Šta je novo?

Windows (phone) 10

Zvanicno bataljujem raspali Onenote da koristim, iako sam presao na Android i dalje sam koristio Onenote, zbog navike.. nekoliko poslednjih zapisa mi uopste nije zapamtio, ako unesem nesto preko Desktopa, necu ga videti na telefonu, ili obrnuto, ili ga uopste ne zapamti, tako nije bilo ranije.. pravio sam naloge na par sajtova i tu pisao sifre, nekad sa kompa a nekad sa telefona, i mislim da je 3 od 4 skroz iskulirao..

Briga me, idi u Android forum pa smaraj tamo.

Sent from mTalk

Zvanicno bataljujem raspali Onenote da koristim, iako sam presao na Android i dalje sam koristio Onenote, zbog navike.. nekoliko poslednjih zapisa mi uopste nije zapamtio, ako unesem nesto preko Desktopa, necu ga videti na telefonu, ili obrnuto, ili ga uopste ne zapamti, tako nije bilo ranije.. pravio sam naloge na par sajtova i tu pisao sifre, nekad sa kompa a nekad sa telefona, i mislim da je 3 od 4 skroz iskulirao..

Kakva je veza Onenote za Android i ovom temom?

Pa pomenuto je kako neke MS app rade bolje na droidu nego na WM. Što naravno ne ide u prilog MSu. Ali na žalost, tako je.
Sad kad uporedo koristim oba sistema, kad bi se iskombinovale neke opcije i sa jedne i sa druge platforme, to bi bio pun pogodak.

On topic :)

Ovo se zove pravi developer ! Cak pita i korisnike sta bi zeleli od opcija da vide u v 3.1 [emoji33]

xoD1Qrw.jpg

MyTube rules!

Sent from Kin :(

Nakon duzeg vremena dobih nadogradnju za Moj Vip...

Najzad radi kako valja...

Evo ovako mozda neko i zna ali etobsetio sam se , app se zove Field Medic, bukvalno prati kompletan rad sistema i generalno telefona, ako imate problema , ukljucite logging i nista ne brinite, inace app sve prikazuje, ovo je mnogo naprednija verzija Field Testa, kojem inace pola W10m korisnika i ne moze da pristupi [emoji19]

crOi0VC.jpg

Kako na WP-u uraditi nesto kao Data Usage limit na Androidu? Znaci da bas momentalno iskljuci Cellular data, cim se predje neki definisani protok?
Onaj sistemski ne radi to, sem ako na nekom novijem internom buildu nisu sredili.

nasao sam ovo, ali nisam nikad koristio, ne znam da li radi...
I1QMqV7.jpg

VaHBewi.jpg

Sent from mTalk

Ne. To je samo warning a i ne opali odmah. Meni je kasnio i po 10 mb.

I na droidu kasni. Tamo ima i upozorenje da se količina podataka koju registruje uređaj može razlikovati od one koju obračuna operater. Znači uvek staviš na manje.
sent from wp10 L532ds

Ne. Ovde kasni samo UPOZORENJE da si presao na telefonu podesenu cifru.
Na Droidu nema kasnjenja, on registruje svaki bajt, i momentalno gasi net kada se dodje do definisane cifre. Potrosnja se moze razlikovati od one koju operater "vidi" zbog zaokruzivanja, ali to nema veze sa ovim.

Ne vidim nacin da na WPu (sistemski barem?) se skroz ugasi cellular data cim stigne neku cifru.

Moze i neki app ako znate, samo da stvarno radi, bez greske od 50MB. Majka ima KT tarifu, net moze da se prekoraci, a ipak koristi ona za Viber van WiFi zona, pa nije tesko da predje. A na KTu to kosta previse (moze da obrise i mesecni i dopunjeni kredit, sto je ravno tome da moze da napravi racun, do limita kredita)

Ne. Ovde kasni samo UPOZORENJE da si presao na telefonu podesenu cifru.
Na Droidu nema kasnjenja, on registruje svaki bajt, i momentalno gasi net kada se dodje do definisane cifre. Potrosnja se moze razlikovati od one koju operater "vidi" zbog zaokruzivanja, ali to nema veze sa ovim.

Ne vidim nacin da na WPu (sistemski barem?) se skroz ugasi cellular data cim stigne neku cifru.

Moze i neki app ako znate, samo da stvarno radi, bez greske od 50MB. Majka ima KT tarifu, net moze da se prekoraci, a ipak koristi ona za Viber van WiFi zona, pa nije tesko da predje. A na KTu to kosta previse (moze da obrise i mesecni i dopunjeni kredit, sto je ravno tome da moze da napravi racun, do limita kredita)

Meni na L640 XL DS to radi dobro...
Zbog zaokruzivanja operatera sam podesio 50MB nize od cifre iz paketa i to je to...
Tako da do sada jos uvek nisam prebacio limit bez da nije bila moja odluka...
Doduse moj operater MB preko paketa naplacuje 1 RSD sto je stvarno pristojna cifra...

Poslednja izmena:
Koji build? Na l730 ne zabranjuje sam. Samo obavesti.
Jes da je ona samo 3g ali dok starija osoba odreaguje na nesto prvi put...

Ljudi dajte neku app za battery monitoring :) ali da je dobra da prikazuje charge rate u mah ako moze.

Poslednja izmena:
Sinoc u 24h ladno krenuo update, a meni trebao telefon, pa reko da podesim.
A ujutru treba da me probudi telefon, a ne da radi jutarnju gimnastiku sa update-om, a ja da se uspavam.
Probacu da nadjem sa reg.edit ako budem zaludan.

Sinoc u 24h ladno krenuo update, a meni trebao telefon, pa reko da podesim.
A ujutru treba da me probudi telefon, a ne da radi jutarnju gimnastiku sa update-om, a ja da se uspavam.
Probacu da nadjem sa reg.edit ako budem zaludan.

Nece sigurno da radi update pred alarm ;)
meni je podeseno od 6 - 00h

I koji si to dobio update?

Poslednja izmena:
Pre par dana sam se vratio na win10, pa kupi neke update svaki dan, trenutno je na 15063.414 V1703.
Ali ne vidim opciju da deinstaliram sistemske aplikacije, ako se dobro secam ti si kacio screen shot, pa sam mu ukljucio i insider.
Jesi ti na insideru fast ili slow?

Buni me virtualna memorija, ja mu stavim 512mb, a on uzme 1gb?
Da li izabrati 'c' ili 'u' i u cemu je razlika? Gde ima da se nadje opis file sistema windows 10 phone?

Takodje ne mogu da iskljucim u outluku da poruke ne budu bele pozadine, a da ne cekiram high contrast opciju, ali to im je tradicija...

Pre par dana sam se vratio na win10, pa kupi neke update svaki dan, trenutno je na 15063.414 V1703.
Ali ne vidim opciju da deinstaliram sistemske aplikacije, ako se dobro secam ti si kacio screen shot, pa sam mu ukljucio i insider.
Jesi ti na insideru fast ili slow?

Buni me virtualna memorija, ja mu stavim 512mb, a on uzme 1gb?
Da li izabrati 'c' ili 'u' i u cemu je razlika? Gde ima da se nadje opis file sistema windows 10 phone?

Takodje ne mogu da iskljucim u outluku da poruke ne budu bele pozadine, a da ne cekiram high contrast opciju, ali to im je tradicija...

Za VM ne mogu ti pomoci jednom sam menjao na 1GB i mislim da se nista ne oseti na 950 isti k.

Sledece app mozes obrisati i one nisu sistemske, da su sistemske nebi mogao da ih obrises.

Od CU 1703 mozes sledece obrisati:

Calculator
Groove
Maps
Movies
One drive
Office apps
Outlook mail & calendar
Tips
Voice recorder
Weather
Xbox

Ja sam na fast ringu, sve radi bolje cak nego na official buildovima, samo bug fixove guraju zadnja 2 meseca ...

Koliko sam ogorčen bio na smart telefone da sam nakon 6 godina korišćenja bio na ivici da se vratim na dumb, a sve to zbog touchscreena i dimenzija. Međutim, klinac zaradio stomačni virus, u bolnici sa suprugom... Toliko sam stvari odradio preko fona da sam ipak shvatio da su nužnost iako nikada u životu nisam video lep smart touchscreen telefon, svi mi izgledaju kao ugašeni televizori na stolu. U oktobru, kad isplatim ovaj dolazi novi. Još kad bi izasao neki novi low budget win10m, uz'o bi ga pa makar bio i roze.

Poslednja izmena:
Za VM ne mogu ti pomoci jednom sam menjao na 1GB i mislim da se nista ne oseti na 950 isti k.

Sledece app mozes obrisati i one nisu sistemske, da su sistemske nebi mogao da ih obrises. Od CU 1703 mozes sledece obrisati:
(
Meni znaci virtualna memorija posto imam n925, ali ne mogu bas da pohvatam sve finese: kada napisem 512 512 win zauzme 1gb, kada napise 1024 1024 win zauzme 1.8gb :)
Trenutno je mob na 1073 ali nema opciju uninstala, videcu da li ima neka aplikacija za to, ako ne nek ide zivot prebacicu ga na fast ring.

Da li je moguce otklucati telefon da bi se mogle instalirati aplikacije direktno sa njega? A ne samo sa marketa? I ima li nekih eventilanih posledica?

Da li je moguce otklucati telefon da bi se mogle instalirati aplikacije direktno sa njega? A ne samo sa marketa? I ima li nekih eventilanih posledica?

Kakvo crno otkljucavanje xd

Imas sideload opcije, podesi ovako kao ja npr ;)

Settings/Update & security/For developers

GlbHKFJ.jpg

Nema posledica, samo je bitno sta i odakle instaliras, tu app ako je krekovana neces moci da azuriras na Store-u logicno...

Instalacija takve app je jako laka , udjes u file manager i kliknes na file , malo sacekas i pojavice se u listi app.

Sent from Mumia 950

Poslednja izmena:
Da li je moguce otklucati telefon da bi se mogle instalirati aplikacije direktno sa njega?

ako hoces da instaliras xap aplikacije na windows 10 phone, npr. tapatalk, ne moze preko installera, treba ti win 8.1sdk i u njemu ima program preko kojeg instaliras sa kompjutera aplikaciju na telefon.
(here maps moze da se instalira, ali ne radi jer je doslo do promene u api od redstone, ako ti je palo na pamet isto sto i meni)

Poslednja izmena:
Live tile za Store ponovo radi.

I5662BS.jpg

Verzija Store-a 11706

Sent from Mumia 950

Live tile za Store ponovo radi.

Ja ne znam kako da ISKLJUCIM Live tile za photos, jedino da smanjim ikonicu?
(iskljucio sam ga u background apps)

I kako da stavim u start meni flashlight iz quick action/navigation bar?
Vec moram da instaliram posebnu aplikaciju pa da stavim nju u start meni, ako hocu na 1klik da upalim bateriju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno