Šta je novo?

Windows Phone 8.1

PfD postoji da bi developeri mogli da apdejtuju svoje aplikacije u skladu sa nadolazecom verzijom OS-a.
Kada se neki sw označi kao RTM, to znači da je izašao iz beta faze, ali istovremeno ne znači da zbog toga neće biti apdejtovan u budućnosti.
Drugim rečima RTM =/= beta.

Više o tome ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle

RTM i Beta nije isto i ne kapiram koliko je tesko da shvatite da na DfP furaju beta funkcije, koje naravno kasnije update-om ispeglaju, eto primer je Cellular data u AC prikazuje da je ukljucen a nije... To nije RTM sigurno niti final - official update.

A ovo je tek ludilo, dobijam fw komponente van fw update-a.

127d1362c717d7c80660be8d949a6144.png

Dok je Nokia to radila, nisi mogao da dobijes update Network ili Display pre FW nadogradnje, ovi su to napravili obrnuto. Napravili Denin za par modela a za ostale Denim (fake edition) :D

Neka bude da sam ja to sve lose skapirao, nebih vise o tome.

Poslednja izmena:
Ja sam bio na pfD do skoro ali sada kad je izasao zvanicni denim za 720 vise nisam na pfd jer ne postoji ni jedan koji bi mogao da install.

A nije tacno da denim ne donosi bas nista na ovim slabijim uredjajima , donosi live folders ako nista drugo :D .

Btw evo na 720 posle ko zna koliko padova i godinu ipo dana koriscenja auto fokus na kameri mi ne radi, sve je mutno. Moracu da ga nosim u telenor ovih dana , necu cak ni da ga flesujem samo iskljucen pfd i izbrisana pfd aplikacija. Pa cu da vam javim :D

Srecno! Ne razumem pricu oko flesovanja, ja sam flesnuo finski rom a pre njega je bi madjarski a uredjaj je iz telenora. Sta se prave veci katolici od pape, kad nije ni bio na domacem romu?

@dex

Bespotrebno praviš terminološku zbrku.

Sam RTM status po sebi nije garancija da konkretni sw apsolutno nema bagova, inače bi svi sistemi i programi bili u beta fazi sve dok proizvođač ne obustavi podršku za njih, tj. dokle god postoji potreba i želja za apdejtovanjem.

Kroz PfD program se dobija RTM verzija softvera, npr. verzija 35902.2 koju dobiješ pre ostalih kroz PfD program će biti identična verziji 35902.2 koju će javnost dobiti kao oficijelni apdejt.

@micro

Znam da je ovo pitanje verovatno suvišno, ali da li si probao da restartuješ telefon?

Како се једним кликом враћа на претходну ако на скоро сваком сајту који се бави инсталацијом ДП пише да је немогућ повратак на претходно?

Odgovorise vec ali da ne ispadne da ignorisem :) Bukvalno jednim klikom Reinstall ili kako se vec zove u Nokia Sotfware Recovery Tool se vracas na poslednju zvanicnu neDP verziju.

@dex

Bespotrebno praviš terminološku zbrku.

Sam RTM status po sebi nije garancija da konkretni sw apsolutno nema bagova, inače bi svi sistemi i programi bili u beta fazi sve dok proizvođač ne obustavi podršku za njih, tj. dokle god postoji potreba i želja za apdejtovanjem.

Kroz PfD program se dobija RTM verzija softvera, npr. verzija 35902.2 koju dobiješ pre ostalih kroz PfD program će biti identična verziji 35902.2 koju će javnost dobiti kao oficijelni apdejt.

@micro

Znam da je ovo pitanje verovatno suvišno, ali da li si probao da restartuješ telefon?

Ma probao sam i soft reset i reset kamere, jedino nisam hard reset probao . Ali mislim da i nema smisla jer 99.99% je hardverski problem nastao posle pada. Ali sreca pa na telefonu nema nikakvih fizickih ostecenja tako da bi trebalo da prihvate garanciju.

RTM i Beta nije isto i ne kapiram koliko je tesko da shvatite da na DfP furaju beta funkcije, koje naravno kasnije update-om ispeglaju, eto primer je Cellular data u AC prikazuje da je ukljucen a nije... To nije RTM sigurno niti final - official update.
Znaci na sistemu koji nije beta furaju beta funkcije :D
Cellular uopste nije bio u planu da se stavi u action centru ,ali posto su svi korisnici navalili oni su to postavili onako ajde cisto da ne kukaju ,nisu se bas mnogo potrudili .
E sad ,pfd naknadno dobija apdejte dok ne izadje final I to je tacno ,al je isto tako tacno da I zvanicna verzija takodje dobija apdejte tipa bug fixes and improvments .
Ja na kompu imam 8.1 pro I veoma cesto dobijam apdejte ''ispod haube'' ,znaci ja imam kupljenu zvanicnu ''beta'' verziju 8.1 pro ,jer stalno dobijam neke ispravke ??? Epa nece da je tako :)

Cellular kao i podrska za nove BT profile i generalno podrska za nove procesore i rezolucije za nove nadolazece modele su planirane za GDR2 a cak se ai pominjao i "sredjen Settings" po uzoru na IOS/Droid mada i tamo to nije basss bas za primer ali je bolje.

To ti sto pominjes za komp nije bas i za telefone, posto se ovde uz uredjaj ne kupuje ne-stabilan bagovit sw (gde Google nadje slabu tacku) :D, vec proveren koliko toliko Final 8.1 update 1 u slucaju 730/830 iako se posle uz PfD na tu verziju 8.1 update 1 dodali nove funkcije...

Napravili su frku i sa tim Critical updateom, niko nezna sa sigurnoscu ima li poslednju verziju ili ne...sve to moze biti bolje sa njihove strane eeeeeej pa to je MS, sto neki changelog screen ne ubace i sve bude jasno sta nam serviraju...
Cesto i za njihove aplikacije je misterija sta je novo u poslednjoj verziji.

Poslednja izmena:
Da ja kazem za poslednji apdejt ,nisu planirali da ubace cellular medjutim ljudi navalili .

Da ja kazem za poslednji apdejt ,nisu planirali da ubace cellular medjutim ljudi navalili .

To su trebali u startu da ubace cim su nam dali AC na 8.1 ;) Nego ajde to cemo da im damo posle, neka strpljivi su... a ono vremenom postane potrebno ko Zednom Voda.

Poslednja izmena:
Ima, to nisam znao. Ranije nije moglo da se vrati sa DP ako nije Nokia, ne znam kakva je situacija sada.

Pa to smo "provalili " odavno.

Mada vidim sada neki javljaju da su dobili update za lumiu 630(635) i ima blage promene broja firmera. Ubačen equalizer.

Cyan FW: 01061.00066.14235.36002
Denim FW: 02040.00019.14484.24003

Poslednja izmena:
630(635) je noviji uređaj, i on je dobio nešto što je trebalo doći u startu.
Mi (većina) sa starijim uređajima (520/620/625/720/820/920/925/1350)nećemo dobiti apsolutno ništa ako smo na PfD-u.
Za 1020 još nisam siguran da li će učiniti nešto na poboljšavanju/ubrzavanju kamere, mada čisto sumnjam..

Uskoro ce mozda da izadje windows 10 za insider program . Ja sam probao windows 10 za pc, probacu i ovaj za tel cim izadje .

Pojavilo se kod mene , posle nekog vremena :whip:

Jos "samo" da stigne Denim Update za 1520 te da mogu da i probam 4K video.

Kažu, jeste a kod mene ništa a imam taj 937 koji se spominje?!

Udaviše , opet...ne zanima me ažuriranje ni malo ali 4K video...to jedva čekam (ako bude radilo kako treba...)

a gde cete da gledate taj famozni 4k video ? svi u kuci imate bar jedan 4k tv / monitor ?

mislim, da se razumemo, super je to, ali nema razloga za nestrpljenje... bice za koji mesec najduze..

a gde cete da gledate taj famozni 4k video ? svi u kuci imate bar jedan 4k tv / monitor ?

mislim, da se razumemo, super je to, ali nema razloga za nestrpljenje... bice za koji mesec najduze..

Dobar je 4k iz vise razloga , npr mozes da izvuces jako kvalitetne fotke iz 4k video snimka .

Zavisi i u kojoj kompresiji je jpeg frame ;)

Vrh Dno