Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sistema ili aplikacija?

Aplikacije sam ugasio u Prodavnici, ali update OSa ne znam gde se gasi :d .

Pa imate tamo da automatski preuzima i da vas obavesti kad je dostupan novi build, ako ste na insideru izbrisite aplikaciju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ako se ne varam, ni na Windows 10 kompjuteru ne može jednostavno da se onemogući ažuriranje... Ima caka za kompjuter, nešto sam nalazio, sad ne mogu da se setim šta je od toga bilo najbolje rešenje, ali na telefonu to skoro sigurno nije moguće. Na kompu neka podešavanja nisu vidljivo odmah, nego nekako može da im se pristupi, a mi takvu mogućnost na telefonu verovatno nemamo na raspolaganju...

PS. Ja sam na Redstone.

Postavke - Ažuriranje i bezbednost - Ažuriranje telefona - e to hoću da mi ne proverava od sam kad hoće mego ja ručno.
Slaba mi je baterija i ne treba mi ništa da on sam radi i dodatno troši.

Jutros sam uradio update na .494 a on mi sam ponovo proveravao u 10.29h ima li novi update,
kako to da ugasim da mi ne proverava sam nego ja kad hoću?

Ne može ručno provera update-a za OS. MS je izbacio tu mogućnost.

A ovo što je paceue rekao? Jeste Microsoft izbacio tu opciju, ali ima zaobilaznih načina. Na kompu ima načina, a ima izgleda i ovde, samo što je drugačije upakovano...

Pa to je bezveze, sad sam pogledao u 15.29h je opet proveravao ima li novi update :smash: .
Ko zna šta još ne mogu da ugasim i to mi troši ionako slabašnu bateriju :smash: .

A ovo što je paceue rekao? Jeste Microsoft izbacio tu opciju, ali ima zaobilaznih načina. Na kompu ima načina, a ima izgleda i ovde, samo što je drugačije upakovano...

Nema efekta. Probao sam danas kad sam video njegovu poruku. Zadnja provera nadogradnje je bila u 13:37, isključio sam Phone Update u Background applications negde posle 17h i sad vidim da je opet proveravao u 18:38. Znači, na telefonu ne može da se isključi provera nove verzije softvera.

Za očekivati je. MS hoće da mu sistem bude servis i da oni direktno upravljaju njime i njegovim funkcijama. Zato na telefonu i ne može a na desktopu moraš da isključiš update servis. Mada ovo drugo nisam radio jer mi odgovara automatski update.

Nadogradnja insajder verzija traje dugo ali krpljenje redovne verzije nije ništa sporije od instaliranja zakrpa na Windows 7 ili Windows 8.1 tako da mi nije neki problem. Samo sam stavio da me obavesti kad preuzme zakrpe. Onda mogu da ga ručno restartujem kad mi odgovara, što je obično u toku istog dana jer mu ne treba više od 5 minuta da završi ceo proces. Ili da ga ostavim na to radi noću što mi ne odgovara jer je računar noću ugašen i ne bih da mi celu noć zuje kuleri dok spavam.

Još samo da malo ubrzaju proces update-ovanja na telefonu jer traje duže od onog na računaru. Na svu sreću, zakrpe izlaze jednom mesečno za one koji su na stabilnoj verziji pa ne remeti često dnevnu rutinu. A jednom mesečno i nije toliki problem.

Postavke - Ažuriranje i bezbednost - Ažuriranje telefona - e to hoću da mi ne proverava od sam kad hoće mego ja ručno.
Slaba mi je baterija i ne treba mi ništa da on sam radi i dodatno troši.

Jutros sam uradio update na .494 a on mi sam ponovo proveravao u 10.29h ima li novi update,
kako to da ugasim da mi ne proverava sam nego ja kad hoću?
Nema to nikakvog drastičnog uticaja na život baterije. Tako da ne brini se.

Iz nekog razloga su mi slike prestale biti "living", tj u albumu su mrtve, iako je u kameri označeno da slika žive. Imam zadnji build, ali je bilo to i ranije. Jel imao neko ovaj problem?

Poslednja izmena:
Neznam kako vi to ali ja proveravam za i updejtujem samo preko WiFi.

Iz nekog razloga su mi slike prestale biti "living", tj u albumu su mrtve, iako je u kameri označeno da slika žive. Imam zadnji build, ali je bilo to i ranije. Jel imao neko ovaj problem?
Isto i kod mene, ni na .420 ni na .494 nemam live slike :smash: .

A dešava li se kome ovo, upalim net ali neće da radi, dok ne restartujem neće da proradi,
ima li leka, da menjam neka podešavanja i parametre za mrežu?

Ako se ne varam, meni je radilo do pojave .420 builda.

@Cvoruga - meni se to stalno dešavalo i nerviralo me na WP8.1 na lumiji 830, a instaliranjem WM10 mi je nestao taj problem. Kod tebe izgleda obrnuto :/

Jutros sam primetio da skoro nijedna neugradjena (MS) app neće da mi se pokrene, a neke oce kad se net upali, a i tada kilavo. U pitanju je ovaj zadnji build. Dva puta sam resetovao telefon i opet isto.

Poslednja izmena:
Isto i kod mene, ni na .420 ni na .494 nemam live slike :smash: .

A dešava li se kome ovo, upalim net ali neće da radi, dok ne restartujem neće da proradi,
ima li leka, da menjam neka podešavanja i parametre za mrežu?

Dešava se i kod mene. Mt:s mreža. Nije potreban restart, samo u podešavanjima ponovo pretraži i izaberi mrežu. Mobilni internet koristim po potrebi on/off, znači kad nema WiFi. Ovo se dešava uglavnom kad odem u neki drugi grad ili se promeni više baznih stanica. Ili je do "nas" ili do njih. ;)

iz nekog razloga ne mogu da refrešujem feed na instagramu ima li ko sličan prob? Ovo sam primetio još od pre neki dan ...

Sad sam primetio da ni kod mene ne rade Living Images. A znam da je radilo ranije. Sad sam na poslednjoj RS1 fast insajder verziji. Ili su zeznuli Camera app ili Photos da ne prikazuje žive slike.

Sent from mTalk on PC

A probao sam na jednoj 950ki koja ima .420 verziju i living images su radile.

Zaboravio sam i da napomenem da mi takođe ne radi geotaging od bulid-a .420

Ode sve dodjavola :D Moram da reinstaliram sad gomilu aplikacija da bi mi proradile. Ne znam sto su se sve zabagovale.

Kakva su Vam iskustva sa novim build-om .494 ?
Mada je još rano donositi zaključke.

Sve radi kul, za sada. L640LTE

2 puta mi se gasio ekran na sekundu, na prethodonom mi se gasio često,
sad se gasi samo u određenim aplikacijama, nadam se da će rešiti da se ne gasi nikad,
ostalo sve normalno, 830.

Ja još uvek koristim L640LTE i sve fercera besprekorno.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

2 puta mi se gasio ekran na sekundu, na prethodonom mi se gasio često,
sad se gasi samo u određenim aplikacijama, nadam se da će rešiti da se ne gasi nikad,
ostalo sve normalno, 830.

Hvala na obaveštenjima.
Pošto koristimo isti telefon, sa build-om .420 gašenje ekrana postoji i dalje ali nije strašno, takođe treperenje ekrana se javlja povremeno, ali ne moram da restartujem telefon kako bi prestalo ( samo od sebe nestane treperenje i skoro uvek se javlja kada koristim EDGE browser ). Što se tiče baterije, radi kao i na win 8.1, sa prethodnim build-ovima je bila očaj i upravo zbog baterije pitam kako radi L830 sa .494, nemam mooda da pokrenem update :whip:

Nazad
Vrh Dno