Šta je novo?

Windows Vista Sigurnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mant3ra

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
E sad sam presao na Vistu pa me samo zanima njena sigurnost, to jest vise me brine sigurnost same viste koja kako sam cuo salje dosta podataka microsoftu bez znanja korisnika a ti sam i ja primetio . Posto sam juce skidao neku muziku sa p2p (ares) a imao sam
PeerGuardian i kad sam gledao koje sve ip adrese ministry of defence , DOD ili tako nesto al je fora sto sam ja to skinuo i dok sam slusao pesme primetio sam da moja konekcija to jes lampica na adsl modemu treperi i ako ja nisam radio nista na netu.

Pa me zanima imali nacina da se iskljuce ti Servisi koji skupljaju podatke i salju ih ebanom microsoftu. Cuo sam da ima par tih servisa i koji su to i kako da ih iskljucim, dali ima neki program ili moram rucno posto sam vec skinuo Xp antyspy koji radi isto i na visti.
I jos nesto kako da iskljucim ovo srnje sto me upozorava sta god da uradim na kompu. (napravim novi folder,premestim,kopiram) za sve me pita jeste sigurni bla bla bla.. a iskljucio sam windows difender.

pa moze pomoc 🙂

Dal i kako da se iskljuce ne znam
ali znam da nemas potrebe da brines ako se nesto salje microsoftu

Dal i kako da se iskljuce ne znam
ali znam da nemas potrebe da brines ako se nesto salje microsoftu

ma nema veze sto se salje microsoftu vec sto oni posle salju ili se direktno salje ...
samo je potrebno da procitas njihovu licencu, a sigurno postoji nacin da se to spreci to jes da se ti servisi iskljce to jest ako nisu potrebni

Ni ja....

ni ja 😛

ma bre u licenci kaze da oni "imaju" pravo da proslede sve podatke koje imaju nekoj tamo organizaciji koja se "bori protiv toga kao sto je CRIA itd." znaci ako nekako imaju uvid da na primer ja mesecno skinem preko 100gb (a nakupi se 🙂 ) filmova,muzike i naravno programa, oni kao imaju pravo da kako da kazem posalju ili ti daju podatke koje imaju o meni to jest o mom kompu. E o tome se radi.
Kod:
http://keznews.com/3323_Stop_the_Windows_Vista_Features_and_Services_Harvesting_User_Data_for_Microsoft

e tu ima nesto, ali je neka srnja koja se rade preko registrija kako bi se iskljucili ti servisi, ali tu spada i update koji ja nebih da iskljucim jer imam original Vistu i redovno je updajtujem, zato sam ovde postavio ova pitanja kako bi mi neko kazao sta treba i kako treba da zastitim komp od ebanog microsofta 🙂

Poslednja izmena:
N emoj da se nadas da se CRIA ( lol ) da se cima zato sto ti skidas muziku filmove

kako ti samo to pade na pamet 😉

A samo bih dodao da je svako skidanje nelegalnih sadrzaja krsenje i domacih i stranih zakona...

tred zakljucan, lek za te probleme trazi na drugom mestu (forumu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno