Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sto kaze ortak bio ti je brzi 520, bes mi sve ako nije.. Mislim ne smeta to nista, toliko, kad samo svoj telefon koristis, al kad krenes da uporedjujes.. smrt. Mora to bolje pod hitno.

Poslednja izmena:
Pa sta sam ja napisao pre neki dan :) L520/525 rade brze i stabilnije od ove 550 sa desetkom.. bas sam se smorio. A sta tek reci na cinjenicu da telefon star 6 godina sa single core 1Ghz procesorom i samo 256Mb rama dere ovu Lumiu sto se tice brzine, fluidnosti a bogami i kvaliteta izrade, zvucnika, audio kvaliteta u toku razgovora i slusanja muzike preko slusalica.. toliko da smo se otac i ja zapitali da li je ovo uopste apgrejd? Ok jeste sto se tice aplikacija, podrske i te neke ''svezine'' os-a ali sta to vredi kada sam os laguje, baguje kao najgori android krs iz 2010. godine.. hladan tus definitivno i posebno mi je bedak zbog toga sto sam ja birao sto pristupacniji telefon i reko ajde bolje neka Lumia nego samsung/lg sa krsinom od UI a u stvari je MS izbacio poluproizvod od OS-a dok su cak i Samsung/LG napredovali sa softverom u low segmentu a godinama su bili najvece djubre na trzistu sto se toga tice (mada Samsung i dalje ima najlosiji sw u flagship klasi :d)

@ Lozac

Ne znam kakav je taj Idol 3 ali rekoh ti odavno da o androidu ne sudis na osnovu wildfire-a i ko zna kakvih low end kineskih droida.. realno ko iole prati smartfon ponudu i ko se ''ne plasi'' kupovine po oglasima za 150-200e moze da kupi veoma dobar android fon a da ne pricam o ciframa 250e+. Naravno nije svaki fon dobar i treba birati ali ima solidnih telefona za ne tako mnogo para.

Poslednja izmena:
@Boris, hitno??? Treba to da bude urađeno ne hitno, nego pre pola godine!

Svi mi ovde pričamo kako 8.1 radi mnogo fluidnije i brze o w10 i tu se svi slažu i slažu se da w10 treba sa se dodatno ispolira da bi radio kao 8.1. E sad se postavlja pitanje da li ce w10 i moći nekad da radi kao 8.1 koji je bio do zla Boga zatvoren sistem, pa ni kršten file manager nismo imali na njemu. Eto, čim je ms malo otvorio sistem na w10 odmah dodjose i bagovi. Ja ovakav wp ne poznajem, ovo me sve vise podseca na android. Bojim se da su android botovi bili u pravu, stabilnost i otvorenost sistema ne idu ruku pod ruku. Voleo bih da me ms demantuje, ali se bojim da w10 neće biti mnogo stabilniji od ovoga. :-\

Nema šta da se bojiš da li su bili u pravu kad svako ko se i malo razume je svestan da su 140% u pravu! Samo pogledaj iOS i sve će ti biti jasno.

wp_ss_20160123_0002.png
Ovaj Viber tile ko pao s Marsa, totalno odskače od svega.

Šta, beše, treba čekirati od ponuđenih opcija kada se pokrene Windows Insider?

Postoji li ćirilična tastatura za w10m?

Одабереш хоћеш ли fast или slow ring. Тренутно на fast је .63 надоградња која је поприлично испеглана.
Постоји ћирилична тастатура што се види из овога поста :)

Poslato preko mTalk

Za fast i slow znam ali od više ponuđenih stavki koje treba da se čekiraju ja sam čekirao samo prvu koj je za neki dvelopment. Na to sam mislio oko izbora.

To valjda možeš bilo šta. Ako se dobro sećam tu te valjda pitaju za koje potrebe bi koristio tu insajdersku verziju ili tako nešto slično.

Poslato preko mTalk

Kako mogu da dobijem ovu transparentnu vremensku prognozu ?

Sent from mTalk

Скинеш апп Време у Србији

Jeli tačnije od ovog msn-a

Jedina 100% tačna za Srbiju. Koristi podatke sa hmzs ,jedino postoje podaci za ove gradove koji postoje na hmzs sajtu. Promena podataka je na sat vremena.

Odlična. Ima i lep lock screen

Poslato preko mTalk

Jedina 100% tačna za Srbiju. Koristi podatke sa hmzs ,jedino postoje podaci za ove gradove koji postoje na hmzs sajtu. Promena podataka je na sat vremena.
jel to rhmz mislis hmzs? Imaju uzasnu prognozu, bar kada sam ja pratio veze sa vezom nije bilo.

I za to za vremensku prognozu, jel može link ipak? :) Nisam je našao u pretrazi.

Poslednja izmena:
Pa yahoo i avcuweather imaju korektne prognoze. Njih koristim na androidu. Ova vreme u srbiji je identična kada je reč o prognozi tj. poklapa um se sa njima. Ne znam odakle uzima yahoo, ali accuweather uzima sа RHMZ-a

Svi, odnosno bolji, programi vremenske prognoze, podatke skupljaju sa RHMZ-a. Ko ne veruje neka proprati ;)

http://wmpoweruser.com/windows-10-mobile-build-10586-71-already-on-microsofts-update-servers/

@wmpoweruser
Jan 24, 2016 at 11:00 GMT
iexplore_2016-01-24_11-20-48

Unlike Windows Phone, but much like Windows 10, Microsoft is planning a monthly update to their OS which will bring bug fixes, security fixes, refinements and possibly new features.

We have heard that Microsoft may miss the first of these monthly updates to the Lumia 950, 950 XL and Lumia 550, but now it appears Build 10586.71 of the OS is already cooling its heels on Microsoft’s update servers waiting to be pushed out on Patch Tuesday next week.

The update would be for non-insiders and will hopefully address issues such as stability and battery life. The update is part of the TH2 stream and not the Redstone stream which is of course aimed at Insiders.

Ako sam dobro razumeo, ovo nije insider verzija, bice dostupno svima?

Poslednja izmena:
Чему ово служи а уз то и не ради :)
Где се ово примењује, нисам нашао.

Prilozi

• wp_ss_20160124_0001.png
    wp_ss_20160124_0001.png
    190.9 KB · Pregleda: 166
Vreme u Srbiji je odlicna app. Ali i dalje se najvise oslanjam na AW Hd, zbog podataka koje vuce sa wunderground.com

Sent from mTalk

Telefon nije u upotrebi skoro 2 dana pa nisam nista dalje testirao, razmisljam da li da prodam i jurim neku skuplju i bolju Lumiu ili da cale koristi L550 x meseci dok cena polovnih L930 ne padne ispod 200e.

Aj razumem da telefon ne moze da bude munjevito brz kao flagship uredjaji ali me bas nervira sporadicno lagovanje i ta losa fluidnost.. od bagova se desavalo da nece da prihvati touch na ikonicu iz vise puta (iako sam touch radi tj vidi se da displej prihvata kompandu ali sw kao da ''zaglupi''), kamera nekoliko puta nije htela da okine i snimi fotku u indoor uslovima (soba sa vestackim osvetljenjem) a nekoliko puta uopste nisam mogao da otvorim snimljenu fotografiju ni iz 20 pokusaja. A i samo ponasanje kamere me nervira kao i to sto na nekim poljima 6 godina star Wave telefon ostavlja dosta bolji utisak ali to je vec za L550 temu.

I tastatura je pri kucanju poruke zakucala nekoliko puta, jednom je i ''nestala'' a telefon se restartovao.
A ovako inace posle restarta jednom sve je ostalo zaglavljeno na nekakvom crnom ekranu i morao je da se odradi jos jedan restart..

Da napomenem da je telefon nov i hardverski deluje ispravno, nista od dodatnih app jos nisam instalirao.

WP tj WM je takav-kakav je i uopste necu da pokrecem polemiku droid/google vs WM/MS vec sam jednostavno ocekivao da ce sve raditi veoma dobro i stabilno, zato sam i izabrao L550 sa W10m za oca jer on nije sad neki zahtevan korisnik a na kraju ispade da bi mozda bolje bilo da sam uzeo neki grandprimecore+ samsung koji je bio samo malo skuplji.. a nisam hteo jer su ti samsung telefoni do sada bili tesko djubre.

E sad, sutra uvece cu ponovo testirati fon (danas nemam vremena) pa ako moze neki savet, mozda neki hard reset da se odradi? Ima li nekih sitnih apdejtova za L550?

Nemam nista protiv ovog os-a, vidi se da ima potencijal da bude bolji i upotrebljiviji od osmice + moze da bude bas dobro resenje za neke korisnike ali jednostavno nisam ocekivao nikakve softverske probleme pa cak ni te vezane za sporadicno losu fluidnost i lagove, ocekivao sam relativno ''spor'' telefon (tj sve u skladu sa cipsetom i ram memorijom) ali i 100% stabilan i pouzdan softver.

Valjda ce MS uskoro srediti sve W10m verzije, od najjeftinijih lumia do L950/XL.. a i ako srede realno je bolje imati bar neku L830 u dzepu a da ne pricam o L930 :)

Zato sam te i pitao sta ti je konkretno problem jer znam da znas da se snadjes i da nisi laik po pitanju telefona.

Iskreno, kazem ti, tu vrstu problema koje navodis nisam imao. Telefon je dosao sa .00 buildom, medjutim odmah je krenuo da se update-uje na .29 tako da iskustva sa ovim prvim nemam. Ovaj drugi je radio ok, uz kazem, lag tu i tamo. Jedini primetni problem na njemu sam imao sa tastaturom. Ali ne taj koji ti navodis vec to da prosto da li zbog moje brzine kucanja ili cega vec ali bas mnogo sam gresio. Koliko sam bio odusevljen sa tastaturom na L920 toliko je to ovde bilo... meh. Touch radi perfektno, cak i preko ovog zastitnog stakla i tu stvarno nisam primetio nijedan problem. Sa kamerom takodje, nemam ni one ljubicaste fleke koje su neki ovde pominjali.

E sad, generalno utisak u odnosu na 8.1 jeste da je nekako tromiji, tamo je bas sve letelo. Nemam vise 920 da mogu da uporedim ali da, to nije to iako opet lagao bih ako bih rekao da je razlika ne znam kako drasticna. Tj da se najpreciznije izjasnim mislim da je krivac za lag W10 a ne hardver 550.

Nakon nekih nedelju dana na .29 build-u sam se prijavio na Insider i sada sam na .63. Mogu reci da je malo zivlji ali ne sad opet ne znam kako drasticno. Medjutim tastatura mnogo bolje radi i dosta manje gresim. Tu i tamo i dalje ima problema ali je tu napredak bar za mene najvidljiviji.

U principu mislim da mozes da probas sa hard reset-om ako stvarno bas pravi probleme mada sa druge strane mi je prosto neverovatno da nov telefon moze da pravi bilo kakav problem. Ja sam kazem jako zadovoljan kako ovo radi. Steta sto je situacija sa aplikacijama kriminalna u odnosu na Android.

Ljudi, kakav bre .71 za non-insidere, šta do*avola to znači?!?
Mogli bi to malo jasnije da objavljuju.

Poslednja izmena:
Znači da bi trebao da izađe novi stabilni build.

Kako mogu bilo šta regularno da puste kada W10M nije zvanično predstavljen kao ni datum njegove objave (zvanično).
Sve se neki ***ac ispod žita radi.

Ja juče na ženinoj L535 instalirao W10M preko WI aplikacije i sve funkcioniše besprekorno.
Apgrejd sistema je odrađen ekstra tako da nisam morao ni HR da radim, ali stara navika me tera na to.
Jedino što se Store apdejtovao celog dana i to je sve od "problemastike"

+1 za W10M

Nazad
Vrh Dno