Dzox
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 18.03.2011
- Poena
- 180
Bez da ulazim u raspravu, ali to je "sales share" tj procenat novoprodanih. Stari telefoni su i dalje u igri. Istina da windows nije zastupljen, ali kako i da bude kada marketing kod MS kao da ne postoji. Ne zatrpavaju ljude reklamama, ne ucestvuju na IT dogadjajima (sa telefonima)... Da je njima u cilju da dignu prodaju, grunuli bi silne pare kao i svi, i spamovali reklame gde god bi stigli, subvencionisali proizvodjace da forsiraju njihov OS, itd. Nije da nemaju para za to... Zlatno pravilo marketinga, rokaj po masi dok im ne udje u uvo i dok ne kupe. Samo ocigledno to njih ne interesuje. Zasto ne znam, i to mi je krivo. Voleo bih da udju i oni sa vecim procentom na trziste, kao i da se pojave novi OS-i. Konkurencija bi bila veca, a samim tim cene nize. Kupac bi tada mogao da bira. Ovako smo zaglavljeni sa iOS koji je neka vrsta kulta, Droidom koji spamuje preko 600 modela godisnje (da ne znas ni sam nabrojati trecinu modela, i dobar deo su, da se ne lazemo, kante od telefona) i Wp8.1/W10M koji nije na glasu niti moderan.
Poslednja izmena: