Šta je novo?

Windows XP i 1 GB IDE flash

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Pravim PC-based network player.

Koncepcija: PC -> Trends Audio 10.1 S/PDIF konverter -> DAC

PC: VIA EPIA 1200 Fanless mITX ploca + 1GB RAM + 1GB IDE Flash.

Nema ventilatora, nema HDD-ova = nema "prljavih" potrosaca

Problem je instalacija Win XP na 1 GB. Mada sam koristio sve moguce stripper-e (nLite, ...), XP i dalje hoce da vidi 1267 (ili 1276) MB na HDD-u da bi se instalirao...

Probao sam da instaliram XP na drugi disk, smanjim XP i instaliram image na IDE flash, ali ni jedan softver koji sam probao (Ghost, TrueImage, DriveImage XML, ...) nece da mi prebaci image na manju particiju.

Any ideas? Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Probaj sa Windows Fundamentals for Legacy PCs, on bi trebao da stane na 1GB.

Skoro da je uspelo.

Iz meni nepoznatih razloga setup nije uspeo da instalira P'n'P drajvere. Inace nije bilo problema sa velicinom, minimalna instalacija bi stala na 611 MB...

:zgran: Meni je hteo da zabode na onom deli kad izadje First Boot Agent i da se po nekoliko puta restartuje, mada bi na kraju uspesno zavrsio sa instalacijom.

Probao sam da instaliram XP na drugi disk, smanjim XP i instaliram image na IDE flash, ali ni jedan softver koji sam probao (Ghost, TrueImage, DriveImage XML, ...) nece da mi prebaci image na manju particiju.

Ovo za Acronis True Image nije tacno, ATI moze da vrati image na particiju manje velicine, ukoliko, naravno ima dovoljno mesta
Ako je, npr, particija 2 GB, a zauzeto na njoj 0.75 GB, ATI moze da vrati image na particiju velicine 1 GB

Koja verzija TrueImage i kako?

Ja sam smanjio na oko 900 MB, na IDE Flash-u ima 976 MB prazno.

Dakle, morao bi!

hmmm, pa zar nisu usb flash memorije toliko pojeftinile da je 4gb neke smesne pare?

Nisam planirao instaliranje na USB flash. To je tek muka za sebe.

Govorim o IDE flash-u, koji se ubada u IDE slot kao svaki PATA HDD i napaja kao svaki PATA HDD.

Ti se ovde tesko nalaze, nezavisno od cene. Da sam nasao veci, kupio bih...

Hm... mozda je bolje da si uzeo USB/IDE adapter pa ubo jednu 8icu, verovatno je sad vec mozes naci za 10e

Imas li neki link na takav adapter?

Ja znam za adapter kojim se CF karta ubada u IDE, trenutno cekam da mi se isporuci,
ali za USB nisam video.

Nazad
Vrh Dno