Šta je novo?

Windows neprepoznaje mikrofon

Freelancer

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
319
Ponekad mi se desi da ukljucim mikrofon ali to windows ne zanima ni 5%... Nema zvuka iz njega, kao sto ne moze ni da se podesi bilo sta u vezi mikrofona, kao da ne postoji. Zatim sledi restart racunara sa ukljucenim mikrofonom i tada nema problema.

Zvucna kartica se prijavljuje kao SigmaTel Audio.

Da li je ikome poznat ovaj problem i resenje za njega? Licno ne verujem da ima veze sa drajverima za zvuk.

Uzasno me nervira, samo sto nisam otisao i kupio usb mikrofon...:wall:

Poslednja izmena:
Da li je u Volume Controlu sve Ok. Da li si podesio 2.1 4.1 5.1 sistem ?

da li ta zvucna ima jack sensing funkciju?(ono da mozes bilo sta da ubodes bilo gde)

u tom slucaju kod nekih zvucnih moras PRVO da izaberes sta si ubacio.
to se radi u programu koji si dobio uz nju (obicno sound max, hd manager...). u stvari ako nisi petljao nesto po njemu ili po startup sekciji, on bi sam trebalo da te pita za novi uredjaj.

i da naravno, ako to ne uradis, posle restarta sve se resi samo.

Prilozi

• a.jpg
    a.jpg
    32.2 KB · Pregleda: 81
:crash: Moze cak i da se desi da ti je konektor pokvaren???

Pokusavam danima da definisem tacno kako nastane problem. Za sada mi izgleda da se problem pojavi kada racunar ubacim u hibernaciju a zatim ga vratim (sa nepovezanim mikrofonom).
Zvuk se ne moze podesiti u ovom slucaju, jednostavno kao da funkcija mikrofona ne postoji.

Zvucna nema "sensing" funkciju tako da to odpada...

Poslednja izmena:
Ko zna kakva ti je ta zvuchna kartica, ja na starom kompu imam XWAVE 3000A koju potpisuje Yamaha i koja izgubi zvuk kada komp udje i izadje iz hibernacije (pomaze jedino restart). Recimo za nju ne postoji reshenje, stara je kartica i podrska za nju ne postoji dok je sam problem poznat. Probaj da nadjesh najnovije drajvere za tvoju zvuchnu

I sam imao problema sa sa tim SigmaTelom, problem sa resio tako sto sam odustao od mica na neko vreme!

Nazad
Vrh Dno