Šta je novo?

Windows (phone) 10

ma moj je stojao na punjacu pa isto :(
jedino da izbace full build 164 preko onog tool-a, ili da uradimo hard reset bez povracaja podataka, sto mi ne pada na pamet ni u ludilu!

Da završimo sa ovim, bez obzira na insider... Obećano je... Svi lumia uređaji će imati W10... Tako je svojevremeno sony odbio upgrade za pojedine uređaje, po priči, hardware ne dopušta, da bi za pola godine stavio novi software na novi uređaj sa lošijim hardwareom... Tu može...

Evo mene, posle par minuta i novog pokušaja, opet isti. Nikako da dođem do .164
fmdXwYU.jpg

Sent from mTalk

Evo mene, posle par minuta i novog pokušaja, opet isti. Nikako da dođem do .164
fmdXwYU.jpg

Sent from mTalk

Da li si proverio koliko slobodnog prostora na telefonu imaš? Možda nema memorije za Download.

I da l1020 ima giga upotrebljivog rama opet je MS ispalio ljude. Ljudi su kupovali telefone po preporuci "kupi i nece ti kao android posle dve godine biti neupotrebljiv", a sad ipak "pa sta hocete, hocete da imate ovo ili ono, a da ne platite". E pa nije, windows na telefonu nudi malo, budimo realni, to je cinjenica, a ono sto su nudili to je pouzdan sistem koji ce raditi nakon dve godine "a android ce se zapucavati odmah nakon nekoliko meseci". To tako za android nije tacno ni za Ice Cream Sandwich! Sa druge strane, razvijacu ce odustajati od wp8.1, aplikacije ce postajati neupotrebljive jer nece biti odrzavane (kao na simbijanu sto se to postepeno desavalo), Microsoft ne moze da ih zadrzi na wp8.1, i onda je jedino sto mogu da urade da daju barem neki osakaceni w10m za te starije telefone.

Cak ni prica "ni android telefoni ne dobijaju azuriranje" ne pije vodu, jer cak i za android 4.0 i dan danas ima mnogo aplikacija, a sad ce se u nekom momentu praviti samo (univerzalne) aplikacije za desetku, i tu ce osmica isp***ti. Sta ima neko od telefona koji ne baguje ako nema odredjene mogucnosti. Ovo do sad, neki pisali stalno "wp nema aplikacije", mada to po mom misljenju nije tacno, ima aplikacije, samo su ipak siromasnije od onih sa androida, ali su funkcionalne i rade posao. Medjutim, cini mi se da ce sada wp8.1 postati ono sto su odredjeni android fanovi stalno govorili da windows phone jeste, ali i to ne bi bio problem ako bi bar vecina wp8.1 telefona dobila azuriranje.

I ja to njihovo "mnogi windows telefoni dobijaju nadogradnju", ili "vecina..." nije tacno - mozda su to mnogi modeli, ali vecina korisnika od toga nece imati nista, hajde da se podsetimo onog grafa koji pokazuje koliki je udeo svakog od modela... 520 i 630 imaju najveci udeo, pretpostavljam da je i dalje tako.

To sa RAMom i procesorom je izgovor. Zeznuli su se zestoko sto su ono napisali da ovi telefoni definitivno nisu podrzani, i zeznuce se ako na ovome ostane. Da ne drze rec pod odredjenim izgovorima, taj luksuz sebi ne mogu da priuste.

Ja ostajem na windowsu jer mi se on svidja, ali ljudi inace ne gledaju tako pristrasno nego gledaju sta imaju od cega.

Drustvo,
Update sa .107 na .164 ne funkcionise definitivno, uvek ista greska. Probao sam 100 puta...I bas sam pop....o. Kao sto rece forumas iznad kao da su neka micro kompanija.....
Cackao sam po forumima vezano za ovu gresku I jedino pronasao da je MS u ranijim updateima savetovao da se uradi recovery preko Windows recovery toola I zatim takoiz fabrickog stanja da se urade updatei.
Neko je pomenuo da mu je nestala opcija glance, ja na lumiji 930 nemam glance ali sam primetio druge stvari recimo touch podesavanja su nestala pa ne mogu da namestim double tap to wake....
Ukoliko budem mogao uradicu kasnije I recovery pa javljam rezultate...
pozdrav

P.S. Ja sam vec radio sa hard resetom tako da ne pokusavajte I ne brisite sve podatke zasad....kod mene nije uspelo...

Poslednja izmena:
Kako havarija, pa vidis da je nekima svaki moguci W10m build radio odlicno :) A meni samo .71 i to na najnizoj granici prihvatljivosti (dovoljan 2) a svi ostali su se ispostavili kao krsine nedovrsene.

Aj mi napisi na PP kako da se otarasim ove havarije pa da predjem na .164..
Jel ti stvarno misliš da ja lažem kad kažem da mi radi bez ikakvih problema? Ovo je već 10ti tvoj komentar tog tipa, sad već nije slučajno...

Znate kako... Ovako... Zdravo seljački...
Za minimum W10 je bilo uvek, 1GHz, 1GB RAMA... Što ne bi dual core na 1.5GHz i 2GB rama mogao podneti W10M...
Nije nego ih mrzi...
***... Evo telefona koje imam...
L620, L820, L925, L1020 i L950.
Imao sam još L920, L1520 i L930.
To i double tap sto nemam na L950... Ma da popizdiš...

double tap za zakljucavanje ekrana? ja sam namestio ako si na to mislio? Nema mi omiljene app koju sam imao na 8.1 IMDB :). Kod w10 me nervira ta numericka tastatura nekako su mi ti brojevi mali!?

Poslednja izmena:
Jel ti stvarno misliš da ja lažem kad kažem da mi radi bez ikakvih problema? Ovo je već 10ti tvoj komentar tog tipa, sad već nije slučajno...

Iskreno cudno mi je da ti tako dobro radi L550 s obzirom na softverski haos koji sam doziveo sa tim telefonom. Ali si bar pominjao neke probleme kroz svo ovo apdejtovanje i razne buildove.

Mislio sam na neke druge clanove koji se nisu zalili na taj telefon cak ni sa pocetnim buildovima koji su ubedljivo najgori, najbagovitiji, najnestabilniji softver koji sam koristio u poslednjih 5-6 godina :)

Prosto mi je neverovatno da ste očekivali super stabilnu verziju... To jednostavno nije moglo da se desi, već su bili prinuđeni da izbace ono što već imaju, a to je nekakav bagovit build. Narednih dana na scenu stupa damage control, gde će puštati sitne izmene i ogroman broj izjava za medije kojima bi skrenuli pažnju sa problema oko wp10.

Prosto mi je neverovatno da ste očekivali super stabilnu verziju... To jednostavno nije moglo da se desi, već su bili prinuđeni da izbace ono što već imaju, a to je nekakav bagovit build. Narednih dana na scenu stupa damage control, gde će puštati sitne izmene i ogroman broj izjava za medije kojima bi skrenuli pažnju sa problema oko wp10.

Malo prestrogo al ajd moderator si pa mozes da pises :D, btw meni je prosao apdejt 164 bez problema nokia Lumia 735. za sad sve radi iako sam ponovo ubacio 8.1 pa insatlirao 10ku. ceo dan se hebavam sa ponovnom instalacijom svih mojih app da polduis ali vredeo je svaki izgubljeni minut :)

Ja sam prezadovoljan,sve mi radi odlicno,hvala Microsoftu sto misli na nas :)

Iskreno cudno mi je da ti tako dobro radi L550 s obzirom na softverski haos koji sam doziveo sa tim telefonom. Ali si bar pominjao neke probleme kroz svo ovo apdejtovanje i razne buildove.

Mislio sam na neke druge clanove koji se nisu zalili na taj telefon cak ni sa pocetnim buildovima koji su ubedljivo najgori, najbagovitiji, najnestabilniji softver koji sam koristio u poslednjih 5-6 godina :)
Daleko od toga da je to najsavršeniji telefon ali obzirom na to koliko košta, fantastičan je. Imam ja svakako primedbe na performanse samog OS i na sve one stvari koje sam nabrajao, ali prosto nijednu krupnu manu ne mogu da nađem i sa svakim narednim buildom sve je bolje i bolje. Recimo ovaj poslednji Redstone mi je najbolji W10 build koji sam do sada koristio. Da je fluidnost na nivou 8.1 rekao bih za moj ukus, ne treba dalje.

Sta je sa quite hours na ovoj 10? Ne mogu nigde da nadjem. Jel ima neko drugo resenje ako su ovo izbacili?

Ahahaha, ovako sad tebe zamisljam... :d
http://giphy.com/embed/GjYjLvGErsggg
Izvali se i uzivaj. :D

Sta je sa quite hours na ovoj 10? Ne mogu nigde da nadjem. Jel ima neko drugo resenje ako su ovo izbacili?

Pretpostavljam da ima uz kortanu. Ipak, ne znam zasigurno, ne koristim tu opciju i podesen mi je region na Srbiju.

EDIT: Ajoj, koji nick. :D Ja cu veceras kanda raspolozen da legnem na spavanje. :D

Poslednja izmena:
Evo veceras preko update advisor-a updetovo prvo na 107, posle instalacije i podizanja sistema otiso u setings/update rucno pokrenuo da pogleda jel ima dalje i sasvim normalno se skinuo i instaliro .164 sve sto sam koristio tu je svi kontakti poruke, programi. Fon je 640 LTE
p.s. na 8.1 bio region srbija, primarni jezik srpski, drugi jezik engleski usa. Nikad nisam koristio insajder niti pokusavao do veceras da instaliram win 10.

Prilozi

• wp_ss_20160318_0001.png
    wp_ss_20160318_0001.png
    123.7 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Znate kako... Ovako... Zdravo seljački...
Za minimum W10 je bilo uvek, 1GHz, 1GB RAMA... Što ne bi dual core na 1.5GHz i 2GB rama mogao podneti W10M...
Nije nego ih mrzi...
***... Evo telefona koje imam...
L620, L820, L925, L1020 i L950.
Imao sam još L920, L1520 i L930.
To i double tap sto nemam na L950... Ma da popizdiš...
Double tap je dobio i 520 u zadnjem build-u. Zar je moguće da još nema 950?

@TosaNS
Kako bre nema IMDB ?
Ja imam odavno na desetci!

Inače, bez obzira šta se sve ovde piše, već sam okačio kako radi 10ka kod mene, i još par sitnica da ispeglaju i to je to. Tako da verujem da će sve leći na svoje.

MS je "izbacio" iz igre Nokie Lumie i sad će baciti pik na feedback samo podržanih telefona. Znači, nastaviće sa razvijanjem OSa u striktno definisanom pravcu.
A šta će biti sa razvojem aplikacija, to me baš zanima, jer su rekli osmici zbogom, i sad bi trebali svi da se fokusiraju na desetku.

Zaboravih da spomenem, nove Windows mape odlične. Apsolutno nema potrebe za Here aplikacijom.

Daleko od toga da je to najsavršeniji telefon ali obzirom na to koliko košta, fantastičan je. Imam ja svakako primedbe na performanse samog OS i na sve one stvari koje sam nabrajao, ali prosto nijednu krupnu manu ne mogu da nađem i sa svakim narednim buildom sve je bolje i bolje. Recimo ovaj poslednji Redstone mi je najbolji W10 build koji sam do sada koristio. Da je fluidnost na nivou 8.1 rekao bih za moj ukus, ne treba dalje.

Za mene ne postoji fantastican telefon :) Nijedan nije ni blizu toga.

L520 i L525 su mi npr ''iznenadjujuce dobri i stabilni'' za tu sicu koliko su kostali (mnogi su ih uzeli za dz kod operatera) i sto se toga tice to je pun pogodak, slobodno mogu da kazem da su u odnosu na sve to sasvim solidni.

Kada je L550 u pitanju mnogo me je iznervirala cinjenica da su mnogi sa foruma cutali o problemima (mislim na price koje su usledile kasnije ''pa jeste ovo/ono, ima problema ali _ubaci random opravdanje_ itd) mada sam i sam kriv sto se nisam vise informisao pre kupovine, da je sam ne bih postao majkrosoftov beta-tester neispeglanog softvera koji je iz build-a u build samo izbacivao nove mane uz stare boljke - losu fluidnost, loading tripove :)

Napisao sam ti vec za .1000 redstone - ocajno lose drzanje aplikacija u memoriji, kao da ima 128Mb a ne 1Gb i to ultra-agresivno gasenje osnovnih aplikacija, desilo se i jedno zamrzavanje telefona pa je morao da padne restart (vol.up+power) i retko ali uzasno iritirajuce lagovanje tastature a la neki alcatel sa ekranom ''od 256 boja'' iz 2004. godine (ispisivanje celih reci posle par sekundi), aj ostale manje bagove da ne pominjem kada je taj redstone u pitanju :)

Cim uhvatim vremena videcu da reinstaliram sta treba pa u novu etapu betatestiranja s tim sto ce ovaj put to biti poslednja sansa koju dajem ovom telefonu ili bolje receno W10M posto je ova lumia ipak skroz gotivna hardverski za te pare :)

Poslednja izmena:
Double tap je dobio i 520 u zadnjem build-u. Zar je moguće da još nema 950?

Double tap je 520 dobio još sa Black updateom osmice. ;)

Anyway, super im je zvanični bild, sve radi brzo i glatko, danas mi se dva puta telefon zamrzao tako da je pao soft reset OBA puta, kontakte kojima se broj razlikuje u jednoj cifri i dalje pri pozivz prijavljuje kao jedan isti, tajlovi se apdejtuju kako treba, kalendar ne pokazuje datum i evente, tajl za alarm pokazuje podešen alarm iako je odavno odzvonio svoje... Odličan bild! Svaka čast!

Radi quiet hours, ali mora cortana da bude ukljucena, znaci us region.

Možda je tu i osnovni problem, u načinu korišćenja. Ja iz svake app izađem, svaki tab u Edge zatvorim itd. Jednostavno navika. I ne znam, nije mi nikakva razlika da li dialer otvara 2 ili 3 sekunde. Bitno da nije 11 kao na Samsungu.

Tastatura je sređivana na ovom poslednjem buildu, jedino gde primećujem lag je Tapatalk ali tu je problem do aplikacije.

Međutim krupnije stvari tipa blokiranje, restartovanje samo od sebe itd. Nijedan jedini put. Stvarno nemam šta da zamerim. No činjenica gluposti znaju da prave problem, od loše aplikacije do SD kartice zbog koje se restartuje telefon pa ti sad istražuj.

Ako odlučiš da se igraš resetuj telefon uz pomoć wdrt, da povuče novi fw, radi bolje sa njim.

Ovo dakle:

Prilozi

• wp_ss_20160318_0001.png
    wp_ss_20160318_0001.png
    116 KB · Pregleda: 116
@TosaNS
Kako bre nema IMDB ?
Ja imam odavno na desetci!

Inače, bez obzira šta se sve ovde piše, već sam okačio kako radi 10ka kod mene, i još par sitnica da ispeglaju i to je to. Tako da verujem da će sve leći na svoje.

MS je "izbacio" iz igre Nokie Lumie i sad će baciti pik na feedback samo podržanih telefona. Znači, nastaviće sa razvijanjem OSa u striktno definisanom pravcu.
A šta će biti sa razvojem aplikacija, to me baš zanima, jer su rekli osmici zbogom, i sad bi trebali svi da se fokusiraju na desetku.

trazim u storu i nema app?

Nije pitanje za WM10 ali da li neko zna zašto nema na svim modelima Life timer? sećam se da sam na L920 imao, na 620, 830 i 930 nemam, na 630 ima.

@ Darko

Hvala na info, cimacu te na PP ako negde budem zaglavio u proceduri :) A mozda prosledim fon nekome ko se vise razume, cisto da bi sve proslo ok i da konacno proradi kako treba jer stvarno mislim da cu ga prodati za male pare ako se softver ponovo ispostavi kao teska beta..

Vrh Dno