Šta je novo?

Windows (phone) 10

Generalno, mislim da nije posteno zamerati Microsoftu ako trenutna verzija sistema malo i laguje (ili cak i vise), ipak je ovo insajder verzija i nije zvanicna. Ko zeli pouzdan sistem taj nece eksperimentisati sa insajderom i sacekace zvanican izlazak windows 10 mobile. Oni su sami ostavili na svakom koraku feedback dugme, i ono je tu s razlogom...

Inace, naravno, dve sekunde za ulazak u poruke jeste dosta, iako ja nemam s tim problema. Nije mi ulazak u poruke instant, ali je prilicno brz... Meni je zapravo najveca "zamerka" trajanje baterije, ali i sto se toga tice - ne mogu im bas zamerati, niko me nije terao vilama da instaliram insajder na telefon. :) Naravno, sistem da je u ovom trenutku odlican vec bi bio i objavljen.

Za skajp se ne slazem, mislim da je zaista zgodnije imati skajp u porukama nego u posebnoj aplikaciji, i time bih rekao da sama komunikacija ipak biva dosta laksa i jednostavnija - sve je na jednom mestu. Slazem se i da ne bi bilo lose da ljudi imaju izbor da biraju da li hoce ili nece skajp u porukama, ali ako imati tu opciju ne cini aplikaciju nista sporijom - onda ne vidim problem. :) Inace, cini mi se da on pita nakon hard reseta da li da spoji tako skajp i poruke, al nisam siguran. Nadam se da bi neko mogao da potvrdi ili da me ispravi? :) Mozda ima i ovako negde opcija da se razdvoje poruke od skajpa?

Ni ja nemam čekanje da se otvori sms ili pozivi i sl, jeste sporije nego na osmici ali to su delići sekunde.

Ljudi,da li neko ima informaciju kada pustaju over the air update..?
Negde samo citao kao sredinom iduce nedelje.

Za sve win 8.1 to važi. Taman da se ispeglaju ove sitne greške i izađe još novih win 10 aplikacija. Neće da rizikuju i stvore problem kod nekih korisnika zato ga oflazu za sledeću god a i počinju praznici za par dana.

Ko hoće sada mora insider verziju.

Inače ima li novih problema posle zadnje verzije ,alarm nešto drugo?

Poslednja izmena:
Meni se čini da se telefon dosta više greje. Ispratiću danas, ako je stvarno tako eto me nazad na .29

Nisam primetio ono "plivanje" nakon update-a. I to je super.

Mada... u multitaskingu šetanjem levo-desno ga još uvek ima po malo. Ali to nije strašno
Što se tiče zagrevanja tel. to je primetno kada koristim Store npr. ili duže koristim Edge itd. Isto je bilo i sa prethodnim buildom.
Generalno, malo se više greje nego na 8.1 i tada krene nenormalno da troši bateriju (što je logično), sve dok se ne ohladi

Cini mi se da je ova nadogradnja fluidnija na l925. Zagrevanja nema osim u Microsoft Solitaire :D takodje i manje resuming laga :)

Audio je sada Equalizer , uspeli su da zeznu stvar, izbacili su Flip to silence phone :D

Ne brini , u roku od 24 h stiže update za Equalizer :)

Kako su naveli ova zadnja verzija 36 je više za Lumia 950 i neke probleme koji telefoni imaju.

Poslednja izmena:
Gde se nalazi (ili više ne postoji) opcija..kada pokreneš kameru i tapneš prstom bilo gde na display..više to nema.
Sada moram ,uvek, da nabadam prstom ikonicu fotoaparata ili kamere, da bih uhvatio snapshot.

Nema vise, sad ga samo fokusira. Meni bezveze sto u battery saver vise ne pise proteklo vreme od poslednjeg punjenja.. Pre nedelju dana sam stavio 10 i generalno sam zadovoljan. Nisam imao problem sa notifikacijom za poruke, i max sekund čekam da učita. Ok mi je to. E sad, ja kad sam stavio 10, odradio sam i hard reset. Sad mi ponudio taj update novi, pa jel preporučljivo da uradim hard reset i posle tog update-a? I jel isti hard reset iz telefona i sa tasterima? Inače, lumia 730 je u pitanju.

Gde se nalazi (ili više ne postoji) opcija..kada pokreneš kameru i tapneš prstom bilo gde na display..više to nema.
Sada moram ,uvek, da nabadam prstom ikonicu fotoaparata ili kamere, da bih uhvatio snapshot.

Ja msm da je na ovoj kameri uvek tako bilo. Tap na ekran samo da pokazes gde da fokusira.

Meni je proradio tile refresh, nakon update mail i sms aplikacija sa Store-a.A pre toga je samo punio i punio.
Ja sam odradio HR.
Tap anywhere ili kako se zvala opcija u kameri je postojala, sada je vise nema.

Jeste, postojala je ta opcija na microsoft kameri, ali nije na lumia kameri. Na njoj je uvek bio tap da fokusira.

Bio je update za audio...stvarno nema flip to silence...

Poslednja izmena:
Nema vise, sad ga samo fokusira. Meni bezveze sto u battery saver vise ne pise proteklo vreme od poslednjeg punjenja.. Pre nedelju dana sam stavio 10 i generalno sam zadovoljan. Nisam imao problem sa notifikacijom za poruke, i max sekund čekam da učita. Ok mi je to. E sad, ja kad sam stavio 10, odradio sam i hard reset. Sad mi ponudio taj update novi, pa jel preporučljivo da uradim hard reset i posle tog update-a? I jel isti hard reset iz telefona i sa tasterima? Inače, lumia 730 je u pitanju.

Ja zadnja 3 builda-a nisam radio HR na mojoj 730 i sve radi kako treba.

Audio se sada zove Equalizer i nalazi se isto tako pod Extras. Inace ima update i za Smart Dual SIM settings, mora se otici na Extras pa Network settings pa kliknuti na go to Smart dual sim settings, telefon sam tada ponudi taj update. ;)

Poslednja izmena:
Meni pod Equalizer nema nijedna opcija..samim tim ni flip to silence.
Okrenuo sam sam sebe i zvoni i dalje.

Hmm, posle par HR dobih konacno update. Sve radi ali se ja vracam na 8.1. Ne vredi, baterija je dizaster. Jutros ga skinuo sa punjaca, predvece je spao na 44%. 40ak minuta sam surfovao u kolima na 3g-u i baterija za tih nepunih sat vremena pade na 6%. Uz to sam primetio gresku (bar kod mene) Pri surfovanju, ukoliko stigne neka poruka, mail, obavestenje, sve se zablokira. Ugasim/upalim ekran i nastavi normalno. Tri puta mi je stizalo nesto u toku surfovanja i tri puta se blokirao ekran.

Ja nemam flip to silence uopste, ni sa buildom koji je dosao uz L550 a ni sa .29

Sent from mTalk

Лумиа 535

49eac56ac7ba701593c8e4dc06ce0731.png

Jel to 8.1? Pricamo o 10-ci..

"virtuelni okruzujuci zvuk" ffs :d

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
A da probate se onom aplikacijom Gestures Beta, možda ona ima tu opciju za flip to silence.

Nazad
Vrh Dno