Šta je novo?

Windows promenio slova particijama???

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Ovo mi se deshava po drugi put :wall: s'tim shto sam zaboravio kako sam reshio ovaj problem prvi put. Naime posle restarta racunara WinXP se zaglavio i vishe ne mogu da se ulogujem na isti. Tj. ukucam user name i pass i on jednostavno ostane tako zamrznut. Kada udejem u Safe mode sve je OK medjutim po pokretanju ERD commandera 2005 shvatio sam da je Win zamenio slova particijama :crash: tako da mi je sada c:>d: i obrnuto. Malo sam kopao po netu i nashao neko zvanicno reshenje na Microsoft-ovom sajtu medjutim nije mi pomoglo. Da li je neko imao slican problem i kako ga je reshio.

Poslednja izmena:
Prvo procitaj post pa onda odgovori. Uradio sam search i nashao isti post koji u mom slucaju nije bash od koristi (a toliko znam i sam). Kao shto rekoh ne mogu ni da dodjem do My Computer ikonice a kamoli neshto drugo dok je u Safe modu sve normalno.

Uđi iz Safe moda u Computer Management... Pa Disk Managment...

Ne znam koji deo nije jasan u Safe modu je sve normalno i nema potrebe za bilo kakvim intervencijama.

Ne znam koji deo nije jasan u Safe modu je sve normalno i nema potrebe za bilo kakvim intervencijama.

Kako si onda u Safe Mod-u video da ti je Win zamenio slova na praticijama, jesu zamenjena i dok si u Safe Mod-u ili ne? Ako jesu uradi kako ti covek kaze...Disk Management :wave:

Ljudi procitajte moj prvi post do kraja molim vas. Kada sam pokrenuo program ERD commander 2005 on mi prikaze da je nashao instalaciju windowsa na d:\ pa sam na netu video da postoji takav problem ali Microsoft-ovo resenje mi ne pomaze.

Nemoj mnogo da se mucis, sta se desilo-ko zna. Lepo iz Safe mod-a uradi System Restore u vreme kad je radio ok.Posle proveri dali imas neki virus ili sl. Javi sta si uradio.

Jao ljudi nemojte tako proste odgovore pa System Restore mi je NARAVNO disabled jer je opshte poznato da mnogi virusi to koriste (to bi vec trebalo da znate).

Hvala ali to sam vec uradio i nishta. Inace to je i zvanicno Microsoft-ovo reshenje.

Ovo je zaista misteriozno jer je taj reg ključ (to "zvanično rešenje") bukvalno jedino mesto (čudo za MS, oni obično trpaju stvari na 200 različitih mesta istovremeno) sa koga Win kupi informaciju o slovima particija. Dakle, jedino je moguće da nešto tokom normalnog butovanja u Win nešto ispretura, neki trojanac, neki program, ja ne znam. Disejbluj sve iz safe moda.

Jao ljudi nemojte tako proste odgovore pa System Restore mi je NARAVNO disabled jer je opshte poznato da mnogi virusi to koriste (to bi vec trebalo da znate).

Ako ga koristi virus onda ga koristi i antivirus! Uljuci slobodno System Restore i ne brini se previse. Da ti je bio ukljucen, resio bi problem za 2 minuta.

Nazad
Vrh Dno