Šta je novo?

Windows Update Problem

startrek

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
309
Uvijek problemi (bar za mene) kada se pojavi update za NET Framework.
Naime, kod julskog udate, ma šta god radio neće da mi instalira Security Update for Microsoft NET Framework, Version 2.0 (KB928365). Probao sam desetak puta i uvijek isto - installation failed.
Kod updatea za verziju 1.1 nema problema.
Zna li neko kako instalirati spomenuti update.
Pozdrav i hvala.

Uvijek problemi (bar za mene) kada se pojavi update za NET Framework.
Naime, kod julskog udate, ma šta god radio neće da mi instalira Security Update for Microsoft NET Framework, Version 2.0 (KB928365). Probao sam desetak puta i uvijek isto - installation failed.
Kod updatea za verziju 1.1 nema problema.
Zna li neko kako instalirati spomenuti update.
Pozdrav i hvala.

probaj da ga instaliras manuelno sa Microsoft-ovog sajta. Evo ti link: http://www.microsoft.com/downloads/...78-8E1B-4C38-ADFD-E8BC95AE548D&displaylang=en

Možda je glupo pitanje, ali da li ti uopšte imaš instaliran .NET framework 2.0?

Da ga nemam kako bi Windows Update ponudio KB928365 kao critical update.
Probao sam manuelno, reinstalirao NET Framework ali neće pa neće - jednostavno prekine instalaciju na pola.

Upravo sam probao, instalira se normalno.
Svaki update napravi LOG file, nadji KB928365.log, pisace u cemu je problem.

I ja imam slican problem.Pod 32bitnim XP-om sve odradi kako treba, ali pod 64bitnim XP-om imam problem da patch za .net 2.0 nece da se instalira, dok za 1.1. se kao instalira ali kada ponovo pokrenem win update opet mi se u listi javlja taj patch, a istog nema u listi add/remove programs tako da nije instaliran iako on kaze da jeste.
Skinuo sam oba patcha sa MS sajta ali za .net 1.1 se ni ne pokrece, dok za 2.0 krene instalacija i kaze da fajl nije validan i da ga proverim, a skidao sam ga 3 puta(naravno verziju za 64bitni OS) i uvek prijavljuje istu gresku.

I log fajlova nema sa tim imenom(nema ni KB928366), i to pod oba sistema(tamo gde je uspesno instaliran i tamo gde nije).

Poslednja izmena:
Mrzi me da proveravam KB broj, ali i ja već mesecima imam problem sa jednim updateom za Framework 2.0 (vrovatno je isti). Meni ne kaže da je update failed, nego da je OK, ali posle uvek kaže da update nije instaliran. Probao live, probao ručno, bar 20x - i digao ruke.

Milsim da nije isti posto su ovi fajlovi od 10.7.2007, a bilo je i ranije par patcheva za .net pa je sigurno neki od tih ranijih u pitanju.

BTW Da li mozda neko zna gde se u windowsu cuvaju temp fajlovi DL sa win update-a(trazio sam, ali sam ocigledno prevideo nesto), jer sada mi na tim fajlovima ne vrsi download vec samo pokusava da ih instalira.A ja mislim da su mozda oni corruptovani pa da probam ponovo DL preko win update-a.

Sad je pun net saveta o ovome:

http://www.vista-xp.co.uk/forums/wi...s-updates-kb928365-failed-install-solved.html

http://forums.techarena.in/showthread.php?t=781347

Ja sam imao problem i sa update-om za 1.1 i sa onim za 2.0. Za 1.1 se, kao, instalirao ali ga le LU uvek iznova prijavljivao, a za 2.0 ručno nije hteo ni da se raspakuje (LU uvek prijavljivao failed).

Pobrisao sa "Windows install clean up" MSI ključeve, zatim reinstalirao manuelno 1.1, pa SP1, pa 2.0, pa KB928365 update za 2.0, potom uradio LU za 1.1 (nisam imao skinuto lokalno).

Vrh Dno