(kolko ih ima)>finish... Onda sa neta svuces updateove posle sp2 i to bi bilo to....
Po meni je bolji XP Pro, ima manje procesa u ranu, tj. nema media centar... Ja licno mislim da je to nepotrebna stvar na desktopu, sem ako ti komp nije povezan na TV i imas daljinac.

Nije nepotreban bas ali... ni nesto koristan!A od obicnog se razlikuje u malo drugacijoj temi,nema ono ogranicenje otvorenih konekcija na 10 kao Pro vec na 50 (mada je to resivo nekim patchevima i kod Pro) i to bi bilo to,maltene dodje na svejedno!!
Ako se odlucis za MCE onda nemas sta da brines i trazis neke posebne drajvere za njega jer su isti kao za Pro ali ako ga nadjes negde da skines,obavezno skini najnoviju verziju koju nadjes sa svim update-ovima!!
Pozdrav ,)

http://www.lvllord.de/
Evo lin ka patchu za XP Pro
Tako da problem sa brojem otvorenih konekcija ne postoji.....
Ja i dalje stojim iza toga da mi media centar deluje kao malo nabudzen OS.

e ovo sam bas ja hteo da pitam...

posto sam kupio x800xl AIW, i nisam bio zadovoljan sa MMC, resio sam da instaliram XP MCE, sto sam i uradio.

danas cu da vidim kako radi tv tuner sa ovim cudom...

@ Lomnica, ima li neki poseban nacin kako se upadate-uje ili mogu da koristim npr. autopacher?

ja instalirao mce, i stavio mu sp2.....
i super je... :)

moj MCE je dosao sa SP2

MCE ima smisla samo ako vam je potreban MEDIA CENTAR.... Za sve ostalo tu je XP Pro.

Koliko sam ja razumeo MCE je isti Pro sam sa dodatim MC.

Inace meni treba zbog AIW kartice...

Cekajte, koliko sam razumeo, klasican XP Pro ne moze da se upgrejduje na MCE? Jel ima nesto sto u MCE nije kompatibilno sa XP Pro-om?

ne'am pojma, ali meni radi bolje nogo pro...... :d
ko ne veruje, nek proba.....

U kom smislu bolje? Brze, stabilnije?

Jel su svi programi sa XP-a Pro kompatibilni na MCE?

Cekajte pa koja je onda sustinska razlika izmedju XP-a Pro i MCE-a?

samo sto ovaj ima dodatak u vidu medija centra

pa, u principu, samo ima taj MCe, i sve je kompitibalilno....... (znam da nisam lepo izchuko, ali mrzi me da popravljam...... :D)
pa, i brze (par posto u 3D markovima) a i malo stabilnije..... ne znam kako ni zasto, ali.... zadovoljan sam i ne menjam ga.........

Ok, hvala na savetima, posto sam razmisljao da predjem na njega.

Pitanje je kako ti je Pro bio podesen.... Nema logike da MCE bude brzi u 3D markovima... Koliko znam MCE ima dva servisa za MediaCentar u ranu, mozda je brzi zato sto ti je svez....

Ja sam dugo vremena koristio MCE i isti je kao XP pro. E to probao sam ga i tako je bio ostao. Isto se ponasa kao i XP pro SP2 samo je razlika u tom MCE koji nijadnom nisam koristio tako da je prvom prilikom vracen XP pro

Naravno ko ima hardware i potebu za snimanjem TV programa svakako treba da razmislja o MCE...
Probajte pa zakljucite, ako MC pokrenete samo da vidite kako izgledai nikada vise vracajte se na XP Pro....
By the way MC mi je delovao kao glomazna aplikacija kada sam ja to prba(mada bese davno)...

Tri servisa ne dva.

Znaci tri servisa, onda je jos manje verovatno da je MCE brzi od Pro...
Nesto tu ne valja kod Pro verzije koju si imao ili nesto nije bilo lepo namesteno:)

Ali da ne smaram i ne odlzim u off.... Ponovicu jos samo jednom, MCE koristite samo ako imate potrebu za MediaCentrom, ali da ga stvarno koristite.... Mada ne vidim zasto za to ne biste koristili neki dobar software za XP Pro.

Inace mislim da MCE ima najvise smisla ako vam je komp povezan na TV u dnevnoj sobi, a pritom imate u njemu TV i SAT tjunere i naravno kvalitetan daljinski upravljac... U tom slucaju je MC extra software, ali ako sedite ispred monitora i klikcete stakorom:trust:
U ostalom sami odlucite sta vam se vise svidja...

Malko da zabiberim

Da li ste ikada direktno poredili XP Pro i Home?

U mom slucaju (na istoj konfiguraciji, sa istim programima, istim aktivnim servisima, kao i identicnim update-ovima i driverima), Home je imao daleko brzi odziv na komande, dok je Pro poprilicno (za moj ukus) lagovao...

Takodje mi se cini da je sistem malko brze "radio" pod Home-om, iako su oba OS-a zauzimala isto RAM-a u "leru".

U cemu je catch?

Poz:wave:

P.S. Oba sistema su bila tek instalirana i direktno su poredjena ucitavanjem ghost image-a.

Poslednja izmena:
Pa jel su bili instalirani ili kopirani iz imagea???
PRO ima vise servisa od home-a... Mislim da home nema neke mrezne tj. serverske opcije tj. fale mu odredjeni servisi....

Postupak je tekao ovako:

1. Instalirao sam i podesio Pro, zatim uradio ghost particije.

2. Posle toga sam formatirao i instalirao Home, koji sam identichno podesio i napravio ghost.

Poredjenje sam radio restore-ujuci naizmenichno Home i Pro na datu particiju.
Oba OS-a imaju SP2 i pachovana su identichnim (odabranim) zakrpama iz Autopatcher-a.

Licno sam pobio vecinu (nepotrebnih) servisa, tako da je lista "services" izgledala isto u oba OS-a (pritom su pobijeni i svi network servisi).

Zato mi i nije jasno u cemu je razlika?

Morace da uleti neko ko se bavio HOME XP-om.... Ja sam na Pro verziji i probao sam MCE (proba trajala kratko i shvatio da mi je skroz nepotreban), ali home-om se nisam igrao....
Kad si ih vec instalirao sto ne odradi probe odma nego si ih vracao iz ghosta?

Pa da bi bili ravnopravniji uslovi :D

Shtos je bio u tome da sam ostao prilicno zatechen brzinom odziva "Home" varijante, poshto XP nisam ni koristio zbog lagovanja "Pro" verzije.

"Home" je brzinski bio veoma blizu Win2K Pro-a koji sam koristio do tada...

Poslednja izmena:
Ahm...ovako....

Imam XP pro sp2, kao legalnu verziju (valjda neki student release, jbmliga, prolazi sve microsoft verifikacije)...Koristim ga uglavnom za sufr, micrisoft aplikacije word, bla bla, photoshop i indesign ...

Uskoro ubacujem skystar2, pa ono, poshto apsolutno nemam nikakvog pojma o media center....

Mogu li da upgradeujem postojeci xp sa njim, koliko ga je lako skinuti bez formata, hoce li mi smetati pri radu sa ostalim programima? Moze li daljinac od skystar2 da se nekako programira da malo roka i winamp i sl? (2.6d) ....Eto...pa ako nema nikakvih problema, da ga stavim, pa ako mi ometa normalan rad, cu ga skinem ako moze da se skine :)

Btw, imam i neku tv karticu, conexant fusion 878A chip, pishe i philips na njoj, al` nije philipsova, ne mogu se setim naziva, ali nisam mogao da je podesim da radi pod xp, samo pod win98 je fercerala (problem sa drajverima..). Hoce li media center moci neshto da uradi po tom pitanju ili da je bacim svinjama? :)

Ja dugo koristim MCE i mogu da vam kazem da je daleko stabilniji od XP Pro-a. Bavim se video montazom i nemam bas nikakvih problema.Doduse, koristim i sam media centar uz Tv karticu i odusevljen sa njime.Brzi, lepsi i stabilniji.Svaka preporuka.

Nazad
Vrh Dno