Šta je novo?

Windows (phone) 10

Facebook i messenger su tuga i očaj u radu. Nema veze sa hardeare-om, jednako "dobro" radi na L950 i L650.
Kad ovo pišem ne mislim na notifikacije koje dolaze odmah, mislim na vreme koje je potrebno da se aplikacija pokrene.
Facebook koristim od MS-a, neka 10.3.2 verzija (mislim).
Messenger je njihov, od FB i žalostan je...

Da bruka i sramota za FB , a mogli bi to da srede vrlo lako i brzo.

Ja sam imao 535 sa W10M, svakih par dana obavezan restart zbog te dve aplikacije. Na 8.1 sve radilo glat. Zato mi je krivo što su ugasili podršku iako 75% uređaja i dalje koristi wp8.1. Da li se može instalirati starija verzija aplikacije? Ili ako ne, kako dignuti W10M na Lumiu 920? Hvala unapred na odgovorima.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Kad se setim price da im je FB aplikacija za WP prioritet...
Nego mislio sam vredi li dizati 535 na desetku, kako radi?

Sent from mTalk

Kad se setim price da im je FB aplikacija za WP prioritet...
Nego mislio sam vredi li dizati 535 na desetku, kako radi?

Sent from mTalk

Nije tu samo WP u pitanju, neki koriste i na W10 na PC-u tu app koja moze se reci bolje radi, barem se tako cini.

Očekivano, haknuću L920 na 950 a L925 na 950XL :)

Ja sam imao 535 sa W10M, svakih par dana obavezan restart zbog te dve aplikacije. Na 8.1 sve radilo glat. Zato mi je krivo što su ugasili podršku iako 75% uređaja i dalje koristi wp8.1. Da li se može instalirati starija verzija aplikacije? Ili ako ne, kako dignuti W10M na Lumiu 920? Hvala unapred na odgovorima.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Na prvo pitanje odgovor ne znam, a ako hoćeš nabaciti W10M na L920 ima tutorijala na netu puno. Evo ti par za početak, ako treba pomoć pitaj, samo nemoj za Fejsbuk i Mesinger jer to ne koristim.
Ima dosta posla, maltene ceo dan,ali mislim da vredi.

https://www.youtube.com/watch?v=eeKMClQXftU
Imaš u deskripciji sve što ti treba. Ja sam moju L920 podigao na W10M pre par dana, a L925 šljaka na W10M još od letos, ja zadovoljan kako radi.

http://www.red-gsm.net/t53406/
Ovde takodje imaš sve plus na nama razumljivom jeziku.

Poslednja izmena:
Ja imam jednu staru 920, kako radi na njoj w10?

Sent from mTalk

Koristim tek par dana na W10M, ja sam zadovoljan. Star je već min. četiri godine, baterija se dobro drži, izgura dan. No ne igram igrice, nisam zahtevan korisnik, malo net, Mtalk, Viber, WhatsApp.
Probaj, nemaš šta izgubiti, sem malo vremena, a i lako se vratiš s WDRT na 8.1 Ja se ne vrćem :) napisao sam da mi i L925 šljaka dobro na 10-ci. Imam i M$ 550, jedino šije ova dva s baterijom, ***a i mladji je :)

Sent from my L920

Ne zelim da sirim razocaranje niti da pokrecem raspravu, ali bas mi je krivo sto 930 nije (trenutno) na listi. Mislim da je odlican telefon i da novije verzije OS-a treba da daju za modele po hardveru, a ne po datumu objave. Mada mozda i bude i za druge telefone nakon nekog vremena. Ako rese da stvarno ugase dalju podrsku za 930, bice prelaska na nekog kineza droidasa, jer po takvim objavama MS stvarno kao da hoce da svi predju na druge platforme. Vamo nemaju ni jedan skoriji model da su izbacili, a ukidaju podrsku za starije telefone, pogotovo 930/1520 sto su bili flagship-i pre cuvene 950/XL.

Pa ista prica kad je 920 bio fleg, najavili w10 za njega posle nekog vremena izbacili 930, objava l920 nece dobiti update na w10, toliko pilicare i nastavljaju to da rade, sebi na stetu.

m2 note

Nema to smisla, posto MS ipak treba i na Store-u da radi, a ne na prodaji telefona. Sigurno im ne ide u prilog sto flagship ne dobija update.

Mada, ponavljam ko zna koji put - hocu da telefon radi out of the box idealno, dalji update-i me ne zanimaju, ne radim u firmama koje prodaju telefone, pa da se pravim kako je to bitno :) Da bi prodavali nove modele vestacki. I dalje sam na 5.0 na S5 - ne bi ni prelazio sa 4.4 da nije moralo zbog LTE-a kod nas :(

Nema to smisla, posto MS ipak treba i na Store-u da radi, a ne na prodaji telefona. Sigurno im ne ide u prilog sto flagship ne dobija update.

Mada, ponavljam ko zna koji put - hocu da telefon radi out of the box idealno, dalji update-i me ne zanimaju, ne radim u firmama koje prodaju telefone, pa da se pravim kako je to bitno :) Da bi prodavali nove modele vestacki. I dalje sam na 5.0 na S5 - ne bi ni prelazio sa 4.4 da nije moralo zbog LTE-a kod nas :(

Alfa ti si fanatik :D Ali mogu ti reci da su WP 8 i 8.1 modeli radili OOTB bolje nego w10m ... i dalje mislim da koriste to malo lumia za nesto sto tek dolazi, videcemo sta ce biti sve u RS3 a mnogo toga su izbacili iz RS2 a planirali su...

Ja sam imao L640XLDS, pa odmah posle L730DS, i to je korisceno. I da WP8 je radio skroz OK.
Jedina zamerka mi je bas data usage sto nema limiter.

A ovo za OOTB je za Android i L650 eventualno. Ako sam ti ja fanatik za telefone - ostali odmah po elektrosokove ili na streljanje :)

Ja sam imao L640XLDS, pa odmah posle L730DS, i to je korisceno. I da WP8 je radio skroz OK.
Jedina zamerka mi je bas data usage sto nema limiter.

A ovo za OOTB je za Android i L650 eventualno. Ako sam ti ja fanatik za telefone - ostali odmah po elektrosokove ili na streljanje :)

Fanatik u smislu ne treba mi poslednja verzija OS , bitno je da radi ... i ono klasicno a sta to ima novo pa da predjem ... :D nema nista :D

Sad i onaj koji trazi dokaze ispade fanatik.... ***, Trump era :d

Ja delim misljenje da treba da radi out of the box ko zmaj (nebitno koji je uredjaj i OS), ali volim kad s vremena na vreme daju neki update cisto da se osetim nezaboravljeno :D

Moze neko da mi kaze da li moze da resetuje Store na insajder build-u?? Da li mu radi ta opcija?

Sent from mTalk

Ne može. Inače prilično dobro radi CU kad je izašao AU rekao sam da ne može brže da radi 550, ali ipak jeste brža.
S druge strane i dalje nisu rešili da se ne vidi deo UI i da ima problem sa preklapanjem na default skaliranju!!!

Na pc-u mozes svaku app resetovati, a na telefonu tek poneku, *** sta oni rade...

Sent from mTalk

Kako sta, pa nerviraju nas :D Oni koji nakon sve torture na kraju zadrze malo zdravog razuma i koliko-toliko mirne ruke ce biti nagradjeni :D Kad sam ovoliko cekao na CU bez insajdera vala mogu da se strpim i ovih nekoliko dana do zvanicnog predstavljanja. Zelim da vidim pravi multitasking u continuum-u.

Kako da resetujs app na PC-u? Mislis "Repair"?

BTW, stavio sam IP na L730DS, cisto me zanimalo kako ce se ponasati, posle onog iskustva sa L950. Mnogo bre sporija :( Ono je kao da sam S3 Neo/Duos pretvorio u obican S3 stock! (ko nije imao S3 Duos/Neo, ne moze da zamisli razliku naspram S3 stock)

Pa ista prica kad je 920 bio fleg, najavili w10 za njega posle nekog vremena izbacili 930, objava l920 nece dobiti update na w10, toliko pilicare i nastavljaju to da rade, sebi na stetu.

m2 note

Sto se kaze budimo realni iako smo srbistanci Lumia 920 telefon je na trzistu od 2012-te no i pored toga pojedinci ocekuju ili imaju subjektivni osecaj za pravednost koji im govori da bi bilo posteno da taj model dobije zvanicni MS update na najnoviji OS...

Onako uzgred da li je neki Smugsmug S4/5 dobio zvanicni update na najnoviji OS meni se cini da je S5 stao na 6.xx a trenutno je akutelan 7.xx...

Kako da resetujs app na PC-u? Mislis "Repair"?

BTW, stavio sam IP na L730DS, cisto me zanimalo kako ce se ponasati, posle onog iskustva sa L950. Mnogo bre sporija :( Ono je kao da sam S3 Neo/Duos pretvorio u obican S3 stock! (ko nije imao S3 Duos/Neo, ne moze da zamisli razliku naspram S3 stock)

Ono sto je na droidu clear cache & data [emoji6]

Sent from mTalk

Da ne može hardverski razumem, ali proizvoljno izbacivanje modela koji imaju isti SoC iz podrške je nebuloza.

Krete*izam MS-a , meni je jasno da je po sredi tim koji manji sa smanjenim resursima...
Cak i CU w10m kasni, tek 25og aprila ce biti pusten, ali ce za PC 11og..

Mozda paranoisem ali nekako MS kao da cini Nokiji, velik deo fanova je ostao na W10m kada je Nokia nestala tj bila na pauzi, sada im MS tako cini posto su sveli bukvalno w10m na nulu... Red je da se fanovi prebace na Nokiu HMD...

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Gotovo je sa podrškom za većinu Lumia modela...
Creators Update stiže samo za sledeće modele:

A sledeci update ce im biti za 0 telefona kako su krenuli :)
Pa sto su uopste pravaili toliko beta testiranje?
Bice jeftinih 930ki :D

Sto se kaze budimo realni iako smo srbistanci Lumia 920 telefon je na trzistu od 2012-te no i pored toga pojedinci ocekuju ili imaju subjektivni osecaj za pravednost koji im govori da bi bilo posteno da taj model dobije zvanicni MS update na najnoviji OS...

Onako uzgred da li je neki Smugsmug S4/5 dobio zvanicni update na najnoviji OS meni se cini da je S5 stao na 6.xx a trenutno je akutelan 7.xx...

Kad je izasla lumia 930 2014, l920 je bila na trzistu manje od 2 god fon jeste star (pored toga podrsku za w10 dobile su neke low end lumie, a prethodni fleg nije), niko ih nije terao da najave da ce podrzavati w10, ja nema problem toliko s tim sto su uskratili podrsku za w10,nego sto su prethodno najavili da ce dobiti zvanicni update, a nije.

Poslednja izmena:
Upravo tako... Sami su govorili "biće za svaki wp telefon", pa onda... Neće za one sa 4GB, pa onda neće za one sa 512MB... Selam se priče, da će oni sa 512MB biti uskraćeni za opcije, zbog manjka rama...
Sad se ispostavilo... Da je laž i prevara...
Reci pošteno... Nema, to vam je što vam je...

E to je ono što im ja prebacujem dugo već.
Ili bez priče i brzi "rez" ili ispoštuj šta obećaš. Ne ko ova naša vlaS...

Nazad
Vrh Dno