Šta je novo?

Windows Update katastrofa

• Začetnik teme Začetnik teme Srga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Dodjem u subotu na posao, upalim komp i cepam celo jutro ponudice, predracune skinem mail i to je to.
Posto imam wireless vezu i SP2, Win mi sam skida zakrpe kad ih ima.
Skinem novu zakrpu, nisam ni obratio paznju kako se zove i restartujem racunar.
Nastavljam sa radom (pod tim podrazumevam paljenje Commandera i otvaranje Excel fajlova) i sve sljaka normalno.... dok nisam malo skrenuo...

Na pokusaj otvaranja MyComputera, My Documents ma bilo cega sto ima veze sa Windows Explorerom samo mi se izbaci slika sa desktopa u prvi plan i nestane taskbar i sve ikonice (sa Alt+TAB i dalje mogu da se prebacujem iz aplikacija koje su aktivne) i na tome se sve zavrsava.

Skontam da nije u pitanju neki virus i restartujem masinu i skeniram je sa NOD-om sa najnovijim definicijama.
Naravno ni traga od virusa, ipak nisam bas tolika vuna po tom pitanju.

Skontam da mi nije mozda taj novi update napravio ****** pa da ga obrisem.
Ali naravno, otici u Add/Remove je malo teze kad ti sam Explorer pravi problem i kad ne mozes nigde da udjes sto iole ima veze sa njim.

Odem u safe mode - tamo ista situacija. Samo background preko celog ekrana i ni makac dalje.

Drndao sam se ceo dan i nisam mogao da ga sredim.

Na kraju bekapovao podatke i onda je sledio jedan cuveni FORMAT C: 😉

Jel se ovo desilo jos nekom, jer sam stvarno ostao zbunjen.
Nije valjda MS smislio foru ako imas nesto nelegalno na kompu od softvera da ti ga jednostavno sje**???

Meni se to desilo kada sam instalirao NoAds, programcic koji skida banere i slicno. Vec sam bio na pragu da uradim novu instalaciju kad mi je sinulo :,,: .
Kada sam ga obrisao sve je radilo.

Ma to su "mali zeleni" 🙂
Desava se to u svemu sto je M$ napravio sa vremena na vreme...

E tu je sad ono "ma sta ce mi System Restore" ili "ko jos pravi Backup System State-a". :type:
Mada,nije mi jasno jer je posle sp2 izasla samo jedna critical zakrpa za IE !!!

I meni se to isto desilo.
Cak nisam mogao ni da podignem windows. A imam original instalacioni XP disk. Onda sam ga nekako popravio i evo i dan danas trpim posledice. Treba mu 4 min do "welcome" screen-a. :wall:
Imam jedno 50 diskova simpsons na HD-u pa me mrzi da sve to ponovo kopiram a ne mogu da bekapujem zato sto imam samo jednu particiju. :crash:

rodiger79 je napisao(la):
I meni se to isto desilo.
Cak nisam mogao ni da podignem windows. A imam original instalacioni XP disk. Onda sam ga nekako popravio i evo i dan danas trpim posledice. Treba mu 4 min do "welcome" screen-a. :wall:
Imam jedno 50 diskova simpsons na HD-u pa me mrzi da sve to ponovo kopiram a ne mogu da bekapujem zato sto imam samo jednu particiju. :crash:

Samo jedno pitanjem,s obzirom da mi se slicno (isto) desilo kad sam drugaru stavljao SP2....
Jel imas P4 Presscot procesor u soket-u 478??? (onaj kao i Nortwood)

P.S.Ortakov komp. je isti kao moj,ploca,grafika,napajanje,memorija,hdd....skoro sve,jedino nam se proc. razlikuju jer ja imam nortwood-a a on presscot-a...meni je sve proslo brz greske...

Poslednja izmena:
A inace su izbacili patch za procesore stepping C0.

Da,evo sad mi je Dynamic Update uradio update setup files-a i jedina izmena koju je odradio je intel*.sys ili tako nesto.
Vrlo verovatno je da to sto vam se desava vezano za nove intel procesore.

Pa i nije bas da imam Intela, masina je manje vise standardna AMD+nForce2, tako da i dalje ostaje pitanje do kad ce u Windowsu postojati gremlini 😉
Najsmesnije je sto sam posle sveze instalacije opet pokupio sve zakrpe, cisto da vidim koja je od njih "kriva" i sve radi normalno.
Gde je tu logika ??

Prelazim na masinu za kucanje - one su barem "bugs free" 😉

Srga je napisao(la):
Prelazim na masinu za kucanje - one su barem "bugs free" 😉

To je prava stvar.... 😀
Dade mi ideju 😀 😀

Twix je napisao(la):
Samo jedno pitanjem,s obzirom da mi se slicno (isto) desilo kad sam drugaru stavljao SP2....
Jel imas P4 Presscot procesor u soket-u 478??? (onaj kao i Nortwood)

P.S.Ortakov komp. je isti kao moj,ploca,grafika,napajanje,memorija,hdd....skoro sve,jedino nam se proc. razlikuju jer ja imam nortwood-a a on presscot-a...meni je sve proslo brz greske...

Imam Athlon XP. Nasviran za jedno 300mhz i sve je radilo lepo do tog trenutka :bottle:

E onda su definitivno mali zeleni koji se smeju 😀 <--ovakvi 🙂

Nazad
Vrh Dno