Šta je novo?

Windows Product Key

• Začetnik teme Začetnik teme BigBoy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Treba da u Windows Home proverim sa kojim je product keyom instaliran??? Znam da negde pise ali ne i gde :S

Nasao sam programcic koji prikazuje key za sam windows os ali i za office 🙂 Ne radi pod Vistom.

edit: OVAJ je jos bolji

Nije piraterija, nemoj da urednici ovo obrisu posto nije!

Nit su programi nit su Windowsi Home ilegalni za koje mi ovo treba. Cak i microsoft ima u svojoj bazi clanak o ovome, ovo su samo alati koji to automatizuju. Problem je u tome sto sam za tih nekoliko racunara napravio ghost fajlove a neko pametan je poskidao nalepnice (ne one hologramske, vec moje sto sam ja napravio), pa ne znam koji je za koju LEGALNU masinu.

Nevidim kako bi ovo moglo biti piraterija.

Poslednja izmena od urednika:
Nije piraterija, nemoj da urednici ovo obrisu posto nije!

Nit su programi nit su Windowsi Home ilegalni za koje mi ovo treba. Cak i microsoft ima u svojoj bazi clanak o ovome, ovo su samo alati koji to automatizuju. Problem je u tome sto sam za tih nekoliko racunara napravio ghost fajlove a neko pametan je poskidao nalepnice (ne one hologramske, vec moje sto sam ja napravio), pa ne znam koji je za koju LEGALNU masinu.

Nevidim kako bi ovo moglo biti piraterija.

Cim nemas nalepnicu na legalnoj masini, nije vise legalna, zar ne?
Legalnost je:
- racun za kupljeni sw ili otpremnica za brand racunare gde pise da je uz racunar isporucen i sw.
- EULA. ( End User Licence Agreement)
- COA ( Certifate Of Autorithy)
- Nalepnica na case racunara.

naravno, uvek moze da se progleda korisniku.

Sve to sto si nabrojao imam, masine su legalne (OEM OS) ali ne znam koji ghost fajl je za koju jer je neko skinuo dodatne nalepnice (znaci, zalepljne su i originalne hologramske) koje sluze za interno oznacavanje racunara, pa mi je trebao program kojim cu to proveriti.

Pitam se zasto se uopste ovde povela prica o legalnosti, posto to uopste nije ovde tema.

A VL licenca? Uz nju ne ide nalepnica!

Uz MSDN Academic Alliance licencu ne dolazi takodje nalepnica.

Nazad
Vrh Dno