Šta je novo?

Windows Vista 32-bit & DivX

mpx

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
320
Problem je sledeci:

Cim pokrenem neki player za divx a da to nije Windows Media Player 11 on mi lepo bez pardona ugasi Aero. To se isto desava i kada pokrenem DScaler. Instalirao sam neke Windows Vista Pack kodeke i to je sve radilo super ali samo za WMP11. Onda je WMP11 poceo da nepusta neke divx filmove tj sve koji su se nalazi u jednom direktorijumu (samo te nije heto da pusti), a MV2Player ih je pustao bezproblema ali boje su bile NEGATIV kao sa film-a analognog aparata (bukvalno na svim filmovima). I to sam sreido ali i dalje mi baguje MV2Player. Najradije bih koristio BSplayer (Pro) ali nikako nemogu da ga registrujem, mada i on gasi Aero.

Molim predloge za DivX playere koji ostavljaju Aero u zivotu dok gledam film. Dobro su dosli i ostali komentari vezani za ovu temu.

Poslednja izmena:
Skini novu verziju BS Playera. Ja sam imao slicnu verziju koja nije prihvatala registraciju. Ono prosto ukucas sve podatke i on ih prihvati i kada ponovo startujes BS kao da se nisi registrovao. Ocigledno da i ti imas tu verziju koja ima mali BUG. Skini novu i problem ce ti biti resen.

BS Player Pro 1.39 ja koristim, ne gasi aero, ne pravi nikakve probleme. Jedino mora da se podesi video rendering na Internal DirectDraw surface.

ffdshow se nalazi i u okviru Vista Codec Pack + plus jos gomila nekih korisnih i nekorisnih stvari. Sve mislim da je njemu problem sto gasi Aero.

@ZoNi
MPC player pusta i DVD ili ne?

Slican problem sam imao tj kad pustim nesto mi je gasio AERO, resio sam uninstaliranjem postojecih kodeca i instaliranjem Klite mega packa! I sad je :,,:

@ZoNi
MPC player pusta i DVD ili ne?
da, pušta... kod mene je MPC default za sav video (DivX, XviD, mpeg, DVD...), kao i za Flash (SWF i FLV)... osim toga, MPC pušta i svu muziku i slike!

btw... baš me interesuje ko je obrisao moj post, kad je bio direktan odgovor na tvoje pitanje (tj. na poslednji pasus istoga) - ali, drago mi je da si ga ti video i da te je baš ono zainteresovalo da postaviš dodatno pitanje ;)

ZoNi, kako ti MPC pusta FLV? U listi tipova fajlova koje mogu da asociram sa MPCom ima i flv, ali kad god pustim neki video najvise sto dobijem je zvuk, sliku nikad. Da li je u pitanju neki kodek ili sta? MPC je 6.4.9.0.

BSplayer je bas nemoguce registrovati. A kada instaliram BSplayer Free, onda nemogu podesiti Gamma Correction pa nemogu ni gledati film jer je slika previse tamna.

@Luckies
Bio si u pravu za Internal DirectDraw surface i Aero. Kada to podesim onda mi negasi Aero.

Oko te Viste meni bas nista nije jasno. Pre mi je sve lepo radilo, ali mi je iskljucivao Aero kada pokrene Media player classic, na primer. A sada mi ne radi Dreamscene, i Win media player ne prikazuje vise sve filmove, kao ni BS player (pretpostavljam da je do codeca, iako ih nisam menjao), ali mi zato Media player classic prikazuje sve filmove koje ovi nece da prikazu, i vise mi ne iskljucuje aero. Pa hajde sada budi pametan sa Vistom! Bili, Bili, ubio si ga k'o zeca!

Da bas tako WMP11 neke pusta a neke je prestao da pusta a nista dodatno nisam instalirao. Samo sam lepo zatvorio film i kada sam sledeci put hteo da pustim, a on nece. ;)

Jedno offtopic pitanje da ne otvaram temu:
Da li neko moze da mi kaze dal je normalno da seckaju divx i u mplayerclassicu i u Winmediaplayeru11 ako se ostavi masina bez restarta vise od 24h, tj ide opera i emule non stop i netlimiter i messsenger? :trust: U task manageru kaze da opera zauzima cak 70-80posto cpua, al i kad je iskljucim i posle toga se oseca seckanje!
Jel postoji opcija da se operi smanji prioritet? Masina je iz potpisa..

Ja ne gasim mašinu po 15 dana i nemam tih problema. Nešto ti "leakuje" memoriju

Probaj da ne palis NetLimiter, mesi se to desavalo sa Yahoo Messenger-om. Posto sam komp gasio samo kada moram to je bilo jedino kada mi Yahoo Messenger pojede procesor. No pusti Ad-Ware da skenira diskove moguce da imas neke programcice koji su se nepozeljo uvukli u sistem.

@Mrki Jovica
Resio sam taj problem tako sto sam instalirao K-Lite Mega Codec Pack 2.10 za divx stavio DivX az xvid XviD kodeke probao i sve funkcionise. Jedino sto jos nisam sredio to je BSPlayer Pro, jer mi jedino on dozvoljava da radim gamma correction dok u Free BSplayer-u postoji ta opcija ali ne radi. MPC player je odlican ali nema gamma correction ili barem ja nisam video.

Dajte neki predlog player-a koji podrzava gamma correction jer taman sam lepo podesio boje na LCD-u a za neke filmove mi je malo vise tamno da gledam iz kreveta mada sve zavisi od filma do filma.

BSplayer je bas nemoguce registrovati.

imao sam taj problem (odgovor dolazi malo kasno ali mozda nekom pomogne), potrebno je pomocu opcije "Find" u Registry Editoru naci i obrisati svaku vezu sa Bsplayerom isto tako ukloniti i ostatke u Program Files i Application Data a onda odraditi svezu instalaciju novije verzije (2.23).

Dovoljno je samo dati puna prava nad tim direktorijumom gde je instaliran BSPlayer i onda i registracija prodje bez problema bez obzira koja je verzija. To je resenje i za ostale programe sa istim problemom, kao sto je meni i DScaler uvek palio TV od prvog kanala tj. nije hteo da upamti poslednji koji je bio pusten.

Za Xp koristim Gom player sa K-lite codec pack.
Za Vistu cu isto.

Vrh Dno