Šta je novo?

Windows Phone - 2 jezgra ili ipak 4

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Postavljam ovu temu kako bih pitao koja je zapravo razlika izmedju Windows Phone 8 telefona prve generacije sa 2 jezgra I novih I u Snapdragon 200 I 400 izvedbi. Moze li neko slikovito I sa primerima da mi predstavi razliku u performansama? Konkretno me zanima ima li smisla u 2015. godini razmisljati o kupovini Lumia 820/920/925 modela(ili mozda cak i 720) kao I koliki je pucanj u nogu zapravo uzeti sporiju quad core izvedbu? Za kraj samo da pitam koliko je strasno imati model sa 512MB RAM-a?

512 rama nije strasno, mozda ce biti strasno sa Win10, ili ce biti jos bolje, ko zna, ali definitivno nema potrebe sad uzeti 512 kad i najjeftiniji dolaze sa 1gb, a znaci definitivno. Poredim moju 512 sa 925 koju ima burazer, ne znam dal je to vise do procesora ali da, brze radi, brze se otvaraju aplikacije, meni malo seckaju animacije i iscrtavaju se tile-ovi kad izlazis iz aplikacija (to se desilo od 8.1 updatea), dok na 925 je sve i dalje glatko.
Uzimam 640 uskoro pa ako ti nesto znaci mogu direktno uporediti sa 925, neke najbitnije stvari i aplikacije, koja je razlika u realnom radu..

Pa znacilo bi. Meni je crkla Lumia 800, dosta mi se svidjao telefon, mada je imao dosta bubica zbog napustenog operativnog sistema, pa posto nema njega vise na oglasima razmisljao sam da uzmem Lumia 710 ili mozda Nokia N9 a onda videh da su cene WP8 Lumia zapravo meni po prvi put u zivotu koliko toliko svarive i sad vagam da li da idem na Lumia 820/920 ili mogu mirna srca da uzmem 730 i njemu slicne.

Uzimaj novu generaciju, 730,640 ... Sd 400 i 1gb će verovatno biti najbolja kombinacija,inače je sd 400 odlično optimizovan od strane Ms-a .

Znam da nije ispravna soba, ali realno ova tema je postavljena jer se vagam izmedju Lumia 820, 920, 730 i mozda 830 modela.

Imas PM

Nazad
Vrh Dno