Šta je novo?

windows update

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Pokusavam da update-ujem XP. Konektujem se i idem na start/all programs/windows update. Otvori mi se explorer i pocne da ucitava stranicu i odmah se zaledi, tako da moram u task menager-u da iskljucim proces i tako stalno, vec danima. Svi ostali sajtovi rade bez problema u exploreru, pramda ja koristim operu. Sta bi moglo biti?

Probaj da mu das malo vise vremena da otvori. Verovatno imas Dial-Up pristup netu, pa to moze da traje malo duze.

Ne, naprotiv, imam 768 kbs. Ostavljao sam ga i po 10 minuta, ali ne reaguje. Blokira se.

Za update mora da budu enableovani servisi:
bits ( background itelig. transfer ...)
remote registry
scheduling

BITS, RRegistry, Scheduling - ne, kod mene je na disabled i radi update, treba da imash AUpdates na automatic (ne znam zashto nece na manual) i Cryptographic services da je pokrenut (bez njega nece da instalira SP's&Updates)

Poslednja izmena:
Sve sam probao i nece!
Sve mi je podeseno kako ste napisali. Services su na standardnom podesavanju. Nece ni onaj link koji ste ostavili, isto se zakoci. Vratio sam podesavanja u IE na default, skenirao sam kompjuter sa Nod32, spy remover, ad aware, adaware spy, ocistio registarsku bazu, defragmentirao HDD i ne vredi. Ne znam sta vise da radim. Cak sam pre par dana uradio i repair windows-a.

Ma skenirao sam sistem i nema nista. Uradio sam sto si rekao, ali opet isto. Jednostavno, cim kliknem na update, otvori se IE i blokira. Onda moram da ga gasim u Task menageru. Zanimljivo je da mi task menager pokazuje running umesto not resp., kao da je sve u redu. Inace svi ostali sajtovi normalno rade u IE.
Evo, zakacio sam sliku da vidis gde se zakoci i nece dalje.

Prilozi

• untitled 1.webp
    untitled 1.webp
    28.8 KB · Pregleda: 43
Imao sam potpuno isti problem na oba racunara. Pojavilo se "iz cista mira".. ustvari:

prvo sam primetio da se u control panel pojavio neki no name third party (tako nesto) update. Izgledao je vrlo kulturno i potpuno MS-like dovoljno da covek ne provali nista. Nekako sam uspeo da eliminisem to iz CP-a medjutim to nije sredilo situaciju. Ni jedan spyware program nije detektovao nikakva sra*a, niti antivirus.. nije ga bilo u aktivnim procesima niti windows servisima. Inace, desilo se to na masinama sa SP1, a problem je nestao instaliranjem SP2 na masinama. Ja i dan danas ne znam sta se ustvari desilo ali stvarno sam bio popi*deo 😡
To sra*e je definitivno upalo preko neta, samo ne znam odakle i kako, pogotovo sto je moje surfovanje vrlo ograniceno (ne lutam bilo gde po netu)

To je neko logicno objasnjenje, da ima neko ****** koje onemogucava da se spoji sa MS update site-om. Inace na microsoft site idem bez problema, osim kad idem na stranicu sa update-ovima. U Control panel ne vidim nista neobicno. Ne znam. Ne bih instalirao SP2, jer koristim nod32 i agnitum firewall, a poznatop je da oni ne rade kako treba pod SP2 ili? Ako ne radi kako treba mogu li sve vratiti na ovo sadasnje stanje?

srdjan777 je napisao(la):
To je neko logicno objasnjenje, da ima neko ****** koje onemogucava da se spoji sa MS update site-om. Inace na microsoft site idem bez problema, osim kad idem na stranicu sa update-ovima. U Control panel ne vidim nista neobicno. Ne znam. Ne bih instalirao SP2, jer koristim nod32 i agnitum firewall, a poznatop je da oni ne rade kako treba pod SP2 ili? Ako ne radi kako treba mogu li sve vratiti na ovo sadasnje stanje?

U tome je upravo i problem - sve radi potpuno normalno osim sto se IE ukopa do daske samo na windows update (testirao sam jednom, nisam ga dirao ceo dan i opet nista).
Inace, to chudo u CP je kao bilo zaduzeno da mi drzi racunar up-to-date (!?) :zgran:
Mozes recimo da napravis ghost, odradis SP2, ako ti pravi problem vrati ghost image nazad (sve ti se vraca u stanje kada si napravio ghost). Imas u FAQ detaljnije o ghostu

Poz :wave:

Poslednja izmena:
srdjan777 je napisao(la):
Ne bih instalirao SP2, jer koristim nod32 i agnitum firewall, a poznatop je da oni ne rade kako treba pod SP2 ili?
Ja koristim KAV 5.0.277 Personal i Agnitum Outpost Pro 2.5.375.4822 (374) i komp radi savršeno (imam SP2 i sve zakrpe za njega).

P.S. Boldovao sam podverzije jer sam sa starijim imao problema.

OK. Evo, instalirao sam SP2 i izgleda da je sve u redu. Probao sam sve programe i rade bez problema. Cak mi se cini da se programi brze otvaraju nego ranije. Uglavnom, kao sto je Petri rekao, update je proradio sto je i bilo prioritetno. Iskljucio sam MS firewall i automatic update, nego me interesuje kako da sklonim ikonicu MS windows security iz task bar-a?

Nazad
Vrh Dno