Šta je novo?

Windows (phone) 10

Po meni je ovo što trenutno radi MS sasvim racionalno. Jednostavno razvoj trećeg OS za mobilne je bacanje i para i vremena.
iOS i Android imaju sve, od "proizvodnje", preko kupaca, pa sve do razvoja app.
Jedina nada da vidimo WIN telefon je skora pojava procesora za mob. koji će bez problema gurati W10. A onda, barem se ja tako nadam, biće svejedno koji fon kupuješ, jer ćeš na njemu moći da instaliraš W10 (legalno ili drugačije) i biraš koji mod hoćeš PC/tablet/mobilni. :)

Napravili su fundamentalnu grešku kad su ga zaposlili. Lik je propast za posao.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislim da bi sasvim ok bilo kad bi bilo kao sa kompom, kupis sa OS ili bez OS, a software kupis odvojeno pa instaliras. Krajnje je vreme.

Sent from my A7 using Tapatalk

Aj čik kupi ultrabook bez OS.

Neka Apple ostane zatvoren, to je ok. Ali da ostali prave uredjaje bez OS-a. Ovako nemaju svoje sisteme nego preprave android, zakljucaju ga i sve sto ti ostaje je da rootojes, ubacujes custom ROM itd... Ne bih da nacinjem temu ali kada bi ljudi provalili kako wp shiba na npr.Samsungu j1 ili j3, vecina light usera bi instslirala wp pre androida. Em nosim samsung em shiba:)

Šiba jer nema ništa od aplikacija.

ali kada bi ljudi provalili kako wp shiba na npr.Samsungu j1 ili j3, vecina light usera bi instslirala wp pre androida. Em nosim samsung em shiba:)

Opet je pet puta bolja varijanta vanila android umesto wp-a, em sve pogodnosti android ekosistema, em sve prednosti vanila sistema. Ali samsungu to nije biznis plan

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Opet je pet puta bolja varijanta vanila android umesto wp-a, em sve pogodnosti android ekosistema, em sve prednosti vanila sistema. Ali samsungu to nije biznis plan

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Na prste da izbrojimo te oem'e koji furaju te vanile... nexusi, pixeli, nokie, motorole ... evo i xiaomi poceo... mice se...
A kod wp i ios'a je to po defaultu ... ;) 950 podjednako radi i klizi kao nokia 5 iako je w10m kako vi volite da kazete bagovit :trust:

Samo je pitanje dokle ce Google oemima da ustupa svoj sistem... vidimo sve vise da google zeli svoj sistem za sebe , a samsung nesto mrcvari oko Tizena..

Poslednja izmena:
Sto posto 950 klizi kao Nokie 5 :) Kad bi neko snimio koriscenje tokom par sati ili celog dana, ulazenja/izlazenja u aplikacije, resuminga i ostalog pakla sa Wina.. Klizi gore dole kad svajpujes po homescreenu mozda..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Sto posto 950 klizi kao Nokie 5 :) Kad bi neko snimio koriscenje tokom par sati ili celog dana, ulazenja/izlazenja u aplikacije, resuminga i ostalog pakla sa Wina.. Klizi gore dole kad svajpujes po homescreenu mozda..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
Mozda da snimim pa da se cudis, ili bolje da ne komentarisem tvoje pisanje? [emoji849]
Ali sve te kapiram , poslednji wp koji si imao je lumia 520..

Poslednja izmena:
950 ima odliča hardver dovoljno Ram-a tako da nema razloga da baguje.

950 ima odliča hardver dovoljno Ram-a tako da nema razloga da baguje.
Znam to, cak i bolje kesira app u odnosu na nokiju, npr dialer ili messages... android to ubije kroz pola sata na wp ostaje ceo dan , nema ponovnog ucitavanja app...
To naravno niko ne zeli da prizna ali je tako... mogu tek da zamislim kako je na skinovanim droidima, to je tek pakao.
Na wp su problem najvise aplikacije , sam izbor i razvoj... generalno uwp app su dobre, i rade lepo...ali sta da radimo platforma je mrtva [emoji849]

Mrtva ili ne moja Lumija i dalje radi ok i sve dokle god je ispravna ja ću je koristiti. Što se tiče aplikacija dovoljne su mi i ove osnovne koje imam samo da se održavaju i ok je. Navikao sam da koristim edge za sve što mi treba od pregledanja vesti, fb i YouTube, takođe koristim i za e banking tako da to je to.

Poslednja izmena:
Bolje Stevu da su zaposlili nego Belfiore-a.
Meni sasvim lepo radi win phone, telefon za penzionere dusu dao. Sta ih kosta da odrzavaju low end sistem, i kopiraju izume drugih. Zavisi kakvi su prohtevi i ciljevi, rekao bih da pucaju visoko pa uvek puknu.

Glave im dosli:

1. Satya Nadella
2. Portovi sa drugih mobilnih sistema
3. Taktika hocu kakim necu kakim... upiskio sam se...
4. Sponzorusa sa iPhone-om...
5. Stipse od korisnika koje su sve zelele gratis...
6. Besomucna jurnjava za bazama korisnika...
...
(upisite sta vam padne na pamet)
...
98798. Apsolutni nedostatak talenta/stila (razumeti po slobodnom nahodjenju) za otimanje para u stilu jabuke i robota...

15063.674

Fve7GHG.jpg

October 10, 2017—KB4041676 (OS Build 15063.674)

https://support.microsoft.com/en-us/help/4041676/windows-10-update-kb4041676

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Što nisi ovo stavio u temu o bildovima?
Inače, kod mene ga još nema.

Pa nije insider u pitanju nego normalan update koji svaki mesec dolazi - patch tuesday ...

Izasao sam iz insajdera i vratio fon na CU, do kraja meseca stize 1709 i za telefone. Verovatno poslednje vece azuriranje sa zakrpama... :(

Poslednja izmena:
Apdejt 1770 se pojavio i kod mene, napominjem da nisam na CU nego na zadnjem oficijalnom buildu za L735.

Da jeste zakucana je na taj build

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Na bt selfie sticku: Kad prisnem dugme telefon pojacava zvuk.
Na driodu mi je jasno kako da podesim camera aplikaciju, ali u wp ne vidim tu opciju?
user manual:
'Open your camera app and use the remote control to take a photo. If the shutter button does not work, please check your camera APP settings and set the volume button on your phone to act as the shutter button.'

ne moze selfi stap na windows... pametnjakovici se nisu setili da ubace i tu opciju jos uvek...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Onaj jeftini od 400dinara na okidac u jack radi, a ovaj bt od 17e nix.

kod mene ni taj jeftiniji nije radio kada sam probao pre...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno