Šta je novo?

Windows protection error?!?

PyC

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
609
Imam dva operativna sistema (XP na D: i 98 na C:) i od juce veliki problem. Pomerao sam sto sa upaljenim racunarom (krelac) i iscupao mi se VGA kabel iz graficke (nije bio pricvrscen - krelac). Kada sam vratio kabel i restartovao racunar pri podizanju Win98 se blokira i ispise "windows protection error". Scandisk je pronasao neke probleme u file systemu na C particiji i kao popravio ih ali nista. Pokusao sam vratiti neke starije registry backup-e no bezuspesno. Windows XP koji je inace i bio podignut treutku "nesrece" se bootuje normalno. Pomagajte!!!

Pa pre no sto napravis josh neku glupost, moj preventivni savet bi bio da skines hdd i odneses kod druga i odatle prvo spases podatke a onda proveris disk (i ako je potrebno formatiras ga)...

samo ne vidim kakve veze ima taj kabl od monitora sa tvojim windowsom!!??

kako ne, mozda je prilikom izvlacenja kabla doslo do omanjeg strujnog udara na grafickoj i nekako zeznulo neke drajvere ili nesto trece

efekat je isti kao da je racunar iskljucen rucno, a ne preko shut down-a, znaci verovatno je u tom trenutku win svrljao nesto na hardu i prilikom izvlacenja kabla nije dovrsio te operacije tako da si izgubio win.
format

HDD je OK. Ipak sam morao formatirati C: particiju i nanovo instalirati 98. Sad je OK (koliko to 98-ica dozvoljava). Hvala na savetima.

Nazad
Vrh Dno