Šta je novo?

Windows (phone) 10

Prebacio sam na engleski, nisam uspeo da nađem Cortanu, vratio na srpski.
MS dizgori.

Skinuo anniversary update, dobijam svaka dva minuta jbnu poruku "you need to fix your microsoft account on other devices", wtf?

Sent from mTalk

Niko nikad tokom insider buildova nije imao ovaj problem? Odradio sve iz ove teme ali to je za PC, ja to dobijam na mobilnom: http://www.tenforums.com/user-accou...tion-you-need-fix-your-microsoft-account.html

Sad ce svakih par minuta da se prokleto javlja a ne smem da ugasim zvukove zbog alarma.. Sta rade vise sa ovim sistemom ***.

Radi ali maksimalno tiho, necu ga cuti... Ringer + Notifications je na 0. Ako stavim nesto drugo onda cu cuti ovu je*enu Microsoft poruku svakih par min tokom noci..

Radi ali maksimalno tiho, necu ga cuti... Ringer + Notifications je na 0. Ako stavim nesto drugo onda cu cuti ovu je*enu Microsoft poruku svakih par min tokom noci..
Mislis da kad je na 0(ringer) da je alarm tisi nego kad je na 10? Uvek stavljam na 0 i alarm se cuje veoma glasno tj tiho pa postepeno sve glasnije, ali to je onda bas glasno. Nisam siguran da to utice, barem kod mene sigurno ne.

Sent from mTalk

Zagrizo sam metak (ili nešto drugo) i instalirao AU. Sad više nema Skype nego Skype Preview koji ne može da se pinuje na Start Menu... Wtf?!
Btw jel radio neko soft reset?

Ali čim mi ugasim net, on kukumače... Ne znam da li može da pusti FM radio bez da koristi net, ali aplikacija bez neta ne radi. I ne vidim u opisu da pušta lokalne stanice.
to za net ne znam,imam dooosta mb u paketu pa ono,a i kući koristim na lap topu,bgd 202 i radio021 ima,vidim ima još puno puno naših,za većinu nisaam ni čuo

Borise, a jel si razmisljao da odneses taj telefon njima na reklamaciju, pa da vide sta ce s njim? Mi ovde pricamo nonstop o Microsoftovom operativnom sistemu, a tebe telefon stalno k*ra, i uvek nas iznenadi svojom kreativnoscu kako stalno pronadje novi nacin da te za*ebava. Odes, i bas te briga za sistem, ovo, ili ono. Sta te boli uvo kao kupca sta na telefonu ne valja, ti hoces ispravan telefon, a dobio si telefon koji te od samog starta *ebe u zdrav mozak. :( A cinjenica je da Windows 10 Mobile ne radi tako lose sam po sebi, evo gomila nas kojima super radi taj operativni sistem, cak i ja na ovom "socijalnom" Windows telefonu nemam problema.

to za net ne znam,imam dooosta mb u paketu pa ono,a i kući koristim na lap topu,bgd 202 i radio021 ima,vidim ima još puno puno naših,za većinu nisaam ni čuo

Da, po opisu aplikacije, on samo Streamuje. :)

Description

Listen to the world’s largest collection of radio stations on your Windows 10 device, absolutely free. TuneIn has all of the best sports, news, music and talk radio as well as top podcasts. Stream over 100,000 real radio stations, playing live from around the world. This is real radio.

A i zbog ovoga sam pretpostavio da je Streamovanje u pitanju, znam da mogu razne radio stanice da se slusaju kod njih i kroz browser.
http://tunein.com/radio/Radio-Novi-Sad-1-877-s86578/

No, svakako je aplikacija odlicna! :) Nije za tu namenu sto smo pricali, ali vredi je imati na kompjuteru (ko ima Windows 10) i telefonu.

Nema veze sa 550, ovo moze zapatiti bilo koga kao sto vidis po toj temi sto sam okacio samo sto je Desktop u pitanju.

Izgleda da je 'resenje' odstiklirati sve za sync with other devices. Na mobilnom Privacy/Other devices, a na Desktopu "Privacy settings for other devices".

Definitivno su nešto radili sa rezolucijom ekrana tilovi su udaljeni od ivice ekrana 1mm? Ranije su bili od ivice do ivice msm wtf

Jel si probao da mu menjas razna podesavanja, pa da se mozda na taj nacin sistem malo "trgne"? :) Probao bi da ukljucim/iskljucim ono Show more tiles u Personalisation, ili da mu ukljucim/iskljucim mrezu (grid)... Ili mozda soft reset. Ili par samara. :p

Samo da rečem koju, ja sam prezadovoljan kako moja 640 radi sada! Ranije stvarno nisam imao nekih zamerki, ali ovo sad me je oduševilo, ne preterujem uopšte. Sad i laik vidi promenu u perfomansama i da su baš ispeglali OS!

Ne znam dal ste primetili da tastatura sad može da se šeta po ekranu!
F9oq22K.jpg

Jel si probao da mu menjas razna podesavanja, pa da se mozda na taj nacin sistem malo "trgne"? :) Probao bi da ukljucim/iskljucim ono Show more tiles u Personalisation, ili da mu ukljucim/iskljucim mrezu (grid)... Ili mozda soft reset. Ili par samara. :p

Izgleda da sam ja ipak utripovao nešto, kada promenim pozadinu u win sliku umesto da je "ništa" vidi se da ide od ivice do ivice (kada je boja ispod pločica) a kada je podešena na ništa onda je prostor između pločica i ivice popunjen crnom bojom pa imam utisak da mi je sužen ekran. Nadam se da nisam previše zakomplikovao i da me kapiraš šta sam hteo reći. Msm sve je ok i našao sam app radio tako da s tim rolam :D

Poslednja izmena:
Sad više nema Skype nego Skype Preview koji ne može da se pinuje na Start Menu...
Kod mene je update:
- obrisao postojeći Skype tile
- zamenio Skype video tile sa Skype
- upgradeovao Skype na Skype Preview, tile ostao.

Meni nije ostao tile već je skroz uklonjen. Našao sam novi tile skroooooz dole pri dnu start menija, tako da je za sad sve ok.

Na mojoj 930-ici stanje isto kao i ranije. Manje-više. Nije ništa brža nego do sad, a to sam najviše priželjkivao dolaskom AU. Sve u svemu, prvi utisak neutralan.

Posle prospavane noći moja Lumija leti, aplikacije se pokreću brže,
kao da su ispeglali sistem za slabije uređajue poput mog.

Ja samo sa novim pitanjima...!
Kako isključiti info ekran tokom punjenja, ne vidim više ru opciju, zvrlji celu noć upaljen?

Stavio sam samo u određenom periodu crvenu boju istog...

P.S. Lumia 950, posle update, još više vremena treba da se ugasi, cca 20-30sec, samo sad na ekranu stoji "pozdrav".

Poslednja izmena:
Izgleda da ne može da se isključi info ekran tokom punjenja. I meni je svetleo celu noć, što je malo *****no da gori ekran non-stop.

I meni se na L830ci oseti fluidniji rad, prijatno sam iznenadjen. Jedino sto mi se cini da su zeznuli u Messaging app-u je da su fontovi kontakta i poruka isti u Conversations odeljku, cini mi se da su pre kontakti bili boldovani. Sad su boldovani i jedni i drugi ukoliko je poruka neprocitana. No, nadam se da ce to srediti, jer mi ovako nije uocljiv kontakt dovoljno na prvi pogled :) I konacno da vidim i taj Skype novi i deluje mi bas fino :)

Upravo sam video novi bug - obrisao mi je sve kontakte iz Speed dial-a :/

Poslednja izmena:
Izgleda da sam ja ipak utripovao nešto, kada promenim pozadinu u win sliku umesto da je "ništa" vidi se da ide od ivice do ivice (kada je boja ispod pločica) a kada je podešena na ništa onda je prostor između pločica i ivice popunjen crnom bojom pa imam utisak da mi je sužen ekran. Nadam se da nisam previše zakomplikovao i da me kapiraš šta sam hteo reći. Msm sve je ok i našao sam app radio tako da s tim rolam :D
Kontam, bitno da radi tako treba. :)

Samo da rečem koju, ja sam prezadovoljan kako moja 640 radi sada! Ranije stvarno nisam imao nekih zamerki, ali ovo sad me je oduševilo, ne preterujem uopšte. Sad i laik vidi promenu u perfomansama i da su baš ispeglali OS!

Ne znam dal ste primetili da tastatura sad može da se šeta po ekranu!
F9oq22K.jpg
Kako je tačno pomeraš? Mada ne očekujem da to može kod mene, rekao bih da je to omogućeno na telefonima s ekranima određene veličine.

POMOĆ !!!!
Kakva vam je situacija sa fontovima. Povećali su mi se fontovi u edge-u ( blic vesti, komentari u app MSPoweruser).
Menjao sam u podešavanjima, ali nema efekta ?
P.S.
Gari, ima li gde da ti nisi aktivan ? ;)

@Gari
Drži prs' na space taster malo i posle toga ćeš pomerati tastaturu.

Sad sam baš probao ovo za glance i punjenje. Dok mi je telefon u mraku ili senci (na primer dok ga punim, stavim telefon u policu od stola, zato to nisam ni primetio kod sebe) glance se uredno gasi posle 30 selundi.

Paceue, ti imaš 830, ukoliko ne grešim.
Evo kod mene kako izgleda Bljuc i tvoj post, normalno sve,
ali ja ni ne znam gde se podešava font :d .
wp_ss_20160817_0001.pngCapture001.pngwp_ss_20160817_0003.png

POMOĆ !!!!
Kakva vam je situacija sa fontovima. Povećali su mi se fontovi u edge-u ( blic vesti, komentari u app MSPoweruser).
Menjao sam u podešavanjima, ali nema efekta ?
P.S.
Gari, ima li gde da ti nisi aktivan ? ;)
Što se fontova u Edge-u tiče, to treba da Microsoft sredi. Negde je baš očigledno da pogrešno prikazuje veličinu. Mada ne znam, možda ima neko rešenje, mada ja nisam pokušavao ništa.

I naravno, ima me svuda u ovom našem Windows Mobile dvorištu. :)

@Gari
Drži prs' na space taster malo i posle toga ćeš pomerati tastaturu.
Da, ipak neće to kod mene, 4" displej...

Da, i da dodam (mada je to za vas staro), sad kad je devojka uzela l650 - sviđa mi se kako su napravili ta donja linija da se sklanja i vraća, samo se povuče odozdo. Ja ta tri dugmeta imam ispod displeja, pa nisam video to ranije. :)

EDIT: To za font, probajte da vidite text scaling, možda je to... U setting\ease of access\pa ona donja opcija.

Poslednja izmena:
Kako e instalira/aktivira ta Cortana, nemam glas na Mapama uopšte?
Kakvi retardi od šatro programera.

Nazad
Vrh Dno