Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Nista ne vuce bateriju ako se ne koristi. Ja ne znam odakle vam te informacije... Nikad nista od toga ne gasim i nemam problema sa baterijom. Ako recimo navigaciji treba GPS ona ga pozove i tada isti radi, kada ga nijedna app ne pozove onda naravno ne radi iako je ukljucen.

Pa zamisli da je tako, koja je onda funkcija smartphone-a, gasim 3g, gasim wifi, gasim gps...

Pa pazi, to kao da kazes, ako telefonu treba konekcija za nesto, pozvace wifi :) Ali sigurno vise trosi samo zato sto je upaljen wifi i tako bleji u pozadini, isto kao za GPS, isto kao za bluetooth, iako nista nikom ne saljes trenutno, sigurno trosi i to sto je samo upaljen..

Ne kazem da moras da gasis, ali sigurno je tako. Jedno je wifi i mobilni net koji mi trebaju uvek u pripravnosti pa nikad ne gasim, a drugo je GPS i bluetooth koje bas retko koristim, nisam foursquareas..

Poslednja izmena:
ja nikada ne gasim gps. takodje ni mobilnu konekciju nikada ne gasim. wifi ugasim samo po nekad, ako znam da cu biti ceo dan negde gde sigurno nema wifi. bluetooth veoma retko koristim, tako da je uvek iskljucen. ne vidim poentu smartphonea ako je sve iskljuceno. mozes da pozoves i saljes sms? pa to moze i nokia 3310. sto se tice find my phone, ne vidim sta je tu cudno sto gps i net moraju da budu ukljuceni? pa to je logicno i tako je na svakom telefonu.drugacije teoretski nije izvodljivo.

S obzirom da su konekcije obavezne, usluga je đubre, da mi dve stvari koje crpe bateriju budu stalno uključene?! Beskorisno, bože sačuvaj...

Usluga je odlicna ,kad ti neko ukrade tel ,taj ce sigurno da pali wifi i cim to uradi bum tel se zakljuca ,jer si ti pre toga pritisnuo lock .

Pa pazi, to kao da kazes, ako telefonu treba konekcija za nesto, pozvace wifi :) Ali sigurno vise trosi samo zato sto je upaljen wifi i tako bleji u pozadini, isto kao za GPS, isto kao za bluetooth, iako nista nikom ne saljes trenutno, sigurno trosi i to sto je samo upaljen..

Ne kazem da moras da gasis, ali sigurno je tako. Jedno je wifi i mobilni net koji mi trebaju uvek u pripravnosti pa nikad ne gasim, a drugo je GPS i bluetooth koje bas retko koristim, nisam foursquareas..

Ako nekoj aplikaciji treba wifi pozvaće wifi. Ako nema prenosa podataka tj emitovanja, isti možda i troši nešto u tom stand by modu al cenim da je to na nivou statističke greške. Prosto to nije nešto što nagađam, probao sam X puta na nebrojeno telefona i svuda je isto. Džabe paranoišete, kažem, to sigurno nije konstruisano da bude ugašeno i da pališ po potrebi...

Usluga je odlicna ,kad ti neko ukrade tel ,taj ce sigurno da pali wifi i cim to uradi bum tel se zakljuca ,jer si ti pre toga pritisnuo lock .

Ako se uverim da ne srče bateriju, ok
Samo mi ide MS na nerve sa svojim glupostima, neko ima neko nema a neko delimično...krelci

Poslednja izmena:
Ako nekoj aplikaciji treba wifi pozvaće wifi. Ako nema prenosa podataka tj emitovanja, isti možda i troši nešto u tom stand by modu al cenim da je to na nivou statističke greške. Prosto to nije nešto što nagađam, probao sam X puta na nebrojeno telefona i svuda je isto. Džabe paranoišete, kažem, to sigurno nije konstruisano da bude ugašeno i da pališ po potrebi...

Naravno za wifi i net generalno. Al stvarno nema potrebe da mi GPS i bluetooth bleje upaljeni kad ih koristim jednom mesecno :)

To je drugo, ja recimo BT ne koristim uopšte i zato mi je na off kao i NFC. GPS je uključen jer dosta koristim navigaciju a i ne želim da se odreknem lokacijskih servisa koje imaju i ostale app. No poenta je bila da je ista priča za sve. To što je nešto upaljeno ne znači da troši struju...

Ja ne mogu bas toliko sigurno da tvrdim barem iz mog iskustva. Mislim da je osetno manje trajala baterija onda kad mi slucajno ostane gps ili bluetooth upaljen tokom dana.. Nemam dokaze naravno, samo utisak. A i gde god vidis bilo kakve savete za ustedu baterije, pa i na zvanicnim sajtovima proizvodjaca ili poznatim forumima, uvek se pominje da se gase servisi koji ti bas i ne trebaju..

Ne pravi problem upaljen GPS kao takav, vec losa aplikacija koju recimo imas instaliranu i koja non stop poziva isti zbog necega i tako trosi bateriju... Zato je preporuka takva za korisnike koji manje znaju tj lakse je tako resiti "problem".

Bravo Darko upravo to, losa app koja za djabe trosi resurse...

Dare to je istina za wp telefone... Naime lokacija radi na principu koji si naveo...

Nego... Zna li se kad će wp 8.1 za ativ s?

Misliš, da li će 8.1 za ativ s, priznaj :)

Koliko vidim ova statistika za bateriju nema računanje za ekran. Što je žešći nedostatak.

Ako se uverim da ne srče bateriju, ok
Samo mi ide MS na nerve sa svojim glupostima, neko ima neko nema a neko delimično...krelci

ja nikad od kad sam kupio tel nisam iskljucio ni gps ni moblini net ni wifi :) . I nikad problem sa baterijom nisam imao.

A find my phone isto radi i na androidu, mora da ima net da bi mogao da posalje svoju lokaciju. Jer je prosto neizvodljivo drugacije. Osim sms :D

Meni je baterija na L920 trajala dan i po, sa prosecnim koriscenjem. A stvari koje sam stalno imao ukljucene su wifi, gps, mobile data, find my phone.
Kada je tel. "idle", jako malo trose i to je velika prednost win-a generalno. Za bluetooth ne znam, jer ga vec godinama ne koristim.
Poenta smartphona nije da ga koristis kao obican tel. Naravno, zavisi i od aplikacija kao sto je neko ranije vec spomenuo..
Preporuka za sve sa win 8.1 je da udju u battery saver, pogledaju sve aplikacije, i pogase "allowed" na onima koje vam nisu neophodne da rade u pozadini.

Imam jedan problem... kad se uđe u photos/albums/online/tu su facebook i onedrive, kad uđem u onedrive prikaže mi 5 tile-a, camera roll, one drive albums, saved pictures itd. na 3 od 5 tile-a mi stoje neke slike koje nemam ama baš nigde, čak izbačene iz recycle bina u onedrive aplikaciji na pc-u. Na koji način i da li uopšte mogu tu da postavim druge slike, ili da obrišem te foldere. Sve sam probao i baš me nervira, jer su to neke slike koje ne bi trebalo da se vide, da budem iskren.

Imam jedan problem... kad se uđe u photos/albums/online/tu su facebook i onedrive, kad uđem u onedrive prikaže mi 5 tile-a, camera roll, one drive albums, saved pictures itd. na 3 od 5 tile-a mi stoje neke slike koje nemam ama baš nigde, čak izbačene iz recycle bina u onedrive aplikaciji na pc-u. Na koji način i da li uopšte mogu tu da postavim druge slike, ili da obrišem te foldere. Sve sam probao i baš me nervira, jer su to neke slike koje ne bi trebalo da se vide, da budem iskren.

Izbrisi te foldere ali fon ce da ih napravi opet sam i onda ubaci neke bzv slike i trebalo bi njih da prikazuje.

Ja evo radim cyan preko NSU na 720

Poslednja izmena:
Pa da mogu, obrisao bi ih, ali kad duže držim tile, samo mi daje opciju pin to start. A ništa drugo ne nudi nigde...

@ MICRO V91 , nadam se da ces podeliti sa nama utiske o 720 na cyan-u ... Mene licno najvise interesuje koliko drzi baterija ... :)

Jel i vama ponekad tesko da 'uhvatite' action centar odozdo, kao da ne reaguje touch i moram vise puta da pokusavam ili da nabodem bas deo koji reaguje..

Ali bas su ga napravili da moras bas za ta dva milimetra da ga uhvatis dole ***.. Trebao bi da reaguje i iznad toga malo..

^ i kod mene se to desava... Jel se meni cini ili su na cyan ostavili veci razmak izmedju tile-ova :s

Mene ume da živcira tap umesto da skroluje, klasika kod 1520

Ово нервира до бола ....

Probaj u podesavanjima touch , da stavis na normal a ne high. Mnogo je bolje .

Ali bas su ga napravili da moras bas za ta dva milimetra da ga uhvatis dole ***.. Trebao bi da reaguje i iznad toga malo..

Kad vuces odozgo ides malo van ekrana i uvek krece.
A kad oces da ga podignes ne moras da ga hvatas dole, samo tapnes back i on ode.

Jedno pitanje , uradio sam cyan preko NSU , ali sada izgleda nemam update 1 , i nece da ga instalira , kaze mi da je tel up to date.

Poslednja izmena:
Pa treba da aktiviras preview, preko aplikacije.

Nazad
Vrh Dno