Šta je novo?

Windows XP i creative sb live 5.1

• Začetnik teme Začetnik teme Laza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prvo da kazem - problema sa instalacijom nije bilo. Ja sam se iznenadio. Ploca je msi lite 6330 (kt133), procesor duron 700.

Problem je sto ne dobijam surround zvuk sve dok ne odem u control panel->sounds and audio devices->advanced->speaker setup i dok tu ne stavim 5.1 nema surround-a. Kada stavim 5.1 sve odlicno sljaka. ALI, problem se javlja pri ponovnom ukljucivanju kompjutera ponovo nema 5.1 zvuka iako je tamo ostalo 5.1. Surround zvuk dobijem samo sa ulaskom advanced menu (znaci nista ne menjam - tamo vec stoji 5.1).

Ima li nekog resenja da ne mora stalno da ulazim u control panel na pocetku rada.

Laza je napisao(la):
Ima li nekog resenja da ne mora stalno da ulazim u control panel na pocetku rada.
Probaj da pokreneš Creative Speaker Preset Setup i da mu kažeš da ti je default konfiguracija 5.1

Nije pomoglo. Ima li jos nekih konstrukrivnih predloga. Mozda bi ceprkanje po registry-ju pomoglo.

I jos jedno pitanje: posto su mu zvucnici razmesteni po uglovima sobe, a kompjuter je u cosku, voleo bih da postoji neka aplikacija (vidjao sam ovako nesto) kojoj ja kazem svoju poziciju, a ona prema tome pojaca odnosno utisa odgovarajuce zvucnike. Dakle, kad gledam neki dvd da kazem sedim u centru, a kad radim na kompjuteru da kazem da sam u cosetu!

Laza je napisao(la):
I jos jedno pitanje: posto su mu zvucnici razmesteni po uglovima sobe, a kompjuter je u cosku, voleo bih da postoji neka aplikacija (vidjao sam ovako nesto) kojoj ja kazem svoju poziciju, a ona prema tome pojaca odnosno utisa odgovarajuce zvucnike. Dakle, kad gledam neki dvd da kazem sedim u centru, a kad radim na kompjuteru da kazem da sam u cosetu!
Creative Surrond Mixer, EAX sekcija

jddipqd je napisao(la):
Creative Surrond Mixer, EAX sekcija

Hvala, to je reseno. Sad samo ostaje prvobitni problem.

kad smo vec kod creative-a zna li neko da li postoji liveware za XP i gde se moze skinuti (kazu da radi i od w2k ali ni njih nemam)

BeastMaster je napisao(la):
kad smo vec kod creative-a zna li neko da li postoji liveware za XP i gde se moze skinuti (kazu da radi i od w2k ali ni njih nemam)
Češ, češ... Pa valjda si dobio cd uz karticu? U svakom slučaju ima na www.soundblaster.com

Ljudi, imate li neki konstruktivni predlog za moj iritantni problem.

Imam CD za XP (dobio sam ga uz karticu, kada sam kupio krajem prošle godine u VD-u), ako nemaš nikave drajvere ne skidaj tih 58 mega, skini nešto pametnije

Ne znam koja je verzija LiveWare-a, ali je Creative PlayCenter verzije 2.51.13 (znači da je verovatno u pitanju Liveware 2). Sve radi odlično pod XP i nikada nisam imao nikakvih problema sa SB Live! i XP tako da ako neko ima problema neka kupi Intel

Skidao sam i u par navrata update drajvera za XP/2k od po 10 mega. Ako ti treba, imaš moj mail... 😎

Rešio sam problem. Da podsetim, kada se startuje Winamp (ili bilo koji drugi program – radlight npr) rade samo dva prednja satelita (bez sabvufera i zadnjih satelita – naravno i bez centralnog ali to je zbog stereo zvuka). Da bih omogućio rad svih satelita i sabfuvera morao sam uvek posle podizanja windowsa da podesim 5.1 zvuk u control panelu – iako je vec tako bilo podeseno. Probao sam instalacijom svih mogućih drajvera. Iako su svi radili besprekorno, nijedan nije rešio ovaj sitni “problem”.
Primetivši da problema nema kad startujem Windows Media Player, uključio sam u control panelu-sounds and audio devices-sounds da se prilikom podizanja Windowsa uključi i neki zvuk. Sada sve radi bez problema. Windows se podigne, čuje se zvuk i posle bilo koji program da startujem zvuk ide na četiri satelita i sabfuver (centralni se uključuje kada gledam dvd ili slušam ac3 muziku).

Nazad
Vrh Dno