Šta je novo?

Windows shutdown i HDD

_TT_

Cenjen
Učlanjen(a)
06.11.2012
Poena
151
Pozdrav.
Imam problem pri gasenju kompa. Javio se otkako sam ubacio SSD disk ili je samo tad postao primetan. Naime prilikom gasenja kompa sve se ugasi ukljucujuci i HDD koji imam pored SSD-a ali cim se ugasi on se ponovo zavrti kao da jos nesto upisuje u njega i tek nakon toga se ugasi i napajanje se prekine. Imao sam 3 HDD pored SSD-a i svaki se pojedinacno jedan za drugim gasio na ovaj nacin. Sad sam ih izbacio i zamenio jednim HDD ali je problem i dalje prisutan. Ima li neko neku ideju sta bi to moglo biti?

Konfiguracije je i5 na Asus P8Z77-V ploci SSD je samsung a HDD je seagate ako je uopste bitno. Sve to radi pod win 8.1 sa poslednjim driverima od recimo pre mesec dana.

Namesti da ti se hdd ne gasi dok ga ne koristis.

ako ne bude hteo (npr neki hdd-ovi malo brljaju sa firmverom ili su neki u firveru isprogramirani da se gase i pale ili usporavaju) da saradjuje sa power plan podesavanjima,mozes pokusati da ga prebacis u ide mod.dakle ssd ti ostaje u ahci-ju,samo taj disk bocnes u 5/6 port i njih stavis da rade kao ide,trebalo bi da pomogne,ili da bar eliminise win i gremline,ako se bude ponasao isto bojim se da je verovatno problem u brljavom firmveru.jos jedan metod je da dignes neki live boot,linux,stagod,i da kopiras neke fajlove na i sa njega,pa da vidis kako ce da se ponasa.

@_TT_
To se desava zbog power managementa na win 8.1.

Odstikliraj opciju ovu i gasenje ce biti kao i pre:

Control panel-view by small icons-power options-choose what the power buttons do-klikni change settings that are currently unavialble-odstikliraj Turn on fast sturtup-save changes, to je to.

@seizmos
Hvala to je resilo problem. Zaboravio sam da sam reinstalirao sistem i da je to ostalo ukljuceno. Sad sve radi. Dosta ljudi se zali na taj power management, ne gase im se racunari i slicno...

@ostali
hvala na savetima ali nisu urodili plodom seizmos je ubo tacno ono sto mi je pravilo problem

Nazad
Vrh Dno