Šta je novo?

Windows XP & Linux Fedora boot

UnknownPlayer

Cenjen
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
151
Imao sam instaliran Windows XP u C, napravio sam posebnu particiju za Fedoru i napravio swap particiju gde sam smestio boot za Fedoru, sad kad hocu da bootujem Fedoru, normalno pita me koji OS ce da bootuje, ali kad izaberem Fedoru da bootuje ono samo crn ekran, nece da podize linux.
Zna li neko kako da resim ovo i koji je najbolji nacin za instaliranje 2 OS-a ? :S

Nego je problem sto ja sad nemogu nikako da pristupim linux-u a windowsu mogu, i kad hocu da formatiram one particije od linux, preko partition magic, nemogu da otvorim program pise "init failed. Error 117. Partition's drive letter cannot be identyfied" :S

Nego je problem sto ja sad nemogu nikako da pristupim linux-u a windowsu mogu, i kad hocu da formatiram one particije od linux, preko partition magic, nemogu da otvorim program pise "init failed. Error 117. Partition's drive letter cannot be identyfied" :S

Ne moras da ih formatiras, jednostavnije je da ih izbrises iz windows-ovog disk menagmenta. Ako ipak koristis neki partiotion manager, onda bolje acronis (ima ga na Hirens boot CD-u).

Imao sam instaliran Windows XP u C, napravio sam posebnu particiju za Fedoru i napravio swap particiju gde sam smestio boot za Fedoru, sad kad hocu da bootujem Fedoru, normalno pita me koji OS ce da bootuje, ali kad izaberem Fedoru da bootuje ono samo crn ekran, nece da podize linux.
Zna li neko kako da resim ovo i koji je najbolji nacin za instaliranje 2 OS-a ? :S

Kada dodjes do onoga ekrana gde mozes da biras OS. stavi kursor na Fedoru u klikni e

Onda zapisi sta tu pise ili slikaj pa okaci. Verovatno trazi root na pogresnoj particiji.

Evo slika:
dsc01842k.jpg

btw meni je linux(root) stavljen na /dev/sda6, a swap je na /dev/sda7

Poslednja izmena:
Kada si rekao crn ekran vetovatno je i nesto pisalo po njemu tipa kernel error bla bla.

Aj ovako dodji do boot menija izaberi prvu liniju root (hd0,2) pritisni opet e i edituj je da bude

root(hd0,5)

EDIT: Ovo je samo privremeno izmenjeno sledeci put kada resetujes komp ovo ce se vratiti na (hd0,2)
Ako ovo proradi edituj kao root /boot/grub/menu.lst i tu upisi root(hd0,5)

Poslednja izmena:
Cek jel to bio Live cd? A koja je grafika u pitanju,a nesto bas mi nije jasno kako si sve to instalirao :D. Ozboljno. Pokusaj ti to polako da instaliras,step by step. root particiju posebno, home posebno i naravno swap. Tri prticije pa polako

Vrh Dno