Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Izgleda ce ovo biti dp app za windows 10 ,kao sto ima za pc insider .

Тек од скоро пратим тему, да ли је у WP8.1 убачена и српска ћирилична тастатура? Код мене на 8.0 постоји само српска латинична а она serbian keyboard која одлично ради на андроиду је овде мало закомпликована тј није на системском нивоу (ако то уопште може) па да знам шта да чекам или тражим. Или постоји неко боље решење?

Jel neko uspeo da se prijavi za to? Isti je account kao za PfD , isti sam registrovao za W10 a ovde nece...

Aha kapiram sad videh Nawzil rece da ce ta app biti updateovana i moci ce obicni smrtnici da se registruju..

Poslednja izmena:
pokrenuo sam u podešavanjima u govornim komandama da mi skine jezik english united states preuzeo je i na ažuriranju telefona traži da instaliram podršku za dodatne jezike . Kako da obrišem to nudi mi samo instaliraj i ne sada i uvek ostane ponuda za ažuriranje.
Izvinite nisam znao gde da postavim pitanje.
I da li smem da instaliram ovaj dodatak za jezike

ma nisam hteo da dozvolim instaliranje zeznu sam se kako mogu da otkazem instaliranje tog jezika da mi ne pokazuje ns azuriranju za softver

Pa uradi screen shot, ne kapiram, stavi prst duže na to i obustavi ili instaliraj, pa ukloni...

Ja sam za 735 na Aliexpresu platio 8$ Nillkin onu sto kod nas kosta 1590 din. i foliju za ekran.

ma nisam hteo da dozvolim instaliranje zeznu sam se kako mogu da otkazem instaliranje tog jezika da mi ne pokazuje ns azuriranju za softver

Mislim da ne mozes nista vise da ucinis ako si ga skinuo, jedino hard reset...Nema veze, ne zauzima mnogo, ja recimo imam English USA i english UK...

Wp meni je šou, ko ga je pravio, ne razumem, šta reći, treba mu polomiti ruke, zabraniti pristup bilo čemu što ima veze sa tehnikom. Nadam se da će ubaciti malo logike u wp10 (samo da ne krenu ponovo iz početka).

Zamerke za sada na wp 8.1, na modelu 520.

I dalje ne sklanja obaveštenja sa roletne kada sam ih video, stoje skoro 20min od kako sam ih pročitao:

OS je i dalje ograničen sa nekim osnovnim stvarima.
Iz galerije ne mogu da delim/šaljem slike kako ja želim! Da li na dropbox (CloudSix), viber itd...
Ovo su opcije deljenja kada otovrim sliku:

Ovo su opcije deljnja kada sam selektovao više slika:

Vibracija, ništa se nije promenilo, kao da je nema, ne vibrira istovremeno sa zvonom, srećom 520 ima veoma glasno zvono i ne verujem da ću propustiti zvono.

HERE Drive+ je siromašnija na wp nego androidu.

Viber je užasno spor. Siromašan opcijama, najviše mi fali da ugasim zvuk kada šaljem poruku. Može da se reši ako utišate media + apps, ali onda ne čujete muziku na playeru, što znači da nisam rešio problem.

Audio, nema EQ.

Kursor, ili obeleživač, kada treba da se vratim u neku reč i ispravim neko slovo, jao, to je očaj. Što ne prekopiraše lepo sa symbiana i 808 kao što uradio iOS. To me izluđuje, lakše mi je da izbrišem celu reč i otkucam ponovo.

I dalje nedostaju zvanične app, dropbox, flicker...

Voleo bih da se dozovu pameti sa wp10, ili me nikad neće zinteresovati da kupim preminum uređaj M$.

e96caf5e4014ea50fc182070276b9dd9.png

Share-ovanje vise slika iz galerije...

c2e0a1ac7c8247b33fcb5d4b9a6249ce.png

30b2885c4b6750efa144ac456dca790a.png

Eq je dostupan samo za slusalice, za speakerphone i nema bas previse smisla..

Sto se tice Vibera to je problem same app a ne sistema, imas brdo app koje odlicno rade na WP zato sto je developer lepo napisao app a nije trazio da sistem bude po njegovoj zelji...vec je iskoristio alate kako treba.

Sto se tice app vecina je dostupna, a flickr je bio nekada na wp7 e sad sto ga nisi updateovali za 8 to je vec pitanje za yahoo, inas alternative koje odlicno rade kao i u slucaju YT.

BTW ako trazis od WP da bude kao Android i IOS uzalud se nadas... Svi mi znamo sta je dobro a sta lose na tim sistemima i modelima koji koriste te sisteme.

Poslednja izmena:
Audio ima eq ,mada mislim da ga l520 ne poseduje ,sto se rice kursora ,shebali su ga u wp 8.1 ,na osmici je bio mnogo bolji.A sad koja im je logika da tel ne vibrira sve vreme dok zvoni ,ja nemam pojma ,poprilicno beskorisna vibracija na pocetku.

Da, i ja imam
e5306e957106b14311823a941fc7ba7c.jpg

62efd4dd12c3de6e3fb7b441778a4f7c.jpg

Ne znam u čemu je problem kod tebe. 520 samo nema eq. A za ostale stvari se slažem.

Izgleda nema aplikacije na telefonu pa se cudi kako ne moze da to odradi :D

@dejan87dex, izgleda da tvoj wp uređaj ne prikazuje slike ili ti ne vidiš. Na prvom SS se vidi da imam obaveštenje vibera... ne vidim ni kod tebe opciju da se deli na viber ili dropbox?

SOUTH, tačno, 520 nema opciju EQ, kakva šteta, ima 3x bolji zvuk od 1020 ili 925:

@dejan87dex, izgleda da tvoj wp uređaj ne prikazuje slike ili ti ne vidiš. Na prvom SS se vidi da imam obaveštenje vibera... ne vidim ni kod tebe opciju da se deli na viber ili dropbox?

SOUTH, tačno, 520 nema opciju EQ, kakva šteta, ima 3x bolji zvuk od 1020 ili 925:

Možda ima jači zvuk, ne znam da li i bolji ;)
Inače,
Mene takodje nervira što nije moguće da se share-uje više slika, iz Photos foldera. Nego mora da se uđe u aplikaciju. Ovo važi za Viber, Twitter, Whatsapp..Takodje, Viber jeste dosta spor (bar kod mene na l1020).
Ovo ostalo je manje-više odgovoreno. Samo da dodam, da postoji Flickr central, koji je odličan.
Zvanične verzije popularnih aplikacija, tipa Viber, Instagram, Whatsapp..se ne update-uju dovoljno i to je problem na Windows-u. Zato postoje developeri (tipa Rudy Huhn) koji izbacuju nezvanične (za Instagram, Snapchat, Vine itd) koje rade daleko bolje.

Ivane, sve to je receno jedno 15 puta do sad. :) Problemi su tu odavno, samo je pitanje da li ce se opametiti na w10

@chosen1, meni je zvuk dosta bolji, naveo sam 925 i 1020 jer sam njih imao. U stvari, oduvek sam i pisao da je 520 najglasnija lumia. Sa Sennheiser CX 300 II mališa svira sjajno. Znam da ima Flickr central, ali sam se nadao da su izbacili zvaničnu app, ne volim user i pass da kucam na alternativnim app, više volim zvanične, neki moj stav. Ne smeta mi što viber na wp izgleda zaostalo, nije još redizajniran, nisu smajlići update itd. već što nema opcije, najviše ovo da ugasim zvuk kada šaljem poruku.

@Stojan993, neka je rečeno, rekao sam sada i ja, neće puću server foruma. To su moja zapažanja. Nadao sam se da je nešto bar ispravljeno, zato uzeh wp ponovo da probam.

Moram da dodam da me nervira i što ne mogu jednim klikom da ugasim sva zvona, wifi da se ugasi ima nekoliko klikova umesto jedan...

Kada ces da skapiras da Share UI na WP i Androidu nije isti i da na WP-u zavisi od same implementacije istog u samoj app, znaci ako developer nije ubacio Share UI istog nece biti kada zelis da share-ujes nesto. Kako su ubacili share za vise slika u OneDrive i npr FlickrCentral?
Pisi Viberu to da ugradi,zali se a Dropbox pored OneDrive-a ne koristim, koj ce mi...

O ovome se pisalo 100x i neki se i dalje cude, ko da je sada izasao 8.1, izgleda dosadno nekome...konstantno trazis od fice vise obrtaja a ne moze nema konje za to..

A za taj jak zvuk na 520 sto pominjes cuo sam da su samo u tom modelu ugadili audio amplifier, posto je 520 planiran da bude nesto kao kod Htc-a One.

Poslednja izmena:
Mozes jednim klikom da ugasis sve tonove,ubacis gore u action centar quiet hours i kliknes...

Naravno dosta stvari nije moguce zbog zatvorenosti sistema nije ni fora da bude kao android ,wp je sada nesto izmedju ios i androida sto se tice otvorenosti i meni je to sasvim ok.

Poslednja izmena:
cb5e5d5aa122c666153bbf890bed00bd.png

Primer Total Commandera iako je u pitanju File Manager, da iz File Attacher-a koristis pristup Total commandera kako bi u emailu dodao vise stvari, bez obzira na format, posto je stock email ogranicen.

6tag radi bolje nego official Instagram, eto kada developer krene da grebe kod ;) objasnio je Rudy.

Poslednja izmena:
Kada ces da skapiras da Share UI na WP i Androidu nije isti i da na WP-u zavisi od same implementacije istog u samoj app, znaci ako developer nije ubacio Share UI istog nece biti kada zelis da share-ujes nesto. Pisi Viberu to da ugradi, a Dropbox pored OneDrive-a ne koristim, koj ce mi...
Da li ti kapiraš da ja pišem mane i šta meni fali na ovom OS. Da pišem viberu? Shvatiću ovo kao šalu. Koristom dropbox, kao i mnoge druge stvari, neću sigurno zbog WP da ih se odrekenm.

Mozes jednim klikom da ugasis sve tonove,ubacis gore u action centar quiet hours i kliknes...

Naravno dosta stvari nije moguce zbog zatvorenosti sistema nije ni fora da bude kao android ,wp je sada nesto izmedju ios i androida sto se tice otvorenosti i meni je to sasvim ok.
Nemam quiet hours, verovatno treba da prebacim na USA i da aktiviram žensku, onda dobijam tu opciju? tako pročitah na drugom forumu, predpostavljam da je mislio na quiet hours, sećam se da sam to ranije imao.
Ne očekujem da wp bude otovoren i da se igram sa sitemom, pa ni poslednji S5 nisam rutovao, niti sam poslednja dva iphone JB, ali oni imaju ove osnovne stvari.

Dobro onda pisi MSu da Viber ne radi kako treba na WP-u i to ce biti podjednako smesno kao da si se pozalio na Chrome koji zabada na Win-u... U oba slucaja po tvojoj logici je kriv MS zbog loseg sistema?

U redu je da se zalis, ali ja bi npr pre koristio kvalitetniju app koja radi super nego onu na koju sam navikao sa proslog sistema. Dobro to je vec stvar adaptacije. A nisi napisao nista za Google apps na WP, to ti netreba?

Mene je Google kvalitetno kao korisnika udaljio od sebe posto koristim MS-ov proizvod. Malo im je smesna ta strategija, opametice se, polako ;)

Tolero je mislio verovatno na ove dugmice, oni su interaktivni ;) nisu samo za gledanje.

652815cf98162e882bde2fc8c2103812.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno