Šta je novo?

Windows sa 40Gb na 250GB (problem)

Pirate

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2002
Poena
630
pozdrav
Ovako. Htedoh da zamenim moj stari Maxtor od 40 GB, pa uzeh novi hdd WD PATA 250GB. Posto sam nedavno instalirao novi win xp sp2 na maxtoru, pranirao sam da taj win prebacim na novi hdd. Novi hdd sam particionisao in windowsa (sistemska c particija mi je namestena da bude ISTE velicine kao i c particija od maxtora). Zatim sam uradio ghost sa nortonom (Hirens Boot CD) i sve to lepo vratio na novi hdd (WD). I pri podizanju windowsa problem. Pocne da se dize win, prodje ono ucitavanje, zatim se pojavi onaj plavi ekran sa logom i jednostavno tu stane, i tako stoji, stoji ..... :mad: . Jednostavno nista.
Ajde ljudi ako imate nekakve savete, bio bih vam vrlo zahvalan. Jednostavno nemam bas ni vremena i zivaca da opet instaliram windows sa svim ovim programima/drajverima/podesavanjima/...
Hvala unapred.

Neznam dali sam te dobro razumeo, ali nisi imao potrebu nista da cackas na novom disku jednostavno ga utaknes u komp, podignes Norton Ghost sa Hirens boot cd-a i zadas mu disk tu disk, source 40 gb destination 250gb i on ti isklonira.
Ukoliko ghost ne zavrsi posao ponovis proceduru npr sa Acronisom, ali Ghost preporucujem u prvom redu, retko zakazuje.

Mislim da win stavi neke fajlove i na sledecu particiju ( recimo D: ) tako da je najbolje iz Ghosta uraditi disk to disk pa ce ti c: biti iste velicine a D: ono sto ostaje ili proporcionalno, nisam vise siguran. Ja sam jenom to radio sa 60GB na 160 i radilo je bez problema.

Nekoliko puta sam tako klonirao disk sa Acronisom i nikada nije zakazao, sve preporuke

Norton Ghost ce obe particije sa izvorisnog diska proporcionalno povecati na drugom, npr ako si imao 10 i 30 gb bice 62.5gb i 187.5gb, ovo je kad radis disk to disk

Poslednja izmena:
Pre svega hvala na odgovorima.
Ovako. U prvom slucaju sa napravio image na sam taj image "vratio" pomocu nortona na novi hdd i nije radilo. OK. Zatim sam uradio ono sto mi vi sad preporucujete, klonirao sam particiju sa starog c: na novi c: , i opet nista.
Napomena, ovako sam izdelio diskove: stari c=4gb D=5gb E=31gb; novi C=4gb D=6gb E=40gb D=100gb F=100gb

Poslednja izmena:
@ Pirate

Koristi Acronis i nema greske.

Ja sam sa zamenio bucnu Seagate od 320 gb( sata) za WD od 500 gb (isto sata). Odradio sam clone i Acronis je sve lepo isparticionisao.

Na Seagate-u su particije bile c/~50gb i d/ ~246gb. Acronis je proporcionalno uvecao particije na WD-u tako da je sada c/ ~80gb a d/~400. naravno moguce je podestiti da c/ ostane iste velicine.

Svi podaci sa starog hdd su bili uredno iskopirani na particije na kojima su i bili.

Cela procedura prebacivanja oko 270 gb podataka je trajala sat i po max (ne secam se sada bas tacno)

Ovo je najlaksi i najednostavniji nacin.

Poslednja izmena:
OK. Samo jedno pitanje. Zbunjuje me to proprorcionalno uvecanje particija. Mislim, pa ja sam vec izdelio novi hdd, kao sto je gore napisano. Ja hocu samo da kloniram win tj. c: particiju, a za d: i e: zna se copy :) . Znaci da li ima nekih problema sto sam vec izdelio novi hdd.

pozdrav

Poslednja izmena:
Da se malo umesam ... Ljudi govore o kloniranju Disc to Disc, a ne o kloniranju Partition to Partition. U tvom slucaju, ako hoces da kloniras C sa jednog na C (vec podeljenog na particije) drugog diska, posle kloniranja moras uraditi Repair da bi ti sistem radio. U slucaju kloniranja celog diska, to ne moras da radis, ali posle mozes sa nekim od alata za Resize particija da smanjis C particiju sa proporcionalno uvecane na zeljenu velicinu. Podrazumeva se da tada na novom disku imas samo jednu patriciju, koju ce Ghost ili Acronis podeliti na onoliko koliko ih je bilo na starom disku.

Pretece me Aca sa predlogom :)

Poslednja izmena:
Prijatelju nemoj da pokusavas nekakv protivprorodni blud, kloniraj disk na disk pa posle prepravljaj velicinu particija Pert. Magicom ili sl.

OK. Samo jedno pitanje. Zbunjuje me to proprorcionalno uvecanje particija. Mislim, pa ja sam vec izdelio novi hdd, kao sto je gore napisano. Ja hocu samo da kloniram win tj. c: particiju, a za d: i e: zna se copy :) . Znaci da li ima nekih problema sto sam vec izdelio novi hdd.

pozdrav

ovako je odradio proporciju (jer je stari bio 320 gb a novi 500)

C/ sa 50gb --> 80gb
D/ sa 246gb --> 400gb

znaci postoji mogucnost da on ne radi tako, nego da mu definises C particiju kao na starom disku.

najlakse bi ti bilo da formatiras ceo hdd i da sve krenes iz pocetka.

kazem ti ovo je naj nacin.

mada mozes acronisom da probas sledece, napravis image starog harda i samo ga prebacis na novi.

trebalo bi da radi bez problema.

Ej ljudi hvala vam. Probacu jos jednom onaj protivprirodni blud :), ali ovaj put sa akronisom, pa ako ne uspe onda sve ispocetka : format, disk to disk, ... pa ima da proradi. Javljam sutra sta je bilo.

pozdrav

Ima 100% da radi.... nemoj da se brines.

Procitaj malo uputstvo, program je lak za koriscene.

Acronis True Image mu je naziv, ja koristim neku od 9 verzije. Ne znam da li ima sta novije.

Ajde sa srecom :)

RADI :banana:

Ljudi hvala na savetima. Uradio sam onako kako ste mi savetovali. Ukinuo sam sve particije, i uradio disk to disk na norton ghost. Uzgleda da je to provereno, pa eto ako nekom ubuduce zatreba neka tako uradi. Odoh sad da se lomatam sa deljenjem particije :) .

pozdrav

Vrh Dno