Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ne razumem sta je cudno sto su kao zvanicnu pustili verziju sa insajdera. Pa cemu sluzi insajder ? Da se testiraju buildovi. Nece valjda kao zvanicni da puste neki build koji nije testiran.

Za par nedelja cemo i mi na x30 i x40 da dobijemo Redstone buldove na testiranje.

Poslednja izmena:
Na insajderu sam ,da li zbog toga uopste u store-u nemam tu aplikaciju upgrade advisor???

Jesu, istestirani su svi buildovi do besvesti. Ali, popravljeni su do mojega. Cekaj do ne krene feedback za nekoliko dana.
149.gif

Na insajderu sam ,da li zbog toga uopste u store-u nemam tu aplikaciju upgrade advisor???

Ako si na insajderu, koliko sam skontao, ne treba da radiš ništa. To je to, samo ako hoćeš možeš da se odjaviš sa insajdera, i dobijaćeš redovna ažuriranja.

89525e4a2e0660452458cc4349605ce0.png

Ne mogu da ažuriram na .164 i nakon HR... Ode do 100% preuzimanje i u pripremi izbaci grešku...

Lumia uređaji koji mogu da se nadograde na Windows 10 Mobile su: 430, 435, 532, 535, 540, 550, 635, 636, 638, 640, 640 XL, 730, 735, 830, 930 i 1520. Lumia modeli koji nisu tu i nisu došli sa Windows 10 Mobile kao preinstaliranim sistemom, zvanično NE PODRŽAVAJU Windows 10 Mobile i ako su deo Insider programa ostaće na verziji 10586.

nači ništa od moje 920

vreme je za neki Nexus

imam insider verziju, ali ovo govori da desetka više neće pratiti 920, tako da je to to, čini mi se

Poslednja izmena:
Nemoguce je to gore, odakle je to izvuceno, iz Screenfun-a?

lol

Zašto na Store-u ne mogu da pronađem Večernje novosti, Blic, neku našu parking app. Bio mi je region Usa i Srbija, ali mrka kapa.

Edit: Shvatio sam. Telefon mora biti na srpskom. ;P

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ja sa sistemom ne vidim nikakvih problema vise. Stabilan je i radi sasvim brzo svo dodatno poliranje bice super naravno.

E sad je bitno da se updatuju aplikacije pa i ove sistemske i da stizu univerzalne aplikacije.

Upravo to, samo da krenu aplikacije, tj "samo". Nažalost dosadašnje iskustvo po tom pitanju nije sjajno... No sam W10 radi super, čak i na lowend 550.

Pa na insideru ima finalnu win 10 to je to. Samo redstone nece da dobije. Ali x20 serija moze na win 10

Kakvi su smradovi... Mogli su da puste win 10 a redstone samo za novije serije telefona... Nije ni čudo sto niko ne želi wp...

Pozdrav svima
Lumia 930 updateovana preko Advisora na build .107
Bagguje, nigde se ne pojavljuje tastatura, edge ne radi, mailovi se otvore I zatvore itd....
Pronadjen I proban update na .164 download zavrsen ali instalacija restartuje telefon na 3% I zatim izbacuje gresku...
I da telefon se nasumicno restartuje....

Nije mi jasno kako su beta verziju izbacili kao stable (finalnu) ?
Npr google ima 5,6 verzija previewa ( bete ) dok ne izbaci finalnu verziju OS. Sto je najgore i taj prvi preview moze lagano da se koristi kao daily driver, to jest nema kriticnih bagova.

How to upgrade
[youtube]_OTW9qZR46E[/youtube]

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako su beta verziju izbacili kao stable (finalnu) ?
Npr google ima 5,6 verzija previewa ( bete ) dok ne izbaci finalnu verziju OS. Sto je najgore i taj prvi preview moze lagano da se koristi kao daily driver, to jest nema kriticnih bagova.

How to upgrade

MS je imao vise od 5-6 . .164 je stabilan build I odlican build.

Pozdrav svima
Lumia 930 updateovana preko Advisora na build .107
Bagguje, nigde se ne pojavljuje tastatura, edge ne radi, mailovi se otvore I zatvore itd....
Pronadjen I proban update na .164 download zavrsen ali instalacija restartuje telefon na 3% I zatim izbacuje gresku...
I da telefon se nasumicno restartuje....

Isti problem na 640.
Šta raditi?
Kako se radi hard reset i da li on pomaže?
Ovo je sramota od OS-a!

BlueDaen uradi hard reset i imaćeš tastaturu i ostalo...
L630, 820, 920, 925, 1020... Ima li neki info... Ili tajac fo daljnjeg...

Mislim da će ostati na 8.1 Kapiram da će mnogi da budu razočarani i sasvim sigurno performanse uređaja nisu problem ali moraju i oni od nečega da žive :) Šala naravno no 4god podrške je ipak puno. Plus što su kroz Insider i ti modeli dobili W10.

P.S. Sređivali su nešto oko unosa teksta, dosta manje laga ima sad kada se puno teksta unosi. 14291.1001.

Poslednja izmena:
Zašto na Store-u ne mogu da pronađem Večernje novosti, Blic, neku našu parking app. Bio mi je region Usa i Srbija, ali mrka kapa.

Edit: Shvatio sam. Telefon mora biti na srpskom. ;P

Sent from mTalk

Ne mora srpski jezik ,barem kod mene :)

Sent from mTalk

Isti problem na 640.
Šta raditi?
Kako se radi hard reset i da li on pomaže?
Ovo je sramota od OS-a!

isti problem :(
lumia 640

Mislim da je mozda problem oko regionalnog podesavanja, meni je srbija ali telefon je na engleskom, sad vidim da jezik nemogu da promenim, a pod latin keyboard pise da je potrebno da se skine, a u store nemogu uci jer trazi sifru a tastature nema

Poslednja izmena:
Meni je telefon posle update skroz neupotrebljiv :/ Pola aplikacija cak i sistemskih mi stoji na "pending" stanju, nema ni sam "Settings" instalira, samo je ostala stara verzija i iz nje mi iskace, kao i sam Store i dosta jos "sistemskih" aplikacija.

Edit: ipak je on u pozadini sve instalirao iako nije pisalo nigde "In progress" dok je instalirao. Sada je ipak ok :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno