Šta je novo?

Windows Vista Win7 skin

zeljkoBU

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2003
Poena
316
Da li postoji neki adekvatni W7 skin ili mod za Vistu. Najvise me interesuje animirani desktop (menjanje slicica po unapred odredjenom redosledu), kao i user interface.

Hvala unapred

Zasto se zezas sa skinom, mnogo je bolja varijanta da upgrade-ujes sa Viste na W7.

up-ovao bih na 7, ali mi najbitnija stvar ne radi, razlog nepoznat (ZTE se pravda kako nisu jos izbacili oficijalni driver, vec su sve neki modovani koje nalaizm na netu), a to je mts 3G modem preko kojega idem na net, ciji driveri su za sada pisani samo za XP i Vistu.

Pa zar driver za Vistu ne odgovara W7 i za taj modem?
Ja sam odradio upgrade i automatski su prepoznati svi Vistini driveri.

ne odgovara, prikaze user interface ali ne prepoznaje uredjaj. Takodje iz device manager-a ne moze da lokalizuje driver.

Postoji li nešto obrnuto? Meni je više odgovarao taskbar izgled iz Viste i nervira me što je gornji bar ovako svetao u 7-ici. U Visti se zatamni kada se maksimizuje prozor.

Postoji li nešto obrnuto? Meni je više odgovarao taskbar izgled iz Viste i nervira me što je gornji bar ovako svetao u 7-ici. U Visti se zatamni kada se maksimizuje prozor.

Desni klik na Desktop pa Personalize, zatim izaberi Window Color and Appearance pa tu zatamni.

Ma znam za to, ali to zatamni sve prozore. Vista je imala sistem da zatamni top bar prozora koji je maksimizovan, dok su svi ostali prozori normalni.
Nema veze, nije ni toliko bitno. Malo sam potamnio sve i sada je podnošljivo.

Poslednja izmena:
Ako ti ne treba aero mozes da prebacis na Win7 Basic i onda tamo namestas kako hoces koji top bar prozora, ako se ne varam.

Ko je rekao da mi ne treba Aero? Samo sam hteo da znam da li može da se vrati na ponašanje iz Viste jer mi je vizuelno više odgovaralo.

Sorry, sad vidim da mogu podesavanja i pod aerom. Window Color -> Advanced appearance settings.

Očigledno ne kapirate o čemu pričam, ali nije ni bitno jer Microsoft ionako smatra da je ovako bolje nego sistem iz Viste koji se meni više sviđa.
An issue we've heard (as recently as the comments on the taskbar post!) with maximize in Vista is that the customized glass color isn’t very visible, because the windows and taskbar become dark when a window is maximized. (In Vista you can customize the glass window color – and in 29% of sessions a custom color has been set). The darker look was used to help make it clear that the window is in the special maximized state. This was important because if you don’t notice that a window is maximized and then try to move it, nothing will happen - and that can be frustrating or confusing. For Windows 7 we’re looking at a different approach so that the customized color can be shown even when a window is maximized.

Nazad
Vrh Dno