Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jeste li probali zadnju verziju Tapatalk (20.09.2013.), vidite li ikakva poboljšanja ??

Ja sam probao i ne vidim razliku nikakvu.
Ne vidim prvi post u temi ni na jednom forumu a bench se i dalje ucitava do besvesti,mada,rekao bih da je to do bencha a ne do aplikacije.

Prvi post u temi je kada izaberes temu (tada te prebaci na "odgovore" odnosno replies), "slajduj" (prevuci) s leva na desno i ides na topic (odnosno prvu poruku u temi).
Jedino što sam primetio novo u ovoj verziji je da mogu da izaberem "subscribe" neke određene teme a ne da idem stalno po celom forumu ili unread.
Bench se i dalje "vuče" odnosno učitava po minut između tema.

Hvala za tip oko prvog posta,ali to je bas glupo reseno. . .
Samo se nadam da ce se resiti ovo oko bencha.

Imam jedno pitanje. Da li je na wp8 (konkretno Ativ S) moguće povezivanje sa TV-om preko MHL kabela ?

Za one koje pokušavaju da skinu Nokia ProCam za "ne 920 Lumije", onaj proxy koji je pominjan više ne radi.
Treba slediti iduće uputstvo:

1. Change the region to U.S
2. Re-start the phone within region settings
3. Change the proxy (103.13.29.118 and port 8888)
4. Go to store and tap apps from nokia collecion
5.If you dont find ProCam Or Smartcam in there...download sysapp pusher app and select those apps from sys app pusher
6.tap install ..if it gives any error ..just disable the proxy and retry

Jel ima neko u Share meniju dva Twitter naloga, ili je to neki bag WP... ???
Da nije drugi mozda dodeljen aplikaciji Twitter a jedan je Sistemski setovan???

Primetio sam posle Ambera, da mi se za alarm sad ponekad ne upali ekran, samo se melodija cuje, moram na power pa tek onda mogu snooze/dismiss. Danas se desilo u jednom od snoozeva, i pre neki dan isto..

Borise, jesi li probao soft, ili hard reset, moguce da je neki bug samo kod tebe, meni se to ne desava, a svako jutro mi zvoni alarm.

Jesi stavio Amber na720? Uradjen je factory reset pre neki dan..

Da, posle Ambera sam uradio..

A da li posle Ambera, moze da bude iskljucen telefon i da "svira" alarm ? I jel su sredili stvari za ringtone, da ne treba da se skida Ringtone aplikacija ?

To sa alarmom nije moguce. Za melodije ti ne treba nikakva aplikacija, stavis melodiju u ringtones folder.

Ajoooj, pa zar je toliko komplikovano? Da li će biti omogućeno na GDR3? A odakle ti to da nikada neće biti omogućeno?

Nece biti omoguceno. Ako te dalje zanima guglaj, niti jedan os osim symbian-a nije to imao.

Pošto nikada nisam koristila telefone sa Windows sistemom, imam veliku nedoumicu. Ističe mi ugovor kod telenora , pa razmišljam da li da uzmem neki telefon. (Koristio bi mi kao "drugi"). :D a imam S4
E sad, htela bih da isprobam win sistem, ali nemam pojma koji Lumnia tel da uzmem, a da nije preskup, a opet , sa druge strane, da mogu neki normalan utisak o win8 da dobijem. Isplati li se uzeti 520 ili 620, koliko su stvarno lošiji od 720, 820 itd.???? Čisto u fazi dok ne promenim moj S4 da vidim isplati li se Win8! ?

Pošto nikada nisam koristila telefone sa Windows sistemom, imam veliku nedoumicu. Ističe mi ugovor kod telenora , pa razmišljam da li da uzmem neki telefon. (Koristio bi mi kao "drugi"). :D a imam S4
E sad, htela bih da isprobam win sistem, ali nemam pojma koji Lumnia tel da uzmem, a da nije preskup, a opet , sa druge strane, da mogu neki normalan utisak o win8 da dobijem. Isplati li se uzeti 520 ili 620, koliko su stvarno lošiji od 720, 820 itd.???? Čisto u fazi dok ne promenim moj S4 da vidim isplati li se Win8! ?

Ja sam preko telenora uzeo 720 ali dok je bila na popustu od 10000din. Tako da je meni izasla samo 10600din . A isplati se i 520 ili 620 jer losija je samo kamera, na 520 i ekran, inace sve ostalo je manje vise isto. Meni je 720 bio jedini izbor i zbog prelepog izgleda i zbog gorila glass 2, mada kazu da ima i bolju kam od 820 . Ali sada po standardnoj ceni se nikako ne isplati uzeti 720 ili 820 jer bukvalno dodas jos 8000din i imas da je kupis za kes :) .

edit: A da , ako bi koristio kao drugi preporucujem ipak 720 ima najbolju bateriju.

Poslednja izmena:
Hvala. Znači mi puno svaki komentar, jer stvarno nista ne znam o win8 :thumbup:

Nece biti omoguceno. Ako te dalje zanima guglaj, niti jedan os osim symbian-a nije to imao.

Upravo tako, a u pitanju je kernel - naime Symbianu je to bilo omoguceno u kernelu, a da bi to radilo na WP8 i Androidu potrebno je da telefon podigne sistem i aktivira alarm i posle toga ugasi telefon...
Ne znam kako je na IOS-u ...

Poslednja izmena:
Ako nekome znaci izasao je Update mape za Srbiju, nekih 10mb...

Da li postoji neki program za backup imenika i sms-ova, a da nije preko cloud-a?
Telefon je Lumia 820.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da ti ponudi gradove gde sve ima ta ulica, bar mi to deluje logično.

Jel u Here Maps bitno ispostovati nasa slova za ulice? Tipa trazio sam Djure Jaksica (bas tako napisano) i nasao negde tipa u Hrvatskoj :)

To nesto nije u redu kod tebe, koje sve mape si install ? Kod mene samo mapa srbije i izbaca mi od najblizeg do najdaljeg grada sa tom ulicom, Krusevac, Paracin ...

Vrh Dno