Šta je novo?

Windows (phone) 10

:( Greškom instalirah 10166 i pošto me mrzi da radim flash back telefona, mogu vam reći da su poprilično ispeglali ovaj bild. Na ovoj L730 GUI je malo kilav ali se nadam da će i to peglati u narednim bildovima. Aplikacije koje ja koristim rade dobro kao i pod wp8.1 i jedina zamerka su LED notifikacije kojih jednostavno nema :( :( :( a piše da su mi uključene...
Valjda će to pustiti kroz neki Denim...
Sve ostalo je OK.

Odakle led na 730 kada je fizicki nema na telefonu bar na mojoj nema.

Odakle led na 730 kada je fizicki nema na telefonu bar na mojoj nema.

Ima, ali je, za sada, neaktivna. Ili se bar nadam da je ima jer sam video video snimak postojanja iste kao i fizičku potvrdu rupice gde se dioda nalazi na samoj L730/735. E, sada, da li nešto ima ili nema unutra, ne znam.

Ma ima ali se jedva vidi. Ja, lično, ne vidim. Pokazao sam koleginici fon i pitao je da li vidi nešto na tom delu, na šta jeona kao iz topa odgovorila da ima rupica i nešto umutar nje...

To znaci da fizicki ima ali nam MS softverski ne da da je koristimo jer se njima tako moze. Malo mi je to sve ne logicno al ajd.

Hmmh.
Meni se, kao i tebi, verovatno, čini da je video fake.
Ja, pre neki dam, ubih fon što se baterije tiče i pokušavši da ga uključim nisam uspeo da uključim dotičnu diodu koja bi trebalo da svitka kada je baterija mulo... :(

Samo da javnem da ovaj bild sushi bateriju i da mi se fon solidno greje sto nije bio slucaj...

Ukinuli su i app Lumia kamera

Poslednja izmena:
ti ako predjes na android ja cu nag da prosetam knezom ! :)

p.s. welcome to the dark side :)

Poslednja izmena:
Snimacu te kamerom i staviti na YT :D looool

Sasvim upotrebljiv ovaj 10166. :) U nekim momentima radi brze od 8.1, a nekad se osecam kao da sam se vratio na android. :d

Jedino sto se telefon malko greje i sto mi se iz nekog razloga desilo ovo:

68fb7d7ca01c3d3b67416e9a15378636.png

Samo su se pokazivale te tri opcije i Expand nije funkcionisao. Pomogao je samo restart.

@dejan87dex

"Nisam siguran sta to MS radi ali ja vec vidim sebe kako koristim Android..."

Lažovčine i foliranti, sad je već 105%...sve će nešto "biti, moguće je, praktično gotovo, uglavnom....ovo ono, a jeste videli što mi lepa frizura"

Puna vreća laži, to im neće poleteti nikad a neće otvoreno da batale.

Ja ne prodajem 1520 odmah jer mi se ne isplati, samo zato nisam već na Androidu. U suprotno će me ubediti samo da svojim očima vidim neki od najavljenih aparata u radu što teško da ću čekati. Njih svih 3-4% nešto čekaju i nadaju se nečemu, ma ćao zdra'o...

@psyhound
Zipa to grejanje, ume to tako svako malo, ako si čitao moje postove par strana unazad... :mrgreen

Poslednja izmena:
Ono sto je zaista trulo je nativan kod androida pokretan na wp ... Ejjj pa prvi ce MS raditi android aplikacije koje ce posle portovati na WP , hhahaahah znaci tuga.

Al ajde nisam bas toliki pesimista , cekam par meseci, lako ce se dokupiti neka 920 da se vidi kako radi W10M..

Ja nisam pesimista, to sam bio kad sam stavio 166 :D, biće bolje...kad nemiri budu dio nas...nego lepo mi da oformimo mini-kolegijum pa nova tema "Preporuke za Android high end uređaj"

Poslednja izmena:
@psyhound

Zipa to grejanje, ume to tako svako malo, ako si čitao moje postove par strana unazad... :mrgreen

Citao sam. Nego mi nije dalo mira pa sam morao da instaliram. :d Nije ni toliko strasno, ali primetnije je nego kod 8.1.

Sjajno, opet nešto tipa "može ali...biće..."

Za jedini phablet u ponudi morgen ali zato su kupci novih modela nagrađeni?!? Pa nas još upućuju na Insider ako ga hoćemo ranije?! Čim kroz Insider to je još nezvanično i daleko od finalnog.

I jada će to biti, za obe "grupe" opet ne smf DZ b. Wrz DV UZ UZdddf

Poslednja izmena:
Da je veći udeo aplikacije bi brže dolazile , kao I veća posvećenost developera I samim tim kvalitetnije aplikacije.

Ovako ti je kokoška -jaje situacija , nema aplikacija zato što ima malo korisnika a korisnici bi dosli da ima više aplikacija ...

Iskreno pored Androida koji se naguzio samo tako na prvom mestu, i malte ne podrske od 99% OEM partnera, tu je i Apple, MSu ostaje samo realno low end segment, gde se WP pokazao kao odlican, iskreno Android je prosto ne optimizovan za takve aparate a Jabuka sa svojom P2W taktikom tesko da moze da i mid segment popuni, oni samo furaju hign end i to je to. Nokia i dan danas drzi rekorde po pitanju broja prodatih modela iz nize klase i to se nece menjati sigurno skoro, da je MS pametan nebi se mnogo cimao oko tih navodno High end telefona, nego bi gledao profit prvo pa onda promenu plana, udara na dva pomenuta prejaka rivala (OS bitka). 3 % market share daj boze da se poveca na 10% za dve godine, to ce im biti mega uspeh, ako ga bude.
Vraca se i Nokia u igri , znaci eto preletaca u najavi, ko je izdao Nokiu neka se kaje :D MS se bori sa vetrenjacama, a Sanco je mrtav! umoran. :D Go je dosao, go i odlazi.

Juce na Slaviji sam vodio zanimljiv razgovor sa nekim pripitim likom, kaze: Sta ce Mikrosoft bez Nokie i njihovih radnika, sta oni znaju o telefonima, koga zaludjuju, nemaju ni valjan koncept telefona a ne neku buducnost, lik bas razocaran, drzi 540 i kaze malo pa malo pa se restartuje i koci. I sta ja njemu da kazem, da mu solim pamet a vidi sta se desava , tako polu upucen u svetu Smart telefona, tako mator pa vidi, da nije sve u entuzijazmu...

Poslednja izmena:
A i to verujem da ce biti samo na cajniz verzijama, ne verujem da bi im gugl dozvolio to da rade na internacionalnoj verziji.

Da je veći udeo aplikacije bi brže dolazile , kao I veća posvećenost developera I samim tim kvalitetnije aplikacije.

Ovako ti je kokoška -jaje situacija , nema aplikacija zato što ima malo korisnika a korisnici bi dosli da ima više aplikacija ...
Pa koliko sam pročitao na ovom forumu većina korisnika WP je tu samo zbog OS-a, a ne zbog aplikacija, šta će im aplikacije kad je WP ekstra, oni ne koriste aplikacije.

Vrh Dno