Šta je novo?

Windows (phone) 10

Eee zaboravih da napisem jutrosnji bag ,naime nisam imao namesten alarm al je tel odlucio da me probudi u 8 ujutru ,inace alarm je mogao da se iskljuci na dissmis samo na sekund i onda ponovo sve dok nisam restartovao tel :D

Sent from mTalk

It's not a bug, it's a feature. :D

Da li neko koristi deezer app? Posle update wp10 ne mogu da instaliram verziju app koju sam stalno koristio, da li bi HR Rresio problem?

Ovaj opet gubi konekciju sa ruterom. Ako ovako nastavi ode moj cellular internet za 4-5 dana.
Interesantno da se dešava samo u kasnim satima, koliko umem da primetim.

Sent from mTalk

i je l neko zvanicno napisao sta se dobija sa ovim "velikim" update-om koji su svi cekali?

mislim, osim novih bugova..

ono "deluje brze" i nije neki argument.

meni baterija traje kao i pre ovog updatea, jedva jedan dan, tj od 6h do 23h. (lumia 830)
nema radio aplikacije, neki imaju bug sa ms weather, neki imaju problem sa scalling-om, kod nekih i dalje battery drain, nemamo navigaciju..

i onda mi treba i dalje da imamo strpljenja i da cekamo neki sledeci update koji ce popraviti dve stvari a pokvariti tri..

nikad vise windows telefon, definitivno..

Poslato sa Note 3

Ja i dalje ne mogu da uradim update na .67.
Kakvo dno od firme.

i je l neko zvanicno napisao sta se dobija sa ovim "velikim" update-om koji su svi cekali?

mislim, osim novih bugova..

ono "deluje brze" i nije neki argument.

meni baterija traje kao i pre ovog updatea, jedva jedan dan, tj od 6h do 23h. (lumia 830)
nema radio aplikacije, neki imaju bug sa ms weather, neki imaju problem sa scalling-om, kod nekih i dalje battery drain, nemamo navigaciju..

i onda mi treba i dalje da imamo strpljenja i da cekamo neki sledeci update koji ce popraviti dve stvari a pokvariti tri..

nikad vise windows telefon, definitivno..

Brate moj po Lumiji 830, dobili smo kao i uvek jednu veliku rukčinu ;)
Taman sam se ponadao da su sredili bug-ove sa nasumičnim gašenjem i paljenjem ekrana kao i sa treperenjem u gornjem delu prilikom skrolovanja, međutim qrz.
Jedino što mi sada rada geotaging ( kada upalite navigaciju i slikate fotku, u file info vam prikaže i mini mapu ).
Što se tiče MSN weather app, to je rešio HR.

I meni sinoć baterija opala sa 98% u 12 na 82% u pola 7 jutros... Mada mi se inače to nije dešavalo. S tim da mi nekako deluje da ovo nije problem sa pražnjenjem baterije, nego da je pre vremena pokazao da ima 100% dok se punio, a onda više ne može da puni bateriju dalje. I moguće da mi se ovo dešava kad ga stavim na punjenje kad je na oko 10% i kad koristim telefon dosta dok je on na punjaču. Možda i grešim. No ovo sigurno nije slučaj kod drugara odavde koji je rekao da se probudio, i baterija pala na 4%. :p

Poslednja izmena:
L7qAudP.jpg

Kako da iskljucim ovo :D

Sent from mTalk

Lepo sam ja pisao negde da l830 nije za bolje od WM8 [emoji1]

Evo šta sam ja primetio da je novo ili poboljšano
-Konačno u Edge može back/forward ,
-sms može brisanje skrolom u stranu kao i undo opcija
-SMS report u samoj poruci
- pomeranje tastature gore-dole, može se pristupiti opcijama.u app a da se tastatura ne gasi
-foto galerija radi brže
-više opcija u galeriji kad se odabere slika
-u prodavnici se vide instalirane app i datum kad su poslednji put ažurirane
-tipka za kameru na zaključanom ekranu
-app za desetku rade bolje, kao facebook beta, koji ke na prethodnim ažuriranjima radio jedva
-prelazak , multitasking, između aplikacija bez treperenja ekrana (zatamnjivanja na sekund) i dosta brži

Sent from 640

Ni meni nija jasno i ne znam kako da ga sredim.
Radio i jedno i drugo i oba puta mi povukao .107.

Lepo sam ja pisao negde da l830 nije za bolje od WM8 [emoji1]

Evo šta sam ja primetio da je novo ili poboljšano
-Konačno u Edge može back/forward ,
-sms može brisanje skrolom u stranu kao i undo opcija
-SMS report u samoj poruci
- pomeranje tastature gore-dole, može se pristupiti opcijama.u app a da se tastatura ne gasi
-foto galerija radi brže
-više opcija u galeriji kad se odabere slika
-u prodavnici se vide instalirane app i datum kad su poslednji put ažurirane
-tipka za kameru na zaključanom ekranu
-app za desetku rade bolje, kao facebook beta, koji ke na prethodnim ažuriranjima radio jedva
-prelazak , multitasking, između aplikacija bez treperenja ekrana (zatamnjivanja na sekund) i dosta brži

Sent from 640
Na kojoj je ovo verziji sistema?

Meni nije jasno kako imaš 107 jer je to užasno star build. U krajnjem slučaju ti treba factory reset ili WDRT.

Ni meni nija jasno i ne znam kako da ga sredim.
Radio i jedno i drugo i oba puta mi povukao .107.
.107 se dobija izgleda i dalje sa Update Advisor-om.

Cvoruga, mislim da je normalno sto dobijas tu verziju, jedino sto bi trebao odmah posle te verzije da proveris ima li novije verzije sistema, i odmah da azuriras sistem (mozda ako treba samo hard reset posle nadogradnje na 10).

Da, i da dodam posto sam i ovde napravio uzbunu - radi i radio na l650, proradio je. :D

Lumia 950 native znaci sa 10-kom instaliranom je dosla u moje ruke i odlicno je radila u startu a sa apdejtom radi jos i bolje i za nijansu brze,kocenja nema baterija mi traje isto kao i pre,FM radio definitivno ne postoji kao ni TP aplikacija koja radi,provereno jer sam probao sve moguce aplikacije iz prodavnice a i na stranim forumima su mi rekli da je onemogucen u samom operativnom sistemu sto je bzvz jer sam ipak slusao kako tako radio.Tako na FM radio zaboravite bar ko ima L950.Sve u svemu nista mi se nije pogorsalo posle insgtalacije vec je za nijansu brze,galerija se brze otvara kamera takodje.Jedno sto panorama ipak ne radi na kameri vec samo za insajdere.

Na lumii L950 može da se otključa fm radio. Juče sam to uradio. U rubrici za L950 postaviću ovih dana detaljno kako to učiniti. 100% radi a moguće je to uraditi i na ostalim modelima gde je microsoft sa win 10 zaključao.

Možda fm radio i nije onemogućen, možda samo treba da ti proradi kao na ovoj l650 o kojoj sam i ja govorio. Možda samo nešto treba da legne na svoje mesto. Dobro, ne znam doduše to za l950, na gsm areni stoji da ima fm radio, a na Microsoft sajtu ne vidim da radio spominju.

EDIT Dobro, posle ovoga što je napisao sboban, verovatno sam ja ovo malopre lupio glupost.

Poslednja izmena:
Sa Microsoft sajta.

Za l950
https://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia950/specifications/

Audio
Audio recording codecs: AAC LC, AMR-NB, GSM FR
Audio recording features: Lumia Rich Recording with four microphones
Audio playback features: Graphical equalizer, Virtualized loudspeaker listening

Za l950 xl
https://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia950-xl/specifications/

Audio
Audio recording codecs: AAC LC, AMR-NB, GSM FR
Audio recording features: Lumia Rich Recording with four microphones
Audio playback features: Graphical equalizer, Virtualized loudspeaker listening
Radio features8: FM Radio

Samo je još pitanje šta je pisalo na sajtu u trenutku kad je telefon izašao. Kad smo već pričali o reklamacija - ja bih rekao da je ovo ukidanje radija dovoljan argument da ti vrate pare ili zamene telefon.

Poslednja izmena:
Koristim Redstone dva meseca a tek jutros sam primetio da SMS izveštaj nije više zasebna poruka već piše Delivered u istoj.

Hajde da vidim i to upustvo i da li ce da proradi,mada kazu da u nekim regionima chip postoji a u drugim ga jednostavno nemai da hardverski ne postoji,videcemo sta ce biti,ali sver mislim da na odredjenim L950 to ipak nece biti moguce.

Ja nisam skontao da može da se briše poruka kao što je encarta opisao, i i dalje mi to ne ne radi izgleda.

EDIT Ipak radi, ladno... :D Ja sam mislio da je to još na spisku naših želja. :D Samo ga gurnem levo. :) Hvala ti za ovu informaciju. S tim da ovo radi sa konverzacijama, ne sa pojedinačnim porukama (ja svakako obično samo cele konverzacije i brišem).

Poslednja izmena:
Ja nisam skontao da može da se briše poruka kao što je encarta opisao, i i dalje mi to ne ne radi izgleda.
Kako ne radi ,pa samo prodjes prstom s desna na levu stranu isto kao i na mail .
Al sta ja da radim sa ovim alarmom nije mi jasno ...

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Evo skidam upravo matorom na 550ku .67 pa da vidimo šta je sređeno, a šta još više sj*bano.

Čitajući postove, a i po dosadašnjim iskustvima, ne gajim baš neke velike nade.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ako je u pitanju opcija da se prchka po registriju onda to nije za mene jer su neki prosli tako da su dobili ciglu ili drzac za papir mesto telefona nakon te intervencije koji je postao bezivotan skroz,jer je gadno kada se brlja po registri bazi.

Na aktivaciju FM radija sam mislio kada sam ovaj post okacio.

Nazad
Vrh Dno