Ne bih da pokrecem flejm ali dok citam komentare o androidu koje pisu pojedinci pomislim da je ovo 2010/11 godina sa sve raspalim (poluproizvod) verzijama androida kao Eclair, Froyo, GB (da se razumemo ja sam u tom periodu zesce hejtovao android jer je stvarno bio poluproizvod).
Daleko je Android od ''savrsenog'' OS-a (a nijedan OS nije savrsen, logicno) ali toliko pljuvati isti OS u 2015. je prosto smesno
🙂 Uz pametan izbor telefona/proizvodjaca cak i za 100e je moguce kupiti (polovan) telefon koji nece imati famozne lagove i ulazenje u dialer od 10 sekundi. Da ne pricam sto je Nexus 5 ili neki polovan sony/htc vise klase dostupan prakticno svima a ti telefoni rade veoma dobro (ma odlicno) uz HW koji ne zaostaje za najjacim Lumiama.
Ko o androidu pise na osnovu ZTE-a iz 2011 ili horor iskustva sa nekim
galaxy core prime xy/najjeftinijim LG koji se raspadaju.. taj jednostavno bezi od istine. Ili na silu pumpa hajp o WP. Ili se jednostavno tesi na neki nacin.
Sto se WP tice meni taj izgled i nedostatak mogucnosti za razne izmene i korisnicka budzenja svega i svacega nikada nisu bili veci problem kao taj osecaj da koristim feature phone iz 2009 ali uz dodatak osnovnih aplikacija i hd igrica koje mi i ne trebaju, posebno ne po cenama iz marketa
🙂 Kako mnogi rekose - zatvor OS sa iznenadjujuce velikim brojem povrsno odradjenih aplikacija a o nedostatku nekih bitnih da ne govorim (
moj utisak a nisam ''advanced mobile os korisnik'' pa vi zamislite kako je takvim korisnicima)
Imao sam skoro okrsaj 630ke i Galaxy Core Prime (?) ... Valjda se tako zove. Znam da ima 64bit CPU. Sestrin muz uzeo preko Telenora. Ok je radio dok mu nismo natrpali nesto muzike i aplikacija... posle toga haos!
E o ovome pricam - pa samsung ima najraspaliji android UI od svih koji na modelima srednje i nize klase radi najlosije od svih android proizvodjaca. To nije android vec raspali kic TW UI i zelja samsunga da korisnike zatrpa kic interfejsom/app po svaku cenu (klasika za sve sto dolazi iz JK :d)
U (ludoj) teoriji, Samsung da proizvodi telefone sa ios-om ali uz dozvolu da dodaju bloat - to bi radilo kao kanta :d