Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Zna li neko zasto ne mogu da instaliram angry birds go? Pise da koristi f-je koje nemam na telefonu, koje to? U pitanju je L720
Pogledajte prilog 141016

Pa ocigledno malo ram memorije 512MB...
Isto tako vec mesecima cekamo update za Temple Run 2 , nikako da optimizuju za slabije modele.
Developeri igrica su lenji, nije kriv korisnik sto ima telefon sa manje RAM memorije, doduse neke igrice je moguce uskladiti sa manje rama a neke nije. Konkretno ove dve treba da rade i na 512MB.

Eeee ***, da je komp sigurno bih dokupio jos jedan stap RAM-a, al' ovako ***

***, bio je skoro duplo skuplji a budzet tanak

Jel vam se desavalo nekad da se ne smanjuje/pojacava muzika? Rade dugmici normalno, pokazuje se i softverski da se menja jacina ali nista se ne desava, tece onom jacinom koja je bila prvobitno podesena... Gledam da li je problem samo sa myTube-om jer koliko sam provalio samo se na njemu desava.

Meni se desilo dva outa za tri meseca u Music+Videos.

Meni se desilo dva outa za tri meseca u Music+Videos.

Dakle nije onda do myTube-a.. Nesto je do samog OS-a verovatno.. smor, ne znam koji je razlog da odjednom pocne da se desava, opet klanje nekih aplikacija i sistema verovatno, odnosno gatanje sta moze da bude..

Jeste skidali mozda neku stopericu slucajno, sa onim odbrojavanjem kad se priblizava kraju? *** igrali Pictionary pre neki dan i ja merio minut sa Aviral-om, ona prehajpovana aplikacija koja se naplacuje (ja je skinuo dok je bila besplatna), koliko je re*ardirano uradjena, proces od 10 sekundi da resetujem opet na minut, a kad se ugasi ekran, i aplikacija se skroz ugasi.. pa opet namestaj na minut. Znam da sam imao neku dosta prostiju i gotivniju stopericu ranije, al ne mogu da se setim koja je..

Jel vam se desavalo nekad da se ne smanjuje/pojacava muzika? Rade dugmici normalno, pokazuje se i softverski da se menja jacina ali nista se ne desava, tece onom jacinom koja je bila prvobitno podesena... Gledam da li je problem samo sa myTube-om jer koliko sam provalio samo se na njemu desava.

Meni se u poslednje vreme često događalo, to što kažeš, na kojoj je jačini volume kad pustiš na toj je non stop, a piše kao da povećavaš, i onda sam uninstalirao Stop the Music! i musiXmatch i posle toga sve ide normalno. Nemam više problema. A dok je to bagovalo, samo sam imao problema sa muzikom koju puštam, naprimer ako pustim radio normalno smanjuje i pojačava, tokom razgovora stišava i pojačava zvuk, samo muzika je pravila problem.

Hmm.. ***, opasno je pocelo da me smara to neslaganje aplikacija. I whatsapp ponekad iskulira da me zvucno obavesti, ako mi ostane u pozadini.. Al nije problem sa kasnjenjem notifikacija vec samo zvuk iskulira.. Sto je mozda isti problem kao za ovo pojacavanje.. Videcu da obrisem Stop, i jos neke muzicke aplikacije koje sam skoro instalirao. Hvala sto ste javili, da nije samo kod mene..

edit: hvala ivke, ok je.. samo da nema reklama, ne pazari mi se, vec sam ih i previse kupio :)

Poslednja izmena:

TuneIn Radoi je neko vreme imala taj problem, ali više ne

Nesto mi smrducka ovo njihovo:

"The default photos app of Windows Phone 7 and 8 shows up to 2048 x 2048 resolution images and the higher resolution will be downscaled. For example if you take a picture with Lumia 820 it generate 3552 x 2000 (7.1 MegaPixels) resolution HD photo but the default photos app shows the photo in 2048 x 1153 (2.3 MegaPixel) resolution"

Ja primetio nisam razliku kad zumiram na 100% i sa ovom zoom aplikacijom i sa ugradjenom.

Nesto mi smrducka ovo njihovo:

"The default photos app of Windows Phone 7 and 8 shows up to 2048 x 2048 resolution images and the higher resolution will be downscaled. For example if you take a picture with Lumia 820 it generate 3552 x 2000 (7.1 MegaPixels) resolution HD photo but the default photos app shows the photo in 2048 x 1153 (2.3 MegaPixel) resolution"

Ja primetio nisam razliku kad zumiram na 100% i sa ovom zoom aplikacijom i sa ugradjenom.

Moguće je da hardware ima limit za veličinu texture, pa onda smanje sliku da upadne u te limite.

Koja je ono glupa fora sa Skydrive ? Na PC-u se nalazi folder Skydrive koji je kao sinhronizovan sa pravim Skydrive-om, sve slike i filmovi imaju svoju velicinu u MB i samim tim je i popunjen prostor na hardu, ali slika i filmova u stvari nema. Svaki put kad kliknem na neku sliku on je download-uje iako na PC-u nije samo thumnail vec kao slika od par MB ?
U cemu je fora ?
Ako vec zauzme na PC-u tih nekoliko GB, zasto slike vec nisu u PC-u vec se svaki put skidaju...

Mislim da si omasio temu, taj problem treba da pises u Windows temi.

Koja je ono glupa fora sa Skydrive ? Na PC-u se nalazi folder Skydrive koji je kao sinhronizovan sa pravim Skydrive-om, sve slike i filmovi imaju svoju velicinu u MB i samim tim je i popunjen prostor na hardu, ali slika i filmova u stvari nema. Svaki put kad kliknem na neku sliku on je download-uje iako na PC-u nije samo thumnail vec kao slika od par MB ?
U cemu je fora ?
Ako vec zauzme na PC-u tih nekoliko GB, zasto slike vec nisu u PC-u vec se svaki put skidaju...

Slike/fajlovi koji se nalaze u skydrive folderu na PC ne zauzimaju nikakav prostor na hardu.

Kad smo kod Onedrive-a odnosno OneNote-a, da li je moguce da su napravili da kad se ulogujem u browseru, da postanem online i na Skype-u :wall: Cimaju me ljudi dok sam na poslu, stizu mi Skype poruke u browseru..

Kad smo kod Onedrive-a odnosno OneNote-a, da li je moguce da su napravili da kad se ulogujem u browseru, da postanem online i na Skype-u :wall: Cimaju me ljudi dok sam na poslu, stizu mi Skype poruke u browseru..

Da, kad se ulogujes na bilo sta u browseru, outlook, calendar, onenote, bilo sta loguje ti i skajp, ali mozes da stavis invisible ili sta vec i zapamtice ti .

Prilozi

• one1.jpg
    one1.jpg
    139.7 KB · Pregleda: 79
  • one2.jpg
    one2.jpg
    20 KB · Pregleda: 64
Ne razumem kako mislis da se skidaju.. Radi kao na Dropboxu, te slike su tu, bez ikakvog ponovnog skidanja. A da bi nestale sa kompa i ostale samo u oblaku, moras da odsinhronizujes taj folder, tako je na DB, verovatno isto i na OneDrive.. Mada meni je samo Pictures folder na kompu iz nekog razloga.

Poslednja izmena:
Meni je isti size i size on disk, kako na DB tako i na Onedrive-u. Naravno da su fajlovi na kompu bre, sta vam je, ako vam je taj folder sinhronizovan.

Naravno da nisu, mozes da izaberes da li hoces da odredjen folder bude online only ili da bude i available offline... Meni je oko 15GB na OneDrive a od toga je oko 500mb offline...

Meni je isti size i size on disk, kako na DB tako i na Onedrive-u. Naravno da su fajlovi na kompu bre, sta vam je, ako vam je taj folder sinhronizovan.

Ma negde sam bio nasao opciju da ih "move" na cloud, znaci ako ih premestis u taj folder da budu samo online. Al sad ne mogu da nadjem to.

Pa to kazem, ako covek hoce da mu se odma prikazu fajlovi onda naravno da ce da zauzimaju mesto na hardu.. Nisam zalazio u te opcije na Onedriveu, na DB-u se to zove sinhronizacija i ti folderi su onda i na hardu i u oblaku. Ali hektoru je promaklo da mu nista u stvari nije na kompu.. zato se i skidaju :)

Vrh Dno