Šta je novo?

Windows (phone) 10

U svakom slucaju,zahvalan sam androidu jer da nije bilo njega,nikad ne bih ni kupio win phone.Niti bih dosao na ovaj forum .:)

Zadnji svakako naručujem sa Alija, zeleni i narandžasti, nije mi to važno.
Odgovara mi veličina 735, uvek mi bila želja da ga imam.
hvala još jednom TosaNS cheers .

Zadnji svakako naručujem sa Alija, zeleni i narandžasti, nije mi to važno.
Odgovara mi veličina 735, uvek mi bila želja da ga imam.
hvala još jednom TosaNS cheers .

No prob imaš posebnu temu i tamo možeš više da saznaš o 735, btw w10 na njemu lepo radi ukoliko već nije apdejtovan na 10ku.

Poslednja izmena:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4556031&viewfull=1#post4556031
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4556627&viewfull=1#post4556627
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4558455&viewfull=1#post4558455
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4559679&viewfull=1#post4559679
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561014&viewfull=1#post4561014
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561571&viewfull=1#post4561571
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561618&viewfull=1#post4561618
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4561680&viewfull=1#post4561680
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4563206&viewfull=1#post4563206

Nesto od navedenih problema je reseno, neki nisu, a sa svakim novim buildom dolaze i novi problemi. Izbacili su neku beta verziju kao w10 za telefone, proces updejta je gori nego instalacija custom ROM-a za Android koji je skuvao mali Pakistanac, kriticne greske i problemi posle updejta koji se resavaju hard resetima po nekoliko puta, itd... to sve nije normalno.

Sto se funkcionalnosti tice, WP i sada WM imaju ogranicen API, te su mnoge stvari nemoguce.. vec sam ranije pominjao, WiFi API je bio ogranicen i nije bilo moguce napraviti app koja skenira WiFi i izbacuje spisak i jacine svakog AP. Sa w10 moze, ali eto, do pre 2 meseca nije moglo.

Pucanje aplikacija u pozadini, Loading, Resuming, zaglavljeni tajlovi, problemi sa One Drive, problemi sa app store, problemi sa updejtom aplikacija, to sve nije normalno i po meni nema opravdanja za takav rad.
Aplikacije su lose i ne rade kao Android ili iOS verzije.
Cortana je previse integrisana u sistem i pojedine mogucnosti nisu dostupne ako se Cortana iskljuci.
Edge zdere podatke, jer ne ume da preuzme optimizovane slike, puca, ...
Spor update tajlova (valjda su to sredili u w10).
Notifikacije su nepouzdane.. nekad ih ima nekad ih nema cak i za osnovne servise.

Prakticno W10m nije ni izasao. Obican korisnik ne zeli da se maltretira sa Update Advizorom, insajderima, itd. Obican korisnik zeli OTA i da sve posle toga radi.

Meni sve ovo sto si naveo radi i nikad sa tim stvarima nisam imao problema...

Da li to i tebi ne radi tj. da li imas WP ili W10M telefon ili samo prepricavas tudje utiske...

Moja L640 XL instaliran Update Advisor i telefon je sve sam odradio, ja dobio nov sistem nakon manje od godinu dana po kupovini na non falgship telefona...
Na androidu tesko jedino da mu opalis negi "plavicasti gen" ili neki drugi custom made ROM...

Tako da zamisli W10M je ipak izasao zvanicno a da kojim slucajem kao sto TI tvrdis nije, ne bi bio na mnogim telefonima...
Pucanje programa u pozadini, da li ti to tvrdis da na drugim mobilnim platformama to ne postoji ?

To sto W10M radi drugacije od Androida je samo dokaz da je potpuno drugaciji OS i nista vise...
Shodno gore navedenom "razvijaci programa" moraju da postuju neke norme koje je propisao MS tako da programi definitivno rade drugacije ALI pazi klinca to takodje ne znaci da oni na WP ne valjaju, jednostavno rade drugacije i to je to...
Ovo je kao kad kad bi od BMW-a ocekivao da bude Lambo...

Edge zdere podatke, kao ne ume da preuzme smanjene slike, kao puca u stilu meksikanaca... Iskreno ja sam zadovoljan kako radi, malo je glupo sto kad kliknes back on ponovo ucita stranu ALI mozda je tako i bolje zato sto ima sadrzaja koji se konstantno osvezavaju tako da koliko je ovo MINUS bar malo je i PLUS...

Notifikacije su kazes nepouzdane...
Opet pitam da li je ovo iz prve ruke ili prepricavanje tudjeg iskustva...
Konkretno ja sam zadovoljan mogucnoscu da ulazim u SMS poruke da bih odgovorio na primljenu, samo na glanceu otkucam poruku i posaljem je a telefon se nakon slanja vrati u sleep... ovo nisam video na drugim platformama...

Mogucnosti finog podesavanja odredjenih delova sistema vise nego dobra... daleko ispred recimo Androida...

WP 8.1 je isti na svakom telefonu, verovatno je i W10M isti na svakom telefonu...

Na androidu kad promenis uredjaj moras da trazis opcije koje su ti poznate i trebalo da su na istom mestu ali nisu... uzas!!!

Komedija. Update kroz savetnik je pogrešno. Zašto to nisu uradili kroz OTA?
Prednost edgea zato što reloaduje stranu kad kliknes back jer prednost? Neviđeno.
Notifikacije... Neko je malopre pisao baš o tome kako ne rade i kasne.
Sve dok razvoj WP aplikacije ne zahteva izmenu servera, imate šansi da dobijete WP verziju. Ali ako je zbog manjkavosti WP api potrebno menjati server code, slobodno zaboravite na WP verzije aplikacija.

Prednost edgea zato što reloaduje stranu kad kliknes back jer prednost? Neviđeno.
Sve dok razvoj WP aplikacije ne zahteva izmenu servera, imate šansi da dobijete WP verziju. Ali ako je zbog manjkavosti WP api potrebno menjati server code, slobodno zaboravite na WP verzije aplikacija.

Koliko puta sam do sada napisao "konji jedni nesposobni"? Treba opet? :d

Sent from mTalk

Zadnjih 10 strana se pretvorilo u flame war i trollovanje i mislim da bi sve trebalo da se izbrise. Isto tako je tuzno da je moderator jedan od glavnih podstrekaca ovakvog ponasanja te ga prijavljujem za podsticanje nekonstruktivne rasprave.

Poslednja izmena:
Zadnjih 10 strana se pretvorilo u flame war i trollovanje i mislim da bi sve trebalo da se izbrisr. Isto tako je tuzno da je moderator jedan od glavnih podstrekaca ovakvog ponasanja te ga prijavljujem zaa nedolicno ponasanje.

Tačno, baš bezveze na šta ovo sad liči...

MaliAbner je tražio 10 razloga, ja sam našao 9 i mrzelo me dalje da tražim, onda ste počeli da se pravdate da su rešeni, a pritom se pojavili još neki.
Verujem da vam se WP dopada, ali nemojte lagati ljude da to radi ko zmaj. Daleko je to od zmaja.
Šteta što u meni vidite podstrekača, a u sebi ne vidite da ste još gori. Lumija ima prosečan hardware, ponegde i dobru kameru, ali je OS kanta. A vi se tešite i verujte da će biti bolje.

Verujem da vam se WP dopada, ali nemojte lagati ljude da to radi ko zmaj. Daleko je to od zmaja.
Šteta što u meni vidite podstrekača, a u sebi ne vidite da ste još gori. Lumija ima prosečan hardware, ponegde i dobru kameru, ali je OS kanta. A vi se tešite i verujte da će biti bolje.
Vidiš kako su mene kao žestokog fana WPa napali čim sam napisao da nešto ne valja na istom...

E, pazi npr. 640ka u tom cenovnom rangu ima jednu od najboljih kamera... Samo da je OS zaživeo kako treba i da su nastavili sa razvitkom WPa, a ne sa ovim polu sistemom napravili bi boom! A koga kriviti za to? :d
***, WP je imao stabilnost i brzinu koja na ovom hardveru sa Androidom se ne može postići... ali to nisu umeli da iskoriste.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Nista se ja ne tesim ili ne radujem tema je win 10m a nije tema mrzim win 10m, eto predloga moze i ta tema da se otvori kao u pc delu sto postoji, a sto se tice podstrekivanja da vidim u tebi podstreksva za ovakve diskusije koje ni cemuu ne sluze. I u jednom postu moze da se shvati da ti se ne dopada win 10m ne treba 55 istih postova. Zato sam te i prijavio.

Ne radi se o tome da neko napada nekog kad taj kaže "to mi ne radi" nego ja na primer ne mogu da ćutim kad neko piše nešto iz čega bi se dobio pitam utisak da je sistem baš baš loš i neupotrebljiv, i da ljudi imaju probleme i samo probleme. Inače, znaš i sam da se uvek trudim da govorim pošteno - kažem šta mi je dobro, šta me zeza, i kad neko kaže da ima neki problem, ja ne kažem "ne, ne, do tebe je", ili "ma daj, nema teorije da imaš taj problem". Nije mi problem kad neko kaže da sistem nije kod skroz dobar, i ja to govorim, ali ne sviđa mi se kad ovako neko tera drugu krajnost.

Kod Windowsa se hvataju za sve probleme koje je imala makar jedna osoba, a kod Androida se odriču svega što nije Nexus (i nije da mi on ne zabaguje nekad). Žao mi je, ali i Samsung je Android - kao i mogu drugi.

Ne kontam vise cemu toliko pljuvacine po w10m. Bas danas na poslu sam cackao samsung grand prime i neki huawei. U principu iste ili jako slicne spec kao moja 640xl, sem sto je na 640ki veci ekran ali slicne rezolucije. Imali smo manje posla, pa smo radili neke amaterske testove svakodnevne upotrebe. Ni u jednom, ali bukvalno ni u jednom segnemtu ta oba telefona nisu bila bolja od 640ke. O bateriji i kameri da se ne prica. Tu ih je pocepala (logicno). Ovo standard ulazenje u pozive, poruke, podesavanja, galeriju(narocito sto kod mene sve ucitava sa OneDrive-a) bukvalno nemaju sanse. Probali fb i store, i smesno koliko kod njih zatrzava prilikom skrolovanja. Ne pratim bas nesto cene, ali kontam da su u rangu otprilike. Jeste, youtube app nema kod mene nego neka zamenska koju nikada nisam ni upalio (5,7inch je premalo za gledanje videa, bar meni). Ali koliko kod njih ima official app, toliko zamucava. Voleo bih da sednem sa nekim jacim telefonom pa da usporedim sa mojom 930, mada najjaci sto imam u okruzenju je s4, pa koliko je to za poredjenje...

MaliAbner je tražio 10 razloga, ja sam našao 9 i mrzelo me dalje da tražim, onda ste počeli da se pravdate da su rešeni, a pritom se pojavili još neki.

Mislim da ovako moderator forume ne bi trebalo da se ponasa vec sam izneo svoje misljenje ali sad sam 100% siguran, uopste u cemu je poenta ako se pljuje po W10 onda je okej ako se kaze da ti argumenti ne stoje onda sam fanboj, opsovao bih ali nema smisla sve ovo umesto da tema bude win 10 mob ovde je prica otisla u potpuno losu stranu i dolazimo do toga da moderator foruma ljude naziva lazovima !? Ovako nesto je ne dopustivo pogotovo na forumu kakav je Benchmark. Razumem da ima ne zadovoljenih ljudi koji su iz nekog razloga ljuti i sta ja znam ali isto tako ima i onih koji su sasvim zadovljni. Izgleda da vise ova rasprava nema kraja niti vodi konstruktivnom dijalogu, osim da se svi trebamo sloziti sa moderatorom i pshundom da je sve besmisleno i da dignemo ruke od windows i da mi batalimo dalje raspravu.

Poslednja izmena:
@TosaNS
+1

Ja ću se distancirati neko vreme od ovog foruma, suvišno je dodati bilo šta !

Update available... apdejt čega? :d
xFLXpEa.jpg

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

A sto je savetnik komedija?
Zato sto ti nisi navikao da to tako ide... pa neka ti bude navike su navike, navikli da ih bijem ovim pa to ti je...

Da zamisli po meni je to u neku ruku prednost... tebi nije meni jeste...
Konkretno nemas WP ali pricas o njemu...

Notifikacije, kazes neko je malo pre pricao o tome... sto ce reci da se ti ovom izjavom ipak igras gluvih telefona...
Konkretno nemas WP ali pricas o njemu...
A to je za ozbilnu pricu ipak no, no !!!

Stvar je u tome da vecina ljudi koristi samo destak od miliona programa u android prodavnici...
Mozda ima instalirano vise ALI koristi samo desetak... pa to je cak i na ovom sajtu pisao covek koji je navodio detalje iz sveobuhvatnog istrazivanja...
Zanimljivo je da tih desetak programa koji se najvise koriste ipak postoje za WP i zamisli oni rade...

Dalje napisati manjkavost WP Api je bas glupost... buduci da je MS jasno postavio stvari i odredio kako nesto moze i kako nesto ne moze...
Tako da se moze reci i da totalna anarhija sa androida gde je sve dopusteno na WP nije dopustena...
Ovo ti je situacija kad neko kaze da je casa polu prazna dok bi neko drugi rekao da je casa polu puna...

Elem ovo je tema za one koji se interesuju za WP i W10M a ne za one koji bi u ovoj temi samo da manisu (nalaze mane) ili se raspravljaju...

Buduci da ja koristim WP a neki pricaju na osnovu rekla kazala te da bi izbegli dalji OFF ja se iskljucujem iz dalje diskusije sta radi a sta ne radi na WP...

Kao prvo: Moderator koji učestvuje u raspravi svojim subjektivnim mišljenjem prestaje da bude moderator u mojim očima a verujem i kod drugih učesnika.
Kao drugo ću vam ispričati zašto sam ja prešao na WP:

Pre više od 3 godine kao i većina bio sam na nekoj Xperiji tj. androidu. Svakodnevno sam pratio odgovarajuće forume vezano za razne kuvane ROMove a ujedno sam pratio svet mobilnih telefona pa samim tim sa bacao pogled i na windows phone. U jednom trenutku je Google zabranio Microsoftu da izda Youtube za wp jer MS nije hteo da ubaci api za reklame u aplikaciju. Istog trenutka sam kupio Lumiju 620 (jer za neku jaču nisam imao para) i prodao Xperiju. Sve sam prebacio sa googla na MS... kontakte, mail, kalendar itd. I više nikad se neću vratiti na android iz istog razloga, možda neću biti na wp ali na android se ne vraćam. Uopšte me ne zanima manjak aplikacija ili njihov kvalitet, za ono osnovno što mobilni treba da radi - pozivi, sms, stabilnost, baterija - lumia je radila besprekorno.

Inače, ta l620 je kupljena sa 8.0 verzijom i tokom mojeg korišćenja od 2 godine je dobila verzije: Amber, Black, Cyan, Denim. (osim Nexusa da li je neki drugi android dobijao redovno sva ažuriranja).

Sada sam na l730 i posle više od godinu dana kao insider prešao sam nazad na officijalnu nadogradnju W10. Sve radi i ništa mi se ne ruši osim ponekad WindowsCentral aplikacije koja je BETA. Tu da objasnim nerazumnim ljudima (da ne iskoristim neku jaču reč) zašto se koristi Upgrade Advizor - tim potezom preskaču se operateri telefonije koji koče zvanično OTA ažuriranje a jednom kad je fon na w10 više se operateri ne pitaju.

Ako nekome od naših članova i/ili korisnika wp treba neka pomoć oko telefona možete me kontaktirati na pp. :type:

p.s.- nek mi neko kaže koji još softverski gigant ima insider program? da, kao alfa i beta tester... ali isto tako kao insider oblikuješ budući OS da svim korisnicima odgovara.

Poslednja izmena:
Izgleda da su ovu temu otvorili ocekujuci da se o windows telefonima i os pise samo u negativnom kontekstu ne bi li se sto vise ljudi odbilo od istog i cim neko napise neko svoje pozitivno iskustvo,omalovazavaju ga proglasavaju lazovom,neukim,zaludjenim fanom i sl. ili im brisu postove.Sta ce neko ko nije informisan pomisliti kada dodje ovde i procita da moderator pise da je wp kanta?Ili da se ,cim neko iznese neki svoj problem sa wp,odmah jave pojedinci koji ga savetuju da ipak kupi neki android telefon,cak se i marke navode.Imam utisak ,posle svega da postoji neka interesna grupa kojoj je cilj da cak i na ovoj temi reklamira android kao superioran sistem u odnosu na windows a interese verovatno samo oni znaju a koliko vidim ni sredstva ne biraju.Sve im je dozvoljeno.

Eto skoro je bila neka prepiska koja mi deluje kao narucena od nekog.Daca je neka kupila win phone,iako nikad nije imala nikakav problem sa svojim android telefonom, iako su joj rekli da je wp bez veze i da se nece snaci(????),ubacili joj win 10 i njoj nista ne radi od "svetskih" aplikacija.I ne moze da se snadje ,jadna(kao da je u pitanju avion).Naravno,ovdasnji dusebriznici je odmah savetuju da proda taj wp i kupi neke androide i tu nabrajaju specifikacije i prednosti istih u odnosu na wp.
Isto kao kada bi na temi o siru dolazili i hvalili jaja ;)

Poslednja izmena:
Ovako nesto je ne dopustivo pogotovo na forumu kakav je Benchmark.
Sto pre trebas da promenis svoje poimanje benchmark-a, od istog ostalo je samo ime. I sam Peca je vise puta napisao da oni nemaju vremena da budu ono sto su nekada bili. A yooyo je vise puta dokazao da se ne razume preterano u Windows, ali se zato odlicno razume u non-stop pljuvacinu. A da je samo on, ima ih jos dosta ovde.

Zadnjih 10 strana se pretvorilo u flame war i trollovanje i mislim da bi sve trebalo da se izbrise. Isto tako je tuzno da je moderator jedan od glavnih podstrekaca ovakvog ponasanja te ga prijavljujem za podsticanje nekonstruktivne rasprave.

Potpuno si u pravu ovo u poslednjih deset strana je osim foruma, kao babe.....
A moderator treba da smiri a ne potpaljuje situaciju

Izgleda da su ovu temu otvorili ocekujuci da se o windows telefonima i os pise samo u negativnom kontekstu ne bi li se sto vise ljudi odbilo od istog i cim neko napise neko svoje pozitivno iskustvo,omalovazavaju ga proglasavaju lazovom,neukim,zaludjenim fanom i sl. ili im brisu postove.Sta ce neko ko nije informisan pomisliti kada dodje ovde i procita da moderator pise da je wp kanta?Ili da se ,cim neko iznese neki svoj problem sa wp,odmah jave pojedinci koji ga savetuju da ipak kupi neki android telefon,cak se i marke navode.Imam utisak ,posle svega da postoji neka interesna grupa kojoj je cilj da cak i na ovoj temi reklamira android kao superioran sistem u odnosu na windows a interese verovatno samo oni znaju a koliko vidim ni sredstva ne biraju.Sve im je dozvoljeno.

Eto skoro je bila neka prepiska koja mi deluje kao narucena od nekog.Daca je neka kupila win phone,iako nikad nije imala nikakav problem sa svojim android telefonom, iako su joj rekli da je wp bez veze i da se nece snaci(????),ubacili joj win 10 i njoj nista ne radi od "svetskih" aplikacija.I ne moze da se snadje ,jadna(kao da je u pitanju avion).Naravno,ovdasnji dusebriznici je odmah savetuju da proda taj wp i kupi neke androide i tu nabrajaju specifikacije i prednosti istih u odnosu na wp.
Isto kao kada bi na temi o siru dolazili i hvalili jaja ;)

Naleteo sam i ja na jednu takvu skoro, na Mondu mislim. Kukala je kako na WP ne može da se dodeli nova melodija zvona :smash:

Poslednja izmena:
p.s.- nek mi neko kaže koji još softverski gigant ima insider program? da, kao alfa i beta tester... ali isto tako kao insider oblikuješ budući OS da svim korisnicima odgovara.
Google, vidi se da pratiš android i njegov razvoj.

Lucky проблем код људи је што су разочарани. Речено им да ће добити систем, али га "нису" добили. Очекивали су да ће да буде свемирски добро, али га "нису" добили.

На њиховим моделима има пар ситница, а они беснииии!

Ја сам презадовољан са системом. Мени само требају стабилније апликације, а то није до система.

Ви као да не знате да читате ћирилицу. Пре сам написао, а има нас доста да таквим мишљењем, престаните да нас смарате око тога да је лош систем. Узмите други телефон ако нисте задовољни!

Пуните станице овог форума са смећем. Морам да прочитам пар станица ове теме да би видео да вама не ради овај систем како треба.

За ове што нас називају fanbojima, имам андроид таблет и исто тако сам задовољан са системом.

Poslednja izmena:
Nema od Googla ništa, ako nemas Nexus device... Za sve ostalo zalis se na OEM-a. Zato je tu comunity XDA :) Kako za Android tako i za Win mobile. Tako da :)
Stobse tice insider, beta programa zaista na WM je procedura gotovo najlaksa, za sve ostale je ubi boze.. Primer Sony-a android bete na MM za z3,z2 samo u tri Evropske zemlje dostupan za testiranje.

Tako da Win mobile tu odnosi pobedu, em se lako registrujes i dosta brzo azuriranja dolaze.

Anyway, super im je ovaj Instagram (Beta) za 10ku. 6tag sam skoro skroz prestao da koristim. :) Je l' to beše port sa iOS? :)

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

Jeste, iOS port. Od prošlog update-a više ne puca. Još da poboljšaju performanse. Malo sporije skroluje.
Vidim da koristiš mTalk. Da li ti puca? Meni često pukne dok kucam poruku pa koristim TT Classic.

Nazad
Vrh Dno