Šta je novo?

Windows Xp Fax Problem

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
Posle svih zivih podeshavanja oko modema, nisam uspeo da osposobim da shaljem fax ... imam intelov hardverski modem i mogu da primim fax ( mada oce ponekad i tu da mi izbaci da je line in use ) ... imo sam softverskog luzenta koji je shljakao bez problema ... chak sam i system reinstalirao i ... nece ... ima li neko ideju gde bih josh mogo da rchnem ... ??? :trust:

Poz :wave:

Prilozi

• Fax.webp
    Fax.webp
    22.9 KB · Pregleda: 48
Koji softver koristis za primanje/slanje faxa. Mislim, osim onoga sto je ugradjeno u xp (nekima savrseno radi) jesi li probao i nesto drugo. Neki kazu da je dobar npr. mighty fax ili easyfax .
Usput, koji je to hardverski intelov modem? Vise ljudi sam sretao da su mi govorili da imaju hrdverski intel, a kad pogledam u modem properties cist softverski. Kako znas da je hardverski? Ovi intel modemi koje nudi najveci broj firmi, uz svoje konfiguracije, njih u nabavci kosta ispod 10e. Negde rade ok, al` ja to ne bih stavljao u svoju masinu da imam nameru da pokrenem jos neki program osim IE.

Poslednja izmena:
Pa ... win ih isto prepoznaje ali modemi nisu iste hardverske strukture :d ... ima razlike ... i mislim da softverke varijante nemaju one ulaze za sluchke ...
problem je u tome shto ja mogu da probam da instaliram i neki drugi fax .. ali ovaj bash dobro radi poso ... pa reko da nadjem reshenje ... apsolutno mi je chudno shto mi izbacuje to .. :trust: ...
Modem je. osim shto mi fax to izbacuje, totalno OK ... do pre sam se konektovao na 50, a sad se konektuje na 52 ... brzina protoka je nekih 5 kb/s, isto kao i sa luzentom ... win radi bez probema ... :smash:

:wave:

Izgleda da modem ocekuje dajal ton ? Jesi iskljucio to? Valjda bese ATX3 . Fax program ne bi trebalo to da pokvari.

zormanic je napisao(la):
Izgleda da modem ocekuje dajal ton ? Jesi iskljucio to? Valjda bese ATX3 . Fax program ne bi trebalo to da pokvari.

Pa odchekirao sam "wait for dial tone" , a u extra commands sam uchukao atx3 .. i ... isto ... znachi on uzme vezu .. i pusti je posle dva trenutka :d ... i izbaci " no dial tone" ... smor :S:

... gde se josh moze iskljuchiti da dial tone ... podvlachim :d .. mogu da primim fax :d ... s tim shto kad stavim na automatic .. on se ne javi ... ko da modem nije sasvim nachisto sa faxom :smash: ... samo ako ga ja inicijalizujem, tad ce daga primi .. a da sahlje ... ni ne pomoshlja ...
sve ostalo radi kako treba .. internet nikad bolji ... telefonski imenik isto shljaka ... mogu da zovem iz njega pa da kasnije podignem sluchku ... znachi ... radi ...

:trust:

playahater je napisao(la):
... ima razlike ... i mislim da softverke varijante nemaju one ulaze za sluchke ...

Na osnovu postojanja ulaza za headset (odnosno sluske/mikrofon) ne moze se reci dal` je modem "softverski", "poluhardverski" ili hardverski. Npr. skoro svi Motorola modemi koji su se pojavljivali na nasem trzistu imali su ove ulaze, a ipak su to sasvim softverski modemi. Kada modem ima ulaz za slusalice onda je on po pravilu speakerphone modem (moze da se upotrebi kao telefon da bi se sa njim npr. razgovaralo). Ovo uglavnom nema nikakve neposredne veze sa time dal` osnovne funkcije modema manje ili vise odradjuje glavni procesor, a sto je uslovilo podelu na softevrske/hardverske modeme

Inace, ako se zali na dialtone, mora da negde ima (npr. u fax softveru) da mu zadas atx3, mada ne vidim da tako nesto ima u fax konzoli, kako npr. ima u drugim programima za fax.
Btw, ja sam sa jednim lucent winmodemom imao obrnuti problem, mogao sam da posaljem bez problema al` nije hteo da prima.

DS9 je napisao(la):
Na osnovu postojanja ulaza za headset (odnosno sluske/mikrofon) ne moze se reci dal` je modem "softverski", "poluhardverski" ili hardverski. Npr. skoro svi Motorola modemi koji su se pojavljivali na nasem trzistu imali su ove ulaze, a ipak su to sasvim softverski modemi. Kada modem ima ulaz za slusalice onda je on po pravilu speakerphone modem (moze da se upotrebi kao telefon da bi se sa njim npr. razgovaralo). Ovo uglavnom nema nikakve neposredne veze sa time dal` osnovne funkcije modema manje ili vise odradjuje glavni procesor, a sto je uslovilo podelu na softevrske/hardverske modeme

Inace, ako se zali na dialtone, mora da negde ima (npr. u fax softveru) da mu zadas atx3, mada ne vidim da tako nesto ima u fax konzoli, kako npr. ima u drugim programima za fax.
Btw, ja sam sa jednim lucent winmodemom imao obrnuti problem, mogao sam da posaljem bez problema al` nije hteo da prima.

Hmmm ... nisam znao tu foru za software/hardware modeme ... samo sam predpostavljao ... 🙂
U fax konzoli u xp-u nisam nasho nishta shto bi moglo da se chachne a da popravi stvar ... :d
Izgleda da mi ne gine neki drugi fax program 🙁 ... shteta ... :S:

Nazad
Vrh Dno