Šta je novo?

Windows XP boot disk

MilosBGD79

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poena
159
Da li postoji upustvo kako se pravi WinXP bootable CD ??

Imam .iso format i zelim sto lakse i jednostavnije da napravim bootable.

Kako se to radi ?

Samo narezi taj iso fajl na disk i bice ti bootable...(imas posebnu opciju u programu za rezanje image file-ova)

Poslednja izmena:
moze malo vise upustva .... prvi put to radim.

Jel moze da se reze preko MagicISO ?

Molim malo detaljnije upustvo

Evo ti (najmanje)najlakse resenje sa prostim interface-om...Skini ovaj program i cim ga pokrene imas opciju Burn ISO image,izaberi je...onda izberi gde ti se nalazi ISO image tog Win-a,izberi brzinu i Burn disk...i gotovo...

http://cdburnerxp.se/en/download

Brate, skinuo sam i pratio upustvo kako da narezem preko ovog programa. Skinuo sam i neki boot fajl sto predlazu da se skine. Medjutim, kada restartujem kompjuter i kad treba da pristisnem taster da bi krenula instalacija OS-a, izbaci mi gresu I/O error..pise please replace disk...

2 puta sam ovo radio, i 2 puta isto...

Inace verzija je Windows XP SP3 june 2010, i ono sto sam mogao vidim je da nigde nema informacija o SN za ovu verziju...vec samo "znate vec sta"....Inace, i NOD32 vidi nesto od ovih fajlova kao virus...

Sta mi je ciniti, da li postoji neki detaljni opis za pravljenje Win XP boot diska, koji je najbolji program za to, i kakav je MagicISO ?

Od tako lakog posla ti komplikujes! :smash:
Ne treba ti nikakav MagicISO. Skini Ashampoo ili Nero. Udjes u npr. Ashampoo, ides na Create/burn disc images, pa onda Burn CD/DVD/Blu-ray disc from a Disc Image. Onda pronadjes putanju ISO fajla koji si "maznuo" :d sa net-a. Onda lepo izaberes brzinu kojom ces da rezes, narezes i posao je gotov. Nista lakse 🙂

Mada, i Kidence ti je lepo objasnio kako se to radi. Moguce je da ISO fajl nije u potpunosti ispravan, i da instalacija nevalja.

Poslednja izmena:
@kidence , @domcale

Uradio sam tako kako si rekao, kad stavim burn iso image, imam opciju da ubacim taj .iso fajl windows xp (670mb) i reze se. Nema nigde opcija -> make boot disc. ka d se naraze i kad restartujem windows, nema one opcije za bootovanje

Da li je ova verzija ok, posto nigde nema SN broja ?

Molim detaljni savet sta i kako , tj. kako da napravim bootable cd jer ovako nikako nece , barem ne bootable ...

Pa taj iso fajl bi trebao da bude spakovan da bude butabilian, i trebalo bi samo da ga narežeš. Ako neće moguće da nešto nije uredu sa fajlom skini drugi.

A jel tebi podesen first boot device na CD/DVD ROM u Biosu???

Poslednja izmena:
Onda ti ne valjda taj Win...kao sto ti rece theemp taj Win je spakovan u iso bas iz razloga da bi kada se nareze bio butabilan..i nema ti nista tu da cackas...samo treba da narezes i vozi...

Možda imaš SATA disk, a u toj XP budževini nema SATA drajvera?

Idi bre kod nekog druga ili komsije da ti nareze proveren XP i cao, bez mnogo bespotrebne filozofije.

bila je neispravna verzija, skinuo sam neku drugu verziju i radi ok.
Hvala !

Nazad
Vrh Dno