Šta je novo?

windows\sistem32\config\system ??????

• Začetnik teme Začetnik teme Bax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Na pocetku butovanja XP prijavljuje da je gore navedeni fajl ostecen i zastavlja se dizanje sistema. Zanima me sta je u njemu i zasto je mogao da se osteti?

Bax je napisao(la):
Na pocetku butovanja XP prijavljuje da je gore navedeni fajl ostecen i zastavlja se dizanje sistema. Zanima me sta je u njemu i zasto je mogao da se osteti?
Registry... A sad zašto se oštetio, može da bude mnogo stvari. U svakom slučaju, ako nemaš backup sledi ti reinstalacija 🙁

Da nisi slucajno oc masinu? Kod mene se ista stvar desila kada sam preterao sa overklokom. Probaj da sredis stvar sa original xp diskom u repair modu.

Ne razmisljaj,
reinstalacija ti ne gine. Zavisi sta si sve stavljao i da li si cackao sam po Registry-ju.

Alexandar je napisao(la):
Da nisi slucajno oc masinu? Kod mene se ista stvar desila kada sam preterao sa overklokom. Probaj da sredis stvar sa original xp diskom u repair modu.
Masina nije bila OC, ono sto me zanima je kako se koristi repair mode, po ulasku u njega otvori se neki dos shell i to je to, sta dalje?

Sredjeno je. Prekopirao sam istoimeni fajl iz REPAIR direktorijuma doduse 10x manji i radi, al me i dalje interesuje sta se sa XP moze uraditi u slucaju otkaza sem reinstalacije novog sto i nije neko resenje. Da li moze da se pregazi kao 98....

Bax je napisao(la):
Sredjeno je. Prekopirao sam istoimeni fajl iz REPAIR direktorijuma doduse 10x manji i radi, al me i dalje interesuje sta se sa XP moze uraditi u slucaju otkaza sem reinstalacije novog sto i nije neko resenje. Da li moze da se pregazi kao 98....

Posto se meni pre par meseci dogodila ista situacija, interesuje me kako si ovo uradio. Tj. da li si iz repair konzole dosao do direktorijuma Repair. Gde se on uopste nalazi?

Bax je napisao(la):
al me i dalje interesuje sta se sa XP moze uraditi u slucaju otkaza sem reinstalacije novog sto i nije neko resenje. Da li moze da se pregazi kao 98....
Može. Kada pokreneš instalaciju kažeš mu da radi upgrade i instaliraš u isti direktorijum. Posle moraš samo da reinstaliraš sve drajvere i softver koji se predstavlja kao hardver (FinePrint, Virutal Drive, i slično...).
Naravno u slučaju oštećenja registryja neki stari programi neće raditi...

Meni Full verzija XP uopste ne nudi Upgrade, i kada se instalira u isti direktorijum sve zivo pobrise, REPAIR je u Windows direktorijumu, nisam kopirao sa konzole , vec sa WIN me OS koji imam na drugom disku

Pustite jddipqd-a, on je tek nedavno instalirao XP 🙂 i bolje da ne znate kakve je sve probleme imao a nije ni sam znao kako su se resili 😀

Repir opcija za WinXP se koristi lako i jednostavno i ne trebate opet da gazite preko cele instalacije. Samo se uradi sledece :

Namestite iz biosa da se butuje sa cd-a i ubacite disk XP-a, tj. kao kad ste instalirali XP. On ce se pokrenuti i posle nekog vremena ponudice vam opciju, zajedno sa jos 3-4 druge (tipa instalirati ili ne XP) da popravite XP-a. Udjite tu i sve ce vam se samo kasti.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno