Šta je novo?

Windows XP 64bit???

Mark0

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2008
Poena
301
Pozz svima! Trenutno imam koristim xp sp3 32bit... Zanima me da li bi dobio nesto u sa 64bitnim xp-om u odnosu na 32bit?:wave:

Masina je : AMD Athlon x2 4800+
Gigabyte m56s-s3
2x1gb ram
Gainward 8600gt...:type:

Mozda ako bi imao jos puno rama i ako bi se bavio 3d animiranjem i intenzivnijim FPU-ovanjem.

64bitni xp je noviji od 32bitnog pa je i bolje ispeglan ,tako da neces ni pogresiti ako probas :p

Mozda ako bi imao jos puno rama i ako bi se bavio 3d animiranjem i intenzivnijim FPU-ovanjem.

64bitni xp je noviji od 32bitnog pa je i bolje ispeglan ,tako da neces ni pogresiti ako probas :p

Ne bavim se 3d animiranjem i FPU-ovanjem, komp koristim za igre, muziku, filmove... Znaci ne isplati se zbog malo rama ili se nista ne dobija, da li bi dobio nesto u igrama i tkt?:trust::)

Pre svega, imaš opciju na forumu, u profilu da ubaciš podatke o svojoj konfiguraciji - da se prikazuje preko My Computer opcije ispod username/avatar-a.

Da imaš više rama (i potrebu za više rama) možda bi se isplatilo, inače ne :)

Pre svega, imaš opciju na forumu, u profilu da ubaciš podatke o svojoj konfiguraciji - da se prikazuje preko My Computer opcije ispod username/avatar-a.

Da imaš više rama (i potrebu za više rama) možda bi se isplatilo, inače ne :)

Ok, znaci nista od xp 64bit, trebace mi samo za 4gb rama...:smoke:
Hvala sto si me podsetio, sad sam napisao konfiguraciju koju posedujem!:wave:

Poslednja izmena:
U svojoj prvoj poruci napisao sam ti da nemaš potrebu za prelazak na 64-bit OS.

Nećeš dobiti ništa, ponešto ćeš i izgubiti: možda podršku za neki uređaj ili neki program koji ne radi u 64-bit OS.

Pretpostavio sam se ne baviš onim što te član Markomaniax pitao:

da to radiš već odavno bi odgovor na svoje pitanje znao.

Za ono za šta ti računar služi 4GB RAM-a ti nije neophodno.

Poboljšanje bi osetio prilikom bržeg učitavanja igrica, ali ne i u njima.

Odavno već ne pratim testove sa XP-om, i ovaj sa Vistom ti može koristiti:

Game Testing 2GB versus 4GB of Memory on Vista 64-bit

Kada već spomenuh Vista 64-bit OS želim da napišem da prosečnom korisniku računara nije potrebna čak i ako ima 4GB RAM-a:

Vista Workshop: More RAM, More Speed : Windows Vista With 8 GB

More RAM - Additional Memory Used By Windows

We can also see that the 64 bit versions take up quite a bit more memory as well. Again, the explanation is very simple: all of the variables are no longer only 32 bits long, but 64 bits instead. Typically, this makes applications between 20% and 40% larger, which consequently results in a higher memory footprint as well. File formats such as music files or videos are not affected by this.

The upshot is that it doesn't make sense to install a 64 bit version of Vista in order to better utilize 4 GB of memory simply because the 32 bit version would only recognize 3.5 GB. The problem is that while it is true that you would "gain" the missing memory, you would also immediately lose it to the system due to the 64 bit version's larger memory footprint. Thus, using a 64 bit version really only makes sense with larger memory sizes.

Upotreba Viste 64-bit omogućava samo 300 MB RAM-a više na raspolaganju jer koristi više memorije od Viste 32-bit.

Vrh Dno