Šta je novo?

windows server 2012 podesavanje dozvola

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Pozdrav
u firmi sam uspeo da podginem windows server 2012 i domain controler, medjutim, posto sam nov u ovom svetu, ne mogu da pronadjem mogucnost (ako u opste postoji) da se fajlovi (npr word dokumenti) koji korisnik kreira na jednom racunaru, kada se loguje na drugi racunar sa svojim podacima automatski prebace?
takodje ne mogu nigde da nadjem dozvole, tj da li ce korisnici moci da pristupaju control panelu i ostalim stvarima u sistemu?

Sve to podesavas kroz GPO (Group Policy Object). Nisam koristio Server 2012, ali vidim da je GPO management dosta poboljsan

2012 i 2008 su jako slicni.... uspeo sam da podesim group policy, samo nisam uspeo da nadjem deo za cuvanje fajlova svakog korisnika 🙁

Taj deo i nije tako jednostavan. Ako dobro razumem, tebi su potrebni roaming user profili, tj da kada se user uloguje na bilo koji racunar, sam njegov profil ( desktop, documents folder, favorites i sl.) se otvore na tom lokalnom racunaru. Evo mozes procitati ovde o tome.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roaming_user_profile
Zar ti nije jednostavnije resenje da napravis foldere na tom serveru ili nekom network disku, a onda kroz polise mapiras te foldere na user level-u. Tj, kada se korisnik uloguje na bilo koji racunar imace mapirani folder koji je uvek tu. To je na serveru 2012 bar dosta lako da se odradi...

Moraces za svakog roaming korisnika na serveru napraviti po jedan folder u kojem ce se smestati njegovi podaci, a u profile path uneses unc putanju.
Mozes i sa nekom skriptom koja ce u zavisnosti od ulogovanog korisnika mapirati odredjeni mrezni disk, ali onda moras da resis i pitanje sinhronizacije podataka.

HVALAA PUNOOO!!!!!
bas ste mi pomogli, uspeo sam da podesim roaming folder, sve radi perfektno... trebalo mi je sigurno 3-4h dok sam se iscimao sa permisiona ali na kraju je sve proradilo

e sad zanima me jos jedna stvar 🙂

sta se desava sa programima? npr u koliko korisnicima treba office paket i firefox 3.6, da li je potrebno da prethodno na svaku masinu instaliram sistem, i ostale programe, onda tu masinu povezem sa domenom i ti programi ostaju ili postoji neka opcija iz servera, da se za svakog korisnika ucitaju i programi?

Nazad
Vrh Dno