Šta je novo?

Windows Vista SP2 zvanicna tema

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Information about Windows Server 2008 Service Pack 2 and Windows Vista Service Pack 2

View products that this article applies to.
Article ID : 948465
Last Review : October 2, 2008
Revision : 2.1

Beta Information

This article discusses a beta release of a Microsoft product. The information in this article is provided as-is and is subject to change without notice.

No formal product support is available from Microsoft for this beta product. For information about how to obtain support for a beta release, see the documentation that is included with the beta product files, or check the Web location where you downloaded the release.

INTRODUCTION

This Microsoft Knowledge Base article will be updated with more information about Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2) and Windows Vista Service Pack 2 (SP2) when the information becomes available. Currently, the product release notes and related information about Windows Server 2008 SP2 and Windows Vista SP2 are not available.

APPLIES TO:

• Windows Vista Enterprise 64-bit Edition
• Windows Vista Home Basic 64-bit Edition
• Windows Vista Home Premium 64-bit Edition
• Windows Vista Ultimate 64-bit Edition
• Windows Vista Business 64-bit Edition
• Windows Vista Business
• Windows Vista Enterprise
• Windows Vista Home Basic
• Windows Vista Home Premium
• Windows Vista Starter
• Windows Vista Ultimate
• Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
• Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
• Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
• Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
• Windows Server 2008 Datacenter
• Windows Server 2008 Enterprise
• Windows Server 2008 Standard
• Windows Web Server 2008

http://support.microsoft.com/kb/948465

zato su opet izbacivali novi WGA 😉

Kakva crna vista super obicno njesra pogotovu sp1 zakrpa totalni promasaj, ovo je ocajnicki pokusaj da je poprave.

Meni Vista lepo radi.
Igre rade, Premiere cs3 radi, i sve sto mi treba radi, osim starijih igrica koje su radile pod Xp.
Dobro ima par stvari koje me nerviraju ( desava se da pri kopiranju velikih fajlova sa/na usb flash izbaci "not responding", a u pozadini lepo kopira?), ali ni jedan Os nije savrsen.

Meni Vista lepo radi.
Igre rade, Premiere cs3 radi, i sve sto mi treba radi, osim starijih igrica koje su radile pod Xp.
Dobro ima par stvari koje me nerviraju ( desava se da pri kopiranju velikih fajlova sa/na usb flash izbaci "not responding", a u pozadini lepo kopira?), ali ni jedan Os nije savrsen.

Eto, lepo ja kazem ne treba SP2 kad "lepo radi" 😀

Jedino što mogu da ubace u SP2 su dosadašnji updateovi koji su izašli posle SP1, ništa drugo nije potrebno i ne treba menjati, odlično radi Vista i sa SP1, bez greške.

Meni Vista lepo radi.

Bitno da su kriterijumi visoki!
Sta bi trebalo da se dogadja, pa da kazes da ne radi lepo? 😀

Da bude nestabilan, da iskaču plavi ekrani, da neće da se gasi/diže, da ne prepoznaje USB flash, da neće da ga remove-uje, da pucaju aplikacije/igre... To je samo nekoliko od milion loših stvari sa kojima je većina nas imala iskustva, na Visti SP1 se jednostavno ne dešavaju.

Da bude nestabilan, da iskaču plavi ekrani, da neće da se gasi/diže, da ne prepoznaje USB flash, da neće da ga remove-uje, da pucaju aplikacije/igre... To je samo nekoliko od milion loših stvari sa kojima je većina nas imala iskustva, na Visti SP1 se jednostavno ne dešavaju.

Upravo tako.

Takodje potvrdjujem da Vista SP1 64-bitna odlicno radi,nikakvih problema do sad...
Nikad vise na XP,kojeg sam svakih 6 meseci reinstalirao.

Ja jos nisam probao vistu posle prve i poslednje uninstalacije. Mislim da cu sacekati sp4 ili 5

@all
Ali sve je to u redu i neka salica i sarkazam i slicno.Ali ovo je ispalo klasicno trovanje teme.Umesto da dobijes neke informacije o SP2 za vistu na celoj stranici sve sto ima da se procita o SP2 je prvi post i onda 20 komada kako je vista krsh.Da li ste toliko zaludni da jurite massage counter ili bas svuda morate da umocite prst i da delite komentare kako vam se nesto ne svidja.Naravno da nemam nista protiv da neko izrazi svoje misljenje.Ni je nisam vista fan ali svaka tema je ista ili se pretvori u isto zaludno komentarisanje MS je krsh,linux je bolji a Mac je najbolji.Bilo bi lepo kada bi neko zaista dao neki suvisli komentar o tome sta je novo u SP2 u odnosu na SP1 ili u odnosu na basic vistu.Milsilm stvarno nije da je ono sto MS plasira najbolje ali nije ni toliko lose i mislim da vecini krajnjih korisnika upravo to zavrsava posao.Ponasate se kao da MS prodaje truo paradajz i to za velike pare a vi ni dinar niste iz novcanika izdvojili a kamoli omirisali taj paradajz.I na kraju kada neko ko se ne razume i postavi pitanje svi skoce i kazu koristi search,pomozi sebi.Kako da si neko pomogne kada u 10 strana nekog topica ima da procita tri posta koji sadrze neke validne informacije a ostalo je prepucavanje benchmarkovaca.I onda zasto bi neko uopste ovde trazio neku informaciju kada ce samo glava da ga zaboli i onda ovo ispada samo grand pricaonica u IT fazonu..
Shvatite ovo kao malu molbu a ne povod za dalja prepucavanja.
Poz

Sumnjam da ce i tad da "lepo radi" po mojim kriterijumima... Ali ko zna.

Ako imas takve kriterijume predji na mac...

Ja redovno updatejum vistu i radi ko podmazana, isto kao i kad sam dobio laptop pre 5-6 meseci.

Zanima me sta ce doneti novi SP a vi "hejteri" otvorite Vista hate thread i tamo se prepucavajte 🙁
nista licno

@all
Ali sve je to u redu i neka salica i sarkazam i slicno.Ali ovo je ispalo klasicno trovanje teme.Umesto da dobijes neke informacije o SP2 za vistu na celoj stranici sve sto ima da se procita o SP2 je prvi post i onda 20 komada kako je vista krsh.Da li ste toliko zaludni da jurite massage counter....I na kraju kada neko ko se ne razume i postavi pitanje svi skoce i kazu koristi search,pomozi sebi.Kako da si neko pomogne kada u 10 strana nekog topica ima da procita tri posta koji sadrze neke validne informacije...

join the dark side my friend! 😉 😀

pa neces morati da resavas gomilu ******skih problema koji su reseni pre deceniju na normalnim sistemima!

pa neces morati da resavas gomilu ******skih problema koji su reseni pre deceniju na normalnim sistemima!

Cek ovo mi je poznato..sad ide I'm your father!😀
Ma nemam ja takvih problema.sva sreca pa ih nisam ni imao od 2k.
Bio sam ja i na jednoj i na drugoj strani.Jos nisam na trecoj ali bih pokusao samo nemam vremena da stignem.😉
Ako cemo realno meni win zadovoljava potrebe i nemam razloga da ga menjam.Da je savrsen nije ali daleko da bilo koji os jeste.Svi imaju svoje mane i vrline i kome sta odgovara to ce i da koristi..Ako postoji neki nacin da se win unapredi ja to podrzavam kao i unapredjivanje bilo kog drugog os-a i voleo bih da se stvari malo iskristalisu ovde po tom pitanju.
Poz🙂

@marcusnbg:

1. SP2 je u beta fazi i kao sto pise na linku u prvom postu (koji ti ocigledno nisi kliknuo u silnoj zelji da saznas sta je novo) trenutno nema informacija za javnost koje izmene SP2 sadrzi.

2. Ja sam se salio da "sve radi", otud i smajli u tom postu, to sto su neki naseli na provokaciju nisam im ja kriv.

Vista mozda i jeste krsh, ali sam silom prilika morao da predjem na nju(verzija 700mb sa SP1) i mogu da kazem da nemam nikakvih problema, one osnovne stvari rade OK, simpatican je onaj Aero i to je to. A sad pljuvati ili hvaliti to je vec individualno, XP jeste bolji, ali koliko mu je godina i SP-a trebalo da postane takav? Sve novo ima greske i propuste to je normalno, treba vreme da se sve to zakrpi i dovede u red.

Ali ce imati Glossy displej i slicne gluposti 😀 😀 😀
Osim ako nece da kupuje zastarelu makinu, ahahahaa 😀
PS
Drvlje i kamenje na kovaca, sad j prava prilika 😀

Moj dobronameran savet za tebe kovacm, je da prestaneš da postuješ u temama koje se tiču windowsa, ionako ništa pametno u zadnja 2 meseca od tebe nisam pročitao na tu temu.

@audiofreak

Procitao sam,mojne se brines.kao sto i za to nisam cuo ovde..
A u prosloj temi gde si se "salio" sad je lock-ovana..😉
Ne kazem nista,treba komunikacija da ostane i vesela i saljiva ali ajde da neki topic-i dobiju malo ozbiljniji prizvuk..
Poz

@marcusnbg:

Evo ti onda ozbiljniji prizvuk:

Prvo, ja se u tom threadu koji pominjes i koji je lockovan uopste nisam salio da Vista ne valja.

Drugo, evo upravo sam instalirao legalnu Vistu Home Premium x64 SP1 na laptop koji nije slaba masina uopste (2.4GHz dual-core Penryn, 4GB DDR2-800 RAM, 7200RPM HDD, HD3470 grafika, G45 chipset). Sve je pokrpljeno, instalirani su najnoviji drajveri i pogaseni nepotrebni servisi.

Pustio sam kopiranje 1330 MB ISO fajla sa laptopa preko WiFi na desktop masinu, a zatim krajnje optimisticno pokusao da raspakujem ZIP arhivu od 18 MB koja ima 3,889 fajlova na lokalni disk. Posle 30-tak sekundi sam odustao od raspakivanja i odlucio da sacekam da se mrezno kopiranje zavrsi jer kojim god alatom da sam probao da raspakujem ZIP arhivu (Total Commander, WinRAR) on je raspakivao priblizno jedan fajl u sekundi, a WinRAR je pritom davao procenu od otprilike 6 minuta za tolicnu arhivu.

E sad ti meni objasni (posto tebi Vista izgleda valja) -- STA JE RAZLOG TOM I TOLIKOM USPORENJU?!?

Evo ti par cinjenica da ti bude lakse da analiziras problem:

1. WinRAR raspakuje istu arhivu za 7 sekundi kad nema kopiranja preko mreze (dakle 50x brze!!!)
2. Memorija nije usko grlo jer je ima dovoljno i OS ne swap-uje
3. Procesor nije usko grlo jer je opterecenje manje od 8% tokom istovremenog kopiranja i raspakivanja
4. Disk nije usko grlo jer WiFi salje negde oko 2 MB/sec (desktop masina je na 100Mbit LAN-u pa svejedno ni ne moze brze od 10 MB/sec sto opet nije nikakvo opterecenje za HDD), a Vista je ionako ukesirala ceo ISO od 1330 MB cim je kopiranje pocelo
5. Laptop je prikljucen na adapter pa nista ne radi u power-saving rezimu

Dakle, jos jednom te pitam -- U CEMU JE J.BENI PROBLEM?!?

Da li je to sto sam ja hteo da uradim neka izuzetno zahtevna i komplikovana operacija koju obican korisnik ni u ludilu nece pokusati da izvede?!?

Da li je tebi i ostalima koji ovde izigravaju djavolovog advokata braneci Vistu to prihvatljivo ponasanje za OS koji je (navodno) nov, bolji, brzi, pokrpljeniji, itd?!?

Ako jeste, onda ste vi svoje standarde postavili suvise nisko i ja vam mogu do sutra objasnjavati koji sve problemi realno postoje jer je ocigledno u pitanju It Works For Me™ sindrom. Sreca pa je i Microsoft "primetio" da ima problema i zuri da izbaci i ovu drugu gomilu zakrpa jer je mnogim korisnicima (koji placaju) ovako kriminalno bugovit OS totalno neupotrebljiv.

Evo nije me mrzelo da isprobam jos par stvari -- problem je do Total Commandera. Izgleda da TC ima neku interakciju sa Explorerom (koja u Visti dovodi do pomenutog usporenja). Kada se kopiranje radi iz Explorera, a raspakivanje WinRAR-om problem ne postoji.

Naravno, ne moze se reci da je iskljucivo Total Commander kriv za ovaj problem -- on radi ono sto je i do sada radio, a koliko se ja secam tog usporenja nije bilo na ranijim verzijama Windowsa. Najverovatnije je Microsoft nesto promenio (na primer neka file/folder operacija koja ranije nije imala veze sa mrezom sada ima) pa se desava to sto se desava.

Aman bre, pogledajte u recniku pod "sarkazam". 😡
Igore.😀 Nisu u toku.Noviji clanovi sa manjim zahtevima kompatibilnosti.
Imam toshibu satelite a 300 1gn sa vistom.Primorali me da je kupim sa lapom.Samo sto sam krenuo da instaliram par aplikacija pukla je bez oporavka.Tako se i pre desavalo kad je izasla.Sad nisam instalirao nista i radi.super!!!! ebes aplikacije😀

Nazad
Vrh Dno