Šta je novo?

Windows telefon za 150-200e?

• Začetnik teme Začetnik teme KurtK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KurtK

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
395
Ima dosta veliki izbor Nokia npr ali ne mogu da pohvatam sta bi bio neki best buy.

Ako moze neki predlog i za nov i za polovnu varijantu.

Hm.. Recimo u dobrom stanju 920 bi bio odlican izbor, mozda cak ima i nov ili mesec dva koriscen.. Malo tezi telefon, ako ti to recimo smeta, ali deluje mocno u ruci, ima bezicno punjenje.. L925 takodje dobar izbor..
Ja bi pogledao i 820, takodje prelep telefon, iste ja mislim specifikacije kao 920.
Ne znam da li je do memorije ili procesora, ali ipak ima razlike recimo izmedju mog (Lumia 520) i L925 kog svakodnevno isto cackam, ipak se malo brze otvaraju aplikacije i vrse radnje kad imas 1gb rama ili jaci procesor.. Nista drasticno doduse.

Poslednja izmena:
Za te pare tesko da ima 925.
Ja sam imao 520,820,920 i 925.
Najrealnije je polovna 920 za te pare.
Od novih, mislim da bi isao na 720.
Bolja je baterija i kamera nego na 820, a ima manje rama - tako barem kazu. Ako baterija nije problem, lagano 820...

Koja je fora sa 525? Ima 1GB rama iako i dosta skuplji imaju npr samo 512, a cena sitnica.
Kapiram da Win inace radi lepo i na 512 al me zanima sta mislite o njemu?

Poslednja izmena:
Nema vecih razlika izmedju ta 2 telefona, ortak je presao sa 520 na 525 jer je slupao ovaj prvi, 1Gb rama je najbitnija razlika i moze da bude od koristi. Do 200e ja bih isao na L920, mozda ako nadjes polovnu 925.

I prosirivu plastiku na suncu :d

Imao sam istu dilemu kao i autor teme i na kraju kupio Lumia 720 za 24 crvene. Dilema je bila izmedju 720 i 820, ali je ovaj drugi bio skoro duplo skuplji. Prezadovoljan sam telefonom, ni jednom mi nije zabo za ova puna cetiri meseca. Sve app rade korektno, ako izdavac ne zezne update. Baterija mu je odlicna, meni u proseku izdrzi 2 dana, maksimum je bio 3 dana i 3h, kad ga bas puno cackam onda dan i po. Inace baterija se ne vadi, bar ne rucno. Mali nedostatak moze ti predstavljati 512mb ram memorije, neke app otvara tipa sekund sporije, a neke igre ne rade ispod 1gb (npr. angry birds go!), ako se mnogo ne igras na telefonu nije neki nedostatak. Meni vrsi posao u fulu i sa malo rama se uopste ne osecam osteceno. A kamera je izvrsna, posebno za slike u nocnom ambijentu. Po meni best buy WP za oko 200€

Ja bih preporucio novu lumiu 630, a ima i njena DualSim verzija. U radnjama sa dve godine garancije cena je od 17.000 pa do 20.000 dinara, a preko oglasa od operatera se moze naci i jeftinije. Prednosti bi bile quad-core procesor, novi WP 8.1 vec preinstaliran, prosiriva sa SD karticom do 128GB, mogucnost DualSim-a. Mane: losija glavna kamera (nema blic) nego na L720, i nema prednju kameru.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da od 920 stare mesec, dva, tri nema bolje kupovine. To je prakticno nov, a zaokruzen proizvod. 820 i 720 su malo jeftiniji a ne mogu se nositi sa njom. Ili ako ces jeftiniju varijantu - 630, vidjao sam ih nove od operatera za 120 evra.

Jedino sto mi se ne svidja kod lumia telefona sto vecina njih koristi malo stariji hardver, konkretno grafike. Dal da stave ubogi Adreno 225 u L920... >.<

Samsung Ativ S ima identican cpu,gpu i ram kao i 920,925,1020 nokije,malo veci ekran od prve dve i vecu bateriju kao i prosirivu memoriji...

Pored 32GB na 920 apsolutno mi ne treba prosirivost memorije.
Jedan 920 mi je pobegao, jurim neki sledeci kad mi naleti.. bicu strpljiv ipak da pojurim 920ku kad vec uzimam.

Ja jos nisam video Samsung-a sa kvalitetnim kucistem, tako da cu preskociti.

@VeljaNS za koliko nova 920?

Nazad
Vrh Dno