Šta je novo?

Windows Remote Desktop pitanjce

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dizem ovo malo iz mrtvih, posto cemo uskoro svi da imamo po koju visak makinu sa pasivnim hladjenjem za tihi nocni download, sto ce reci da se pitanje odnosi samo na varijantu u lokalnom LAN-u.
Znaci nije mi jasan deo tutoriala u kojem se kaze da mora da cukam password svaki put pri podizanju sistema na remote kompu (to je onaj tihi, bez monitora, misa itd.). Kako da cukam, kada ga ne vidim preko RD dok ne podigne sistem (ili ga vidim, wtf...)? Ili, kako da podigne sistem, ako nisam upisao pass? Uf...

Vidis naravno, sistem je podignut, samo niko nije logovan.

Samo ti napravi RD konekciju, postaraj se da je remote racunar upaljen, da ima usera sa sifrom kojem je omogucen pristup i sve ce ti se razjasniti pri prvom pokusaju.

Cao svima, instalirao sam trial verziju radmin-a 3.1 i sve lepo radi, samo sto imam jedan mali problem. Ustvari problem je ogroman... Naime kada se konektujem (preko lana) na racunar u drugoj sobi, rezolucija na istom se smanji na najmanju mogucu vrednost 800x600. Takodje i paleta boja se smanji na samo 4 bita i to ne moze da se ispravi 🙁 Znaci u display settings se izgube sve ostale rezolucije i palete boja. Po default-u je rezolucija 1440x900 i paleta 32 bit... Kako ovo da prevazidjem?

Nazad
Vrh Dno