Šta je novo?

Windows Phone 7.5 Mango

WP 7.5 1.26 je na prvi pogled isti kao prvi leo rom sto sam instalirao u HD2...ali totalno odradjen kako treba copy paste odlicno radi marketplace funkcionise odlicno ... ali nekako se nisam jos uvek snashao da instaliram .xap data sa kompa na tel ..to je jedna od zamerki i mozda sto jos nisu flash player izbacili za windows phone :( sve u svemu ne bih se ni lud vracao na Android koji mi je preko noci nabio racun 5000din ><

Nisam guglao, pa da vas priupitam. Da li napokon postoje tema za ovaj OS, ne racunajuci ono fabricko menjanje boja?
Meni je taj jedan isti dosadni izgled ogadio Omniu 7, za koju i dalje kazem da je jedan od najboljih telefona koje sam imao(a imao sam ih mnogo, posto menjam na mesec dana u proseku)
Ipak mi je Android bolje resenje, ali je WP7 drasticno bolji od 6ica

Ja sam ga uzeo pre koji mesec (Omniu 7) i malo sam se razocarao. Prvo, kao i gomila ljudi sa net-a nisam uspeo da ga Jailbreak-ujem. Posle se par puta zakucao u roku od par sati (legalno sveze instaliran mango). Sta znam, meni se licno taj win 7 ne svidja. Jako malo opcija, dosadan UI (jeste da je brz).
Sad sam se opet vratio na Android...

Pa ako ga ne rutujes, nemas nista u principu. Nema instaliranja programa "sa strane". To je meni bilo dovoljno da se opet vrnem na android.

Sta znam, ja sam koristio sve sto mi treba i apsolutno ni jedan bug nisam imao. Naravno bez rootovanja.
Ali, onaj pocetni ekran me je maximalno smorio vremenom.

Vremenom ce se sve iskristalisati (i one click unlock :D), pa ce doci vreme da probamo ponovo. Za sad mi ovaj moj Optimus 3D odgovara, ali gledamo kako se razvija situacija sa Win 7....

Teme postoje ali za otkljucan telefon. Evo ovde imas primere
http://forums.wpcentral.com/custom-windows-phone-themes/

Ja sam sa Omnie 7 presao na GS2 i sada opet nazad na Omniu :) Meni telefon apsolutno nikada nije imao ni jedan jedini bug a koristio sam ga par meseci. I dosta mojih prijatelja ima isto iskustvo.

Navikao sam se na widgete, nekako nije to to...isti je layout na svim temama sa ovog foruma

To jeste stvar navike... Cinjenica je da Android nudi daleko vise mogucnosti ali dok sam na Androidu vise vremena podesavajuci i prilagodjavajuci ga nego sto koristim uredjaj :) Ovde toga nema u toj meri. WP7 je isto tako vrlo mlada platforma koja se tek zahuktava, prave aplikacije i mogucnosti tek treba da stignu

Inace, upravo je postao dostupan 8107 update za otkljucane uredjaje...

Možda nije vreme ni mesto, ali postoji li način da se u htc mozart ubaci neka navigacija (mape.. Navigon ili ..), pa da radi u offline režimu... Da ne skida sa neta mape... Treba mi za inostranstvo... :(

Pa rekao sam ti u drugoj temi, Navigon 4.1 ima offline mape, samo te jednom pita koje ces da instaliras i te svuce sa neta. Posle mozes da obrises koje ti ne trebaju i skinu nove po potrebi...

gde nabavljate programe i kako se oni instaliraju kad je telefon otkljucan. Ima li neki fajl menadzer ? Za koji dan bi trebao da stigne Optimus 7 (kao sekundarni telefon), pa bi hteo malo da ga popunim programima. Najvise mi treba Sport Tracker. Ako ga neko ima u verziji za WM, nek baci pp.

Procureo je 7.8 update za Lumia telefone, moze se skinuti preko NaviFirma i instalirati preko Nokia Care Suite-a... Upravo sam ga probao, sve radi odlicno :)

Evo ovde pise da ima i za 610
http://wmpoweruser.com/windows-phone-7-8-builds-now-available-on-navifirm/

Nije uopste unlockovan, to je oficijalni firmware koji je procureo. Instalira se preko gore navedenih programa, evo tutoriala
http://community.giffgaff.com/t5/Le...okia-Lumia-800-Giffgaffers-guide/td-p/2891451

Sto se LG-ja tice oni su najavili da nece izbaciti zvanicno 7.8 ali posto je Zune update isti za sve telefone verovatno ce se pojaviti CAB update kada se zvanicno pusti kroz Zune... A ja se nadam da ce neko napraviti i custom rom za LG

Uuuuu, stvarno bi lepo bilo kad bi i na LG zbudzili 7.8, mada nema tu nekog zbudzavanja, gotovo svi WP 7 imaju identican hardver. Mada developeri na XDA nisu nesto raspolozeni za portovanje romova. Meni je E900 idealan telefon, samo kad bi na ekranu mogao da imam malo vise plocica (odjedanput, bez skrolovanja), eventualno da promenim boju u sivo (to sad na 7.5 nema)
E ako izbace 7.8. gotovo sam siguran da sam zavrsio misiju gubljenja para na mobine telefone.

Mislim da nece ni biti potrebe da se budzi, kada izadje zvanicno update preko Zune-a, on se u sustini instalira preko cab-a, neko ce vec sacuvati i okaciti taj fajl pa se moze na bilo koji WP uredjaj instalirati preko CAB updatera...

Sto se tice promene boje, LG uredjaj se prilicno lako otkljucava, cak ti i ne treba PC vec radis to preko telefona. Evo uputstva:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974874

Kada to uradis, moci ces da instaliras aplikacije preko racunara, a postoje custom aplikacije preko kojih pravis sam boje koje hoces

Ne znam kako da proverim da li mi je i dalje otkljucan telefon. Imam instalirane neke programe koji se placaju, navigacija i tako to, i znam da sam ja ranije dok sam imao windows 7 na kompjuteru mogao da prebacim programe na telefon i da instaliram. Sada bilo koji program sa xda za deploy aplikacija jednostavno ne radi. Da li je problem sto sad imam windows 8, bem li ga, ali vise ne mogu nista da prebacim od programa.

Pozdrav društvo! Evo i ja sam instalirao na moj hd2 wm 7.8, stvarno super radi i brži od androida.da li ima nako narodnu verziju navigona nikako da nadjem.

Pozdrav društvo! Evo i ja sam instalirao na moj hd2 wm 7.8, stvarno super radi i brži od androida.da li ima nako narodnu verziju navigona nikako da nadjem.

Ima kolko oces.. :D Google is your friend.. :D Da ti ne dajem sajt kaznjivo je zbog piraterije samo kucaj na google-u Navigon.xap i sve ce ti se samo kasti..

Nazad
Vrh Dno