Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jok, iz Telenora, poklopilo se da istice ugovorna obaveza i stize 920 pa se resenje samo nametnulo :)

U al je dobar UC browser sad, ne znam sta su mu uradili. Duplo brze od IE-a sad ucitava i konacno je back INSTANT, ono zbog cega sam voleo Operu Mini, ima i forward.
Voli da crashuje doduse al ovo je vec konkretna brzina surfovanja!

edit: nije duplo, tri puta je brzi od ie!
Ovo bre desktop brzina.

Poslednja izmena:
Koliko god je gotivan ovaj Photo Tile, pogotovo veliki, nema potrebe *** da mi vrti sve fotke sa telefona, kad bi moglo da se izabere da ne vuce iz Saved foldera i Screenshots.. Smor.

EDIT: ima resenja :) Kad se stave fotke u Favorites onda ce se samo one prikazivati na Live tile-u.. Vrh.

Poslednja izmena:
Da li neko ima informaciju gde se moze dekodirati Lumia 520.. Telefon je sa Swisscom mreze..

Tapatalk je extra :) mada za bench radi nesto sporije od Mobilnog Sveta i WPC... Mozda sto bench ima ogromnu bazu Tema...

Kako da dobijem kod za WhatsUp ??? Nema sanse iz aplikacije, na Telenoru sam - da nije zbog toga?

I ja sam na Telenoru pa nisam imao nikakvih problema, jesi probao da reinstaliras Whatsapp, mozda da ponovo ubacis sim karticu?

Pitanje oko 2 stvari.
Kako da nateram telefon da povuce sve kontakte sa gmaila? Povukao je sva imena, ali ne i brojeve
Kako da namestm da mi ne bezi tastatura kada pokusavam da odgovorim na forumu preko browsera?
Za ovih par sati koriscenja, moram priznati da sam se pogubio kako da ispodesavam i whatsap mi u prvoj instalaciji nije povukao kontakte!?

Meni sa svakim novim telefonom nastaju premetacine oko tih kontakata i uvek moram gomilu njih ponovo da dodajem, nikad mi ne uspe da mi sve bude identicno kao na starom telefonu :D

Za ovo drugo ne kapiram na sta mislis, kako bezi?

Nemanja, proveri kod google contacts, da li su ti telefoni (mobilni) podeseni da su mobile. Mozda tu lezi problem. Meni se nisu pojavljali neki home ili work npr..

Ja i moji sms-ovi :) Kako da odradim backup? Vidim da na skydrive-u postoje backup-i ali iz maja meseca. Kako da backup-ujem rucno, sad ?

Poslednja izmena:
Sredite kontakte na gmailu i vise nećete imati probleme. Sredite duplikate, grupišite ih, ispravite pozivne brojeve, ...

Meni sa svakim novim telefonom nastaju premetacine oko tih kontakata i uvek moram gomilu njih ponovo da dodajem, nikad mi ne uspe da mi sve bude identicno kao na starom telefonu :D

Za ovo drugo ne kapiram na sta mislis, kako bezi?

Kada kliknem tamo gde se kuca odgovor pojavi se tastatura, medjutim, nestane posle sekunde

Nemanja, proveri kod google contacts, da li su ti telefoni (mobilni) podeseni da su mobile. Mozda tu lezi problem. Meni se nisu pojavljali neki home ili work npr..

Pokusacu u gmailu da proverim, hvala

Jos jedno pitanje, da li postoji neka precica za menjanje mreze sa 2g na 3g i obratno? Za malo da pitam za widget :D

Eto prvi put da se moderator i ja slazemo u necemu. Ja sam svim brojevima stavio prefix +381, rodjendane (mesec[eng] datum), svi mobilni su mobile, pa nek je i sluzbeni, a 011 su ili home ili work. Uvek prvo ime pa prezime. I sve radi...
Kad su slike u pitanju, postoji opcija u mobilnom, klikne se na sliku, pa nudi facebbok photo ili google photo, ako neko nije znao (kao ja npr do skora :)).

Kada kliknem tamo gde se kuca odgovor pojavi se tastatura, medjutim, nestane posle sekunde

Da da, to sam skroz zaboravio, tako je sa Benchom i full site verzijom, prebaci na mobilnu verziju sajta.

Jedina 'precica' za 2g i 3g ti je neki od onih programcica poput Connectivity tiles. Dodas precizu za mobile data, nije bas ko widget ali te Tile odma odvede na ta podesavanja.

Poslednja izmena:

Ovo je resilo problem, veliko hvala

@ Boris
Posluzice i ti tiles. Navike sa Androida su cudo, sve trazim na pogresnom mestu :d

Poslednja izmena:
Ljudi, sta se ovo desava ? Stigao update, stigao hard reset, nestale placene igre ? WTF ??? Sad kad odem do igre koju sam kupio, pise Try, Buy ? WTF.

Ja sam mogao da instaliram 2/3 koje sam platio, metrotube i wpcentral. Jedna je postala besplatna pa nisam morao da kupujem, a jedna nije htela, kao i tebi. Ako imas na account-u izvestaj (purchase history), a imas, posalji im mejl, prihvatice, siguran sam.

Ja bih poslao tim firmama koje su pravile igre. ILi mozda microsoft podrsci, jbbg. Mozda negde pise gde treba. Ne znam stvarno sta bi drugo, ali imas dokaz u purchase history?

Poslednja izmena:
Kad ponovo instaliras nesto sto si platio, pisace ti buy, klikni slobodno na buy, zaboravio sam sad da li te vodi na detalje o kartici pa ti onda kaze ili ti odmah kaze da si vec kupio tu aplikaciju i ponudi ti da je instaliras. Dakle poenta price, slobodno klikni na buy nista se nece desiti sto ne treba.

Obavesti te da je kupljena aplikacija kada izaberes buy i ponudi ti da je instaliras

Ljudi samo proverite da li imate datasense i znacete da li imate gdr2 :)

Pa, data sense sam ja dobio, ali tek pošto sam NAKON instalacije gdr2 uradio reset. Posle se tek pojavio. Znači reset, a ne restart, da ne bude zabune.

Da ga hebes, ja ga vise ne resetujem. Sto to nisu napomenuli, ili automatski odradili...Otkud ja da sanjam da posle reseta moram opet reset...
Iovako nemam net na racunu, tako da se ne brecam mnogo oko toga :)

Pa, nisam siguran da je samo data sense u pitanju posle reset-a. Ako možeš, proveri negde, jel možda ima još nekih stvari koje se pojave posle toga, šta znaš.
A da je zaj**ancija, jeste, jer sam sav softver morao ponovo da instaliram, a imao sam sreće jer ne koristimaktivno fon, pa nisam imao u njemu ni sms ni ostale gluposti.

Vrh Dno