Šta je novo?

Windows (phone) 10

Nemam memorisku karticu u tel, probao sam soft reset sa zabranom prikazivanja slika iz OneDrive, isto pokazuje zauzece 391MB, izgleda da nema leka....

Na Viberu, kada vam neko kuca, piše li ... is typing ili ne?
Meni nekad piše nekad ne.

Postoji li neka aplikacija za brisanje tog kesa?

Koliko znam ne. To je nesto sto smo komentarisali ovde - kako w10m nema tu opciju, i kako korisnici mogu samo da se nadaju da ta neka odredjena aplikacija ima tu opciju ugradjenu. Ima nekih aplikacija za oslobadjanje prostora, neki cleaneri, ali ne znam da li bi to sto pominjes bilo njima ispraznjeno.

Kad smo već kod vajbera.. Kada mi neko pošalje lokaciju otvara mi mape ali ne pokazuje lokaciju kao što bi trebalo, samim ti nema ni navigacije. Jel radi to kakp treba kod nekoga ?

Sent from mTalk

Kad smo već kod vajbera.. Kada mi neko pošalje lokaciju otvara mi mape ali ne pokazuje lokaciju kao što bi trebalo...
Otvara Maps (što je napredak jer je ranije prijavljivao da nedostaje aplikacija i slao na Store), ali prikazuje poslednju odabranu poziciju, ništa iz Vibera.

Edit: Desktop Viber normalno otvara mapu sa lokacijom u Edge.

Poslednja izmena:
Pocelo je :)

http://www.nokiapoweruser.com/new-h...-x64x86-desktop-applications-in-hp-workspace/

Surface ce verovatno sve ovo podici na jedan mnogo visi i sofisticiraniji nivo.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4609746&viewfull=1#post4609746

O tome sam nešto slično pisao na ovom forumu u linku iznad.
Na žalost ništa još uvek od Surface telefona sa x86 arhitekturom, jer se INTEL povukao iz proizvodnje takvog procesora, zato i kasni Surface telefon :(

Najveci problem x86 arhitekture je energetska potrosnja. Suvise su slabe baterije na telefonima da bi x86 procesor mogao da radi brzo i da ima dobru autonomiju. Ja bih zapravo ceo daj koncept postavio drugacije, telefon ostaje sa arm procesorom a sam dock u sebi da ima x86 procesor i reseno napajanje a telefon je samo nosilac softvera, da kazemo hard disk, dok je dock "sve ostalo" od pc hardvera. Koliki je mac mini pa obavlja isti posao? Kapiram da RAM od 8GB, neki cpu u rangu i5u modela i napojna jedinica mogu da stanu u nesto mnogo manje od kucista minija a koje je opet malo vece od MS docka. Kako god, ovo je jedina prava karta koju MS ima (a kojoj ce i svi ostali sistemi pribeci, hteli ili ne jer su korisnici sve gladniji za mogucnostima svojih uredjaja) i MORA da je odigra kako treba inace od telefona (i koliko milijardi) moze da se oprosti.

Bravo za ideju o docku, ima smisla....e sad samo da dočekamo i to :wave:

Jeste..koliko sam procitao negde update se ocekuje krajem dana ili uvece, tokom noci....razlog vremenska razlika. Naime njima je tek sad poceo radni dan :)

Kao sto sam i pricao ranije...ms ima ubedljivo najbolji koncept i odlicnu podlogu (drzi preko 90% pc trzista) da napravi takav mobile os da ostali mogu da gledaju i samo da placu. Meni prosti nije jasno kako uspevaju da mesto u totalnu dominaciju oni idu u minus. Sa takvim resursima koji podrazumevaju patente, inzenjere, finansije, infrastrukturu...prosto mi ne ulazi u glavu kako neko sa 3m promasi prazan gol od 7m...ali i to se desava.

Danas ništa od Anniversary Update-a za Mobile. Ko hoće može preko Insidera da instalira.

Ne znam da li čekaju dodatni bug fixing. Ili odlažu telefone da bi serveri imali više kapaciteta da isporuče na računarima.

Jesu oni najavili da će ići to u talasima.

Probao sam sad RS1, drastično brže i na ovom slabom hardveru. Što se tiče zakucavanja, nadam se da je rešeno. Ali nisam dovoljno koristio da znam sigurno. U svakom slučaju postaje ovo veoma solidan OS polako.

Gde si primetio boost u brzini, sta si radio na telefonu ?

Koja je trenutna verzija na Slow Insider kod mene se zavrsava na 393.0?

Koja je trenutna verzija na Slow Insider kod mene se zavrsava na 393.0?

Po ovoj stranici bi trebalo da je 393.10 verzija za Release preview, Slow i Fast. Ja sam na 393.5 trenutno, to mi se instaliralo dok sam bio na Slow.
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_Mobile

Malo sam cackao to ovih dana - prvo sam izasao sa insajdera pre par dana (tad sam imao 393.5), da ne bih slucajno povukao nesto sa Redstone 2 i sad sam pre par minuta stavio da budem Release preview. Ne znam da li ona informacija da treba da imamo .10 nije tacna, ili moj telefon sad ne zna gde mu je dupe a gde glava, ili mu samo treba vremena, pa da ce onda on sam proveriti i primetiti da postoji .10 azuriranje.

Bezveze, izgleda da nema nikakvog bloga na kome objavljuju kad je za koga izasao koji build. Imaju ovo: https://blogs.windows.com/windowsexperience/tag/windows-insider-program/ , ali ni tu nije navedeno kad ko sta dobija, nego samo kao "objavljeno je"...

10 nije pušten za telefone danas, samo za PC. Rekla je Dona da će biti kasnije.

Dona Sarkar ima bolje informacije (zapratiš je na Twitteru, glavna je za Insider), ona je svim Insider-ima šefica :p

Zasto li onda kod mene nece da skine taj 393.5, smor.
Edit: Sad posle resetovanja (posto ide na prodaju jelte) u opcijama ima Insider i ne mora vise app, pa sam usao ponovo i stavio na Release Preview i evo skida 10.0.14393.5, mada bi od 01.08. po wikiju trebalo da ide 10.0.14393.10. Neka tu konfuzija kod njih ili ne ide za sve telefone u isto vreme, ili pak zavisi od trzista mada ne bi trebalo.

Poslednja izmena:
Da, Dona Sarkar na twitteru.

@djalf napisao sam gore da 14393.10 je pušten jutros samo za računare, a kasnije će doći za telefone.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno