Šta je novo?

Windows setup ne vidi SATA hdd

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Sklapam sledeću konfiguraciju: Asus K8VX-SE,Semp 2800+,Maxtor 120GB SATA i Pioneer DVD-RW. HDD se normalno ponaša i vidi u BIOS-u,hoće i da boot-uje..Ali potrebna mi je sveža instalacija i kada krenem sa CD-a posle uvodnih učitavanja,kada bi trebalo da prikaže HDD sa particijama,Setup javlja da nema hard diska attached...
Ima li neko savet i iskustva sa ovom pločom?

Sklapam sledeću konfiguraciju: Asus K8VX-SE,Semp 2800+,Maxtor 120GB SATA i Pioneer DVD-RW. HDD se normalno ponaša i vidi u BIOS-u,hoće i da boot-uje..Ali potrebna mi je sveža instalacija i kada krenem sa CD-a posle uvodnih učitavanja,kada bi trebalo da prikaže HDD sa particijama,Setup javlja da nema hard diska attached...

Da li si ubacio disketu sa SATA driverima(trebalo je uz plocu da je dobijes) na pocetku Windows instalacije(F6...)?Ako nisi tu ti je problem.

Jel ti je to nov HDD od 120 gb?
Jel je bilo nekad nesto na njemu?
Kako je dzamperisan kao Slave ili master?
Koji OS zelis da instaliras na njemu?

Poslednja izmena:
sata driver koji snimas na disketu imas na cd-u koji tije stigao uz plocu (ili poseti asus-ov sajt)
kad krenes sa instalacijom win-a, dobices poruku kada da pritisnes F6. ucitas driver sa diskete i sve ostalo ide kako si navikao...

@luci: imas ozbiljan read error :)

Imam jedno pitanje u vezi SATA diskova i instalacije Win-a :
Kako na nekim pločama ( konkretno MSI 848P Neo LS i WD 800JB SATA, kao i MSI S754 K8N NEO3-F NF4 i isti disk ) instalacija Windowsa XP SP1 NE TRAŽI taj SATA drajver ?
Instalirao sam Win više puta i nikada nisam ubacivao disk sa SATA drajverom ( koji uostalom i nemam )

Meni se desilo da na nekim pločama hard mora da bude priključen na SATA1 da bi Win mogao da se instalira.

Imam jedno pitanje u vezi SATA diskova i instalacije Win-a :
Kako na nekim pločama ( konkretno MSI 848P Neo LS i WD 800JB SATA, kao i MSI S754 K8N NEO3-F NF4 i isti disk ) instalacija Windowsa XP SP1 NE TRAŽI taj SATA drajver ?
Instalirao sam Win više puta i nikada nisam ubacivao disk sa SATA drajverom ( koji uostalom i nemam )

Drajveri za te chipsetove su integrisani u sam Win tako da ti i ne trebaju.

sata driver koji snimas na disketu imas na cd-u koji tije stigao uz plocu (ili poseti asus-ov sajt)
kad krenes sa instalacijom win-a, dobices poruku kada da pritisnes F6. ucitas driver sa diskete i sve ostalo ide kako si navikao...

@luci: imas ozbiljan read error :)

Nažalost nemam cd. Je li u pitanju: VIA VT6421L SATA RAID Driver Package Version V310E for Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003 ?

Inače,radi se od XP SP2..

bice da je to, u arhivi koju budes skunuo naci ces uputstvo kako se pravi "F6 disketa" kao i sve potrebne fajlove...

bice da je to, u arhivi koju budes skunuo naci ces uputstvo kako se pravi "F6 disketa" kao i sve potrebne fajlove...

Sad sam otkrio da se očekuje floppy disk,a ne cd.. :wall: A floppy naravno nemam.

Razmišljam da okačim PATA disk,instaliram sistem,drajver iz win-a pa onda probam sa novim sistemom iz win-a na SATA..Samo da li će upaliti..

Mislim da nece upaliti; Moras prikaciti floppy i pokrenuti setup, pa F6 itd. ili mozes pomocu nLite-a integrisati SATA drivere u instalaciju Windows-a (advanced).

Ja preporucujem da negde nabavis floppy i da instaliras to kako treba.

probaj ovako:
-nakaci PATA i SATA hard. instaliraj win na PATA. instaliraj driver za chipset (via4in1) + SATA driver (verovatno je on sadrzan u onima za chipset al za svaki slucaj...).
-particionisi SATA hard kako ti odgovara.
-ubaci hirens's boot cd
-restart
-sa hirensa podignes norton ghost
-prespes celu particiju sa PATA na SATA hard
-kad to zavrsis iskljuci komp
-otkaci PATA hard
-ukljucis komp i trebalo bi da se podigne win

ps. nisam probao, al' trebalo bi da proradi

@doll: 'si uspeo nesto da uradis?

Zar nije dovoljno da nlite-om integrise SP2 u instalaciju win-a?

ista prica!!!

sto se tice toga da treba integrisati sp2 u windows meni je vec tako al opet nece nego zna li neko kako se pravi ta disketa kakva je procedura posto je uz plocu nisam dobio kakva je procedura sta se podesava u biosu koji je first boot da li se setuje na cd ili na flopy hvala unapred.

Vrh Dno