Šta je novo?

Windows XP i problem sa gasenjem!!!

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Da li neko moze da mi objasni gde mogu da nadjem update ili patch za pravilno gasenje Windows-a XP? "Prevrnuo" sam ceo internet ukljucujuci i Microsoftov sajt da bi nasao update ali uzalud... Probao sam sva moguca podesavanja kao sto su opisana na ovakvim forumima ali i dalje nista... Ako neko ima update ili nesto slicno, neka mi posalje na mail: [email protected] .

Unapred zahvalan! :confused:

reci mi koju plocu imas i da li si radio upgrade sa neke ranije verzije Windowsa ili si ga instalirao na golu masinu?

Instalirao sam ga preko Windows-a 98 (znaci kao update)...

Ako si u biosu enableovao power management onda uradi sledece,Startuj regedit i uradi sledece:
Registry Settings

System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\
CurrentVersion\Winlogon]
Value Name: PowerdownAfterShutdown
Data Type: REG_SZ (String Value)
Value Data: (0 = default, 1 = power down)

Probao sam i to ali i dalje nece da se gasi!

imao sam isti problem, upgrade-ovao sam sa WinME na WinXP, pokusao sam sve zivo, ali jedino sto je vredelo je bilo format c: pa onda instalacija od nule :)
posle toga je sve bilo kako treba :)

To sam i ja radio milion puta instaliram nov radi par dana kad opet.
****** !!!
Da li neko ima stvarno resenje za ovo ili svi cekamo XP secod edition.

Najgore od svega toga je sto ovaj XP (bar sto ja imam) nemoze da se instalira direktno iz dosa, nego prvo 98-ica pa tek kao update XP!

Pinki je napisao(la):
Najgore od svega toga je sto ovaj XP (bar sto ja imam) nemoze da se instalira direktno iz dosa, nego prvo 98-ica pa tek kao update XP!

Nabavi butabilni disk pa neces morati da instaliras iz 98mice...

Pozdrav:)

Ili onih 5 disketa :(

Ili onih 5 disketa

Kao prvo, ne mora 5 disketa. Dovoljna je samo jedna, rucno napravljena sistemska disketa i sve radi OK. Fora je obavezno staviti na disketu SMARTDRV i njega ili startovati po dizanju DOS-a, ili ga strpati u AUTOEXEC.BAT, dodati par drajvera i to je to!!!
A kao drugo, mozda covek ima neku upgrade verziju. Mada je malo neobicno sto nece iz DOS-a - prosto kada dignes sistem samo ides ne D:\i386\win32.exe (ili tako nesto) i to je to.
Opisi nam malo sta se desava, mozda ne moras da nabavljas bootabilni CD ni da instaliras svaki put 98.

A sto se tice gasenja, pa bilo bi SAVRSENO kada bi probao da ga instaliras na golu masinu, pa onda da mu nista ne stavljas cisto da vidis kako ce da reaguje.

Ja sam isto naleteo na problem gasenja (znaci, nece da se ugasi, dodje do onog plavog ekrana Windows XP i onda moram rucno da gasim kuciste).
Problem je bio u instalaciji...sada ne mogu da se setim da li je to bio neki antivirusni program ili...ne vredi, ali fora je bila sto je on instalirao proces koji mu je smetao prilikom gasenja, a koji stalno bio aktivan (neki active-thread). Onda sam ja ctrl+alt+delete pa sam popisao sve procese koji nisu sistemski, pa end task jedan po jedan pa probam da li hoce da se ugasi. Zvuci malo ******ski, ali jednostavno moze da se desi da ti je neki program ili date expire ili tako nesto pa se on onda uglavi u task manager (a sto je najgore iz add\remove programs nece da se deinstalira) i blokira pravilan shutdown. Probaj nesto, pa se javi detaljno da vidimo sta si uradio.
Ako uspes clean install, onda je mozda problem u nekom instaliranom softveru.
Ako nece clean, vec preko 98, onda ga mozda neki ostatak iz 98 zeza.

A da ti slucajno ne koristis Roxio CD Creator 5? Ukoliko ga koristis, idi na roxio.com i skini update za xp. Creator nesto sjebe pa ne moze da se radi shutdown.

Evo koju plocu imam (ako bas mora da se zna): MSI (Microstar) MS-6163VA i bios je najnoviji (mislim poslednji koji je izdat)
Mene najvise cudi zasto u Control Panel/Power Options/ nema APM jezicak (tab)? A u biosu je sve podeseno kako treba.

Gasenje

Kada sam usaglasio Power options iz Win-a sa BIOSom gasio se normalno !!!

Provereno na dve potpuno razlicite konfiguracije.

Ljudi ovo bas (ali bas) nista ne pomaze, i dalje nece da se ugasi!

Formatirao sam C: instalirao sve iznova ali i dalje nece da se gasi, ja mislim da je ovo problem do ploce!

Pinki je napisao(la):
Formatirao sam C: instalirao sve iznova ali i dalje nece da se gasi, ja mislim da je ovo problem do ploce!

Verovatno si u pravu. Ja sam imao istih problema i sa XP-om i sa Win2000.

Na XP-u mi ugasi samo monitor a sve ostalo ostane da sljaka, dok kod Win2000 stigne do onog "It's now save to turn..." i tu stane pa moram da ga gasim na dugme.

Od kad sam zamenio tu staru plocu, sve sljaka kako treba

Znaci za ovo ne postoji resenje!?

Znaci, pod 98 sve je OK, a kad stavis XP, nece? Vrlo je moguce da neki dajver zeza. Kada sam ja (a davno je to bilo) presao sa 95 na 98 (clean disk), nije hteo da mi se gasi. Dodje do onog it's now safe i tu se zamrzne.
Problem - drajver za video kartu (Diamond Stealth II). Kada sam skinuo sa sajta - sve OK.
Ja sam uzeo XP professional iz KST-a koji radi savrseno! Probaj da uzmes drugi install disk XP-a. Mislim da ti win drajver pravi neki problem ili ako si instalirao neki softver, onda neki aktivni thread. Do, sto je win drugo do skup drajvera :)

Gasi ga samo sa windows 98 First edition! A sa SE nece, (naravno nece ni sa ostalim sistemima!).

Nazad
Vrh Dno