Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Kakve su mape na win phonovima, mogu li se porediti sa igo-om?

Bolje. Nokia Maps su odlicne, zadesi se tu i tamo poneko nelogicno rutiranje ali generalno prezadovoljan. Veci gradovi na kucnim brojevima naravno. Plus sto je besplatna, redovni apdejtovi mapa i to sve bez glavobolje oko krekovanih verzija i slicno...

Mape su odlicne, po meni cak i bolje od Igo, meni su ljepse odradjene.. Ja sam testirao u BiH i Srbiji i mogu ti reci da su bez greske!!

Potvrdjujem, Here Maps su super a i MSov Maps je odlican pregledac mapa, nemam zamerki.
Sto se tice navigacije, Here Drive + je stvarno super, plus je na wp8.1 besplatan, za ceo svet.
Bolje resenje mozda se moze naci u Auto Multimedia systemima (Interna navigacija).

Hvala, cesto koristim mape, pa me zanimalo iskustvo na wp u slucaju prelaska. Doduse stize moto g uskoro, ali videcemo, izgustirao sam android, jedino sto me drzi je igo i SwiftKey koji razbija.

Pa verovatno neki GDR ce obezbediti nesto sa liste zelja :)
U toku ove god planiraju dva gdr update-a.

Zanimljive stvari predlazu :)

Prilozi

• 10154288_550992691686802_8904829801216252018_n.jpg
    10154288_550992691686802_8904829801216252018_n.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 175
  • Start_mockup.jpg
    Start_mockup.jpg
    597.7 KB · Pregleda: 181
  • Start_mockup_2.jpg
    Start_mockup_2.jpg
    497.3 KB · Pregleda: 162
ja koristim Sennheiser CX300II
zvuk na telefonu je odličan, mada ne kao na iPod Nano 3rd generation koji mi je primarni uređaj za slušanje muzike van kuće

mislim da se ništa ne bi dobilo uvođenjem podrške za FLAC, slušalice od 65 evra nisu dovoljne da donesu neku drastičnu razliku u odnosu na 320 mp3

primetio sam još jednu iritantnu stvar
kad forvardujem mejl, ne mogu da menjam taj deo koji forvardujem, mogu da editujem samo svoju poruku
užasno glupo rešenje, smisao forvarda je upravo u tome da se izmeni deo onoga što je primljeno

Poslednja izmena:
Ja imam slušalice od 75€ i na njima se primećuje bez problema. Ne znam kakve su tvoje, ali pre će biti da je do telefona nego do slušalica to što se ne primećuje.

CX300 su itekako dobre slusalice za ocenu kvaliteta muzike..
Ja sam poredio Flac ~800kbps sa Mp3 i AAC na 128kbps i oseti se razlika...
Ako bih i kompresovao nesto, to bi bilo upravo aac na 96 ili 128kbps.
Kada bih poredio mp3 na 320kbps i aac na 128kbps onda nebi mozda primetio razliku, ali da se oba iz flac formata konvertuju.
Prosto imam neke albume koje nebih degradirao, moj stav, a zelja nas korisnika ovog sistema je obican dekoder flac formata u okviru Xbox music playera, to i nije neznam kakva ogromna stvarr a opet znacila bi.
Suludo je porediti Apple playere sa mobilnim telefonom po pitanju kvaliteta zvuka...
Lumie sasvim pristojno dekodiraju 44 i48khz takodje sam u fonu drzao i preko 30 albuma he aac na 80kbps cbr 22khz muzike, super se cuje, opet kazem ipak je to zesce kompresovana muzika, flac je Majka.

Za FLAC nema potrebe da navodiš bit-rate jer zavisi od pesme, ali je lossless u svakoj varijanti. Bit-rate je bitan samo za lossy formate kao mera nivoa "kvaliteta".

Za FLAC nema potrebe da navodiš bit-rate jer zavisi od pesme, ali je lossless u svakoj varijanti. Bit-rate je bitan samo za lossy formate kao mera nivoa "kvaliteta".

Znam zato sam i stavio ~ , napisao sam cifru cisto da se vidi odprilike razlika u bitratu, koja je ogromna, kao i kvalitet.

Nisam glaso :)

Boze da li je moguce da izbacuju ove promo klipove snimane u emulatoru? https://www.youtube.com/watch?v=jXJp8UdIkUI

Pa laguje gore od Wildfire-a, sta da pomisli neko ko pojma nema i misli da je tako i uzivo :D a takvima je i namenjen ovakav klip... Znaci otpustio bi sve zaduzene za ovaj marketing majkemi..

Poslednja izmena:
Mislis da marketing im unistava biznis plan za 2014|2015 :D

ne kažem da se ne primećuje, nego da prosto razlika nije tolika da mi FLAC nedostaje na telefonu

Pa moj telefon je krš za reprodukciju (S2), tako da na njemu držim AAC. Ti si rekao da ti nisu dovoljne za razliku u principu. Zato sam rekao.

@Boris Lozac

Istina, mada ima i lepih stvari.. Npr. "majkemi" ...

Xbox Music dobio update, swipe preko album arta gore-dole za sledecu ili predhodnu pesmu :) super

ne kažem da se ne primećuje, nego da prosto razlika nije tolika da mi FLAC nedostaje na telefonu

Ono cega nema to nam moze zasmetati, ako ima onda ne moze smetati, cak sta koristiti :)
Generalno aac je najbolji izbor, malo zauzima a zadrzava cak i do 30% kvaliteta vise od mp3 formata u istoj velicini file-a...
Imam gomilu he aac @ 80kbps ili aac lc na 96 , 128 kbps muzika je zaista syper kvaliteta, pogotovo za portable uredjaje...
Medjutim flac je stvar izbora i treba ga podrzati, nije to ogg...

primetio sam da mi posle poziva povremeno ostane "ukocen" telefon na par sekundi, nekad i po 5 sekundi.. onda nekako uspem da ga zakljucam/otkljucam, i posle toga se vrati u normalu. bas iritira.

Ma isti bagovi kao android ,samo se javljaju novi ,toliko o stabilnosti.

Vrh Dno